夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 y.y.y 於 08-6-7 03:06 發表
係呢10年裡面,我曾經三番四次咁原諒呢個男人,每一次都係因為第三者,今次已經係第四次了,我好累,好想放棄,呀女需然仲細(5y),但係我唔想每次都勉強留底,兩三年後又重蹈復切,我己經唔識喊了,係咪代表我已對你死了心呢? ...

我諗你應該仲未死心,因為你都未試過痛到笑果種感覺。萬事都要為小朋友想先,因為佢地最無辜,但十年內四次又真係幾欏命。雖然一次同四次其實都無乜分別。
其實有時d人都幾奇怪,明明果心唔係身邊人度,但又唔肯承認,仲理由多多。算喇,眨下眼又一世勒,咪睇下佢想點囉,或者有浪子回頭既一日呢,到時你咪對佢再好d,等佢知道邊果先係最愛佢囉!愛一個人係要等既,但恨一個人,就隨時隨地都可以,但就無乜好處!身體都會差d呀!唔好咁傻呀!

洋房

YYY
有時做人要咬住牙根,去踏出第一步。
你咁樣容忍佢,點對得住自己和你父母。

BigPink
點可以攞自己和孩子去報服, 一世ga....

民房

我承應我仲末死心,但真係好倦.....對住呢個人己無話可說,巳經同佢講左要離婚,佢話唔想冇左個家,叫我比最後一次機會,以後會對我及囡囡好好,我話咁一係你搬番呀媽到住一排,遲d先算,佢又話唔想比呀媽知......(最後一次,,,,,,好笑,咁唔通上次會預左有今次,今次就真係冇下次,,,,,,算把啦!)

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

你講笑定講真?
用自已一生幸福令佢痛苦?
你個女好可憐
有个o甘既mammy daddymouth:

原文章由 BigPink 於 08-6-8 00:52 發表
未結婚前佢試過2次不忠..我記住,佢講過點都唔會同番我一齊,死都唔要我..
之後我為了報覆,我胡意令自己大肚,要佢娶我,因為我恨佢,要佢一世對住我
依家佢都ok錫個囡,但有時嬲我,會打個囡(岩岩11個月大) ...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

嬲你但打个女?! 个女得11個月大都打
你仲話佢錫个女
sorry, 你係咪有精神病??

原文章由 BigPink 於 08-6-8 00:52 發表
未結婚前佢試過2次不忠..我記住,佢講過點都唔會同番我一齊,死都唔要我..
之後我為了報覆,我胡意令自己大肚,要佢娶我,因為我恨佢,要佢一世對住我
依家佢都ok錫個囡,但有時嬲我,會打個囡(岩岩11個月大) ...

民房

請唔好誤會,我老公對我唔好姐,但好錫個女.

民房

打囡個個係BIGPINK個老公,唔係我y.y.y呀!THANK YOU!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

y.y.y
唔好誤會,我回應BigPink咋
sorry

複式洋房

原文章由 y.y.y 於 08-6-10 00:19 發表
我承應我仲末死心,但真係好倦.....對住呢個人己無話可說,巳經同佢講左要離婚,佢話唔想冇左個家,叫我比最後一次機會,以後會對我及囡囡好好,我話咁一係你搬番呀媽到住一排,遲d先算,佢又話唔想比呀媽知......(最後一次, ...

聽落都幾悲涼,佢話唔想無佐個家而唔係無佐你。有時人自私起上黎都幾恐佈,要有個家,但又要出去外面攪攪陣!總之想點就點,呃得到就呃,呃唔到就發爛渣!理由多多,一句到尾唔愛就唔愛無得勉強!但既然佢仲有興趣呃你,你咪比佢呃下先囉!無所謂喇都呃佐咁耐,將所有精神放落個小朋友到喇!小朋友先最緊要,有時知道未必需要出聲,冷眼旁觀咪得囉!佢呃你時人呃佢,種如是因得如是果!將來佢肯定仲傷,因為你愛佢,所以佢傷害到你,同樣佢都會被佢至愛傷害。到時你咪送塊藥水膠布比佢嘆下!問佢知唔知果陣時你有幾痛幾傷囉!

大宅

同意,同意!BB女好慘
原文章由 vet 於 08-6-10 00:19 發表
你講笑定講真?
用自已一生幸福令佢痛苦?
你個女好可憐
有个o甘既mammy daddymouth:

民房

原文章由 y.y.y 於 08-6-10 00:19 發表
我承應我仲末死心,但真係好倦.....對住呢個人己無話可說,巳經同佢講左要離婚,佢話唔想冇左個家,叫我比最後一次機會,以後會對我及囡囡好好,我話咁一係你搬番呀媽到住一排,遲d先算,佢又話唔想比呀媽知......(最後一次, ...

Y.Y.Y.
看完你所有的發表, 你的想法和處境, 你老公的對答和理由, 感同身受, 我和你的故事, 等同COPE, 不同的是我16年, 兩個小孩, 小的7個月,大的5歲, 你經歷4次, 我經歷無數, 數都數不完, 朋友個個都欠離開, 自已不捨得原因也跟你一樣,我亦都有份工作, 很不開心, 在公司又要扮沒事, 曾嘗試離開三個月, 找婚過姻輔導, C6有改變些少, 但很難斷根, ,哎..............有時真係想死..........最好解決方法, 但又不捨得對仔女, 年過60的媽媽, 不想仔女厭自已是個不負責任(死左)的媽媽

民房

lilyw,點解你仲會同c6生第二個的,我c6之前有叫過我生多個,但我點都唔肯,因為我怕,怕有一日我頂佢唔順的話,我自己都叫有能力可以養大囡囡.而家,我都唔知仲可唔可以比多次機會佢,但我知佢仲有野呃緊我,我想對佢死心,但真係唔想個女無爸爸及無左個家...

複式洋房

男人就想要齊人之福,女人就想將自己苦心經營嘅家維繫落去,希望有日隻佬會明白自己嘅一片苦心,所以我選擇留低。傷口係好返,但傷疤就仲喺到。我比起兩位更失敗,我都快十年啦,婚後已冇做嘢,對仔女一直係我自己湊,大嘅八歲,細嘅六歲,頭嗰六年真係感受到咩叫痛不欲生,近尼三兩年先叫做正常返。我冇選擇離開係因為覺得佢係衰男人入面都算好架嘞,仲會‘顧,家都仲會返屋企,但啲超級大男人性格就愈見嚴重,衣又管行又管唔好話朋友,連六親都斷埋咁滯。就係咁拖一年又復一年 真係覺得自己犯賤
原文章由 lilyw 於 08-6-12 15:02 發表

Y.Y.Y.
看完你所有的發表, 你的想法和處境, 你老公的對答和理由, 感同身受, 我和你的故事, 等同COPE, 不同的是我16年, 兩個小孩, 小的7個月,大的5歲, 你經歷4次, 我經歷無數, 數都數不完, 朋友個個都欠離開, 自已 ...

複式洋房

我諗你都係選咗個你愛佢多過佢愛你嘅人!
原文章由 y.y.y 於 08-6-13 02:00 發表
lilyw,點解你仲會同c6生第二個的,我c6之前有叫過我生多個,但我點都唔肯,因為我怕,怕有一日我頂佢唔順的話,我自己都叫有能力可以養大囡囡.而家,我都唔知仲可唔可以比多次機會佢,但我知佢仲有野呃緊我,我想對佢死心,但 ...

民房

Y.Y.Y. & 帥奶仔,
係吓,因為我們仲相愛, 個老公在感情上長不大, 但其他方面都是一個好老公, 我們相處16年, 他一句抱怨和責備的說話都沒有對我說語, 如不是第三者的問題, 其他方面我們相處很開心, 有人小朋友後, 家庭鎖碎事小不了, 我依然相信祗要相方還相愛, 問題是可以解決的, 生第二個時, 相信是天父的產業, 我沒有後悔過, 從使日後老公不再愛我, 子女才是我的全部, ........
我希望你不好放棄, 如果你們還相愛, 為了自己, 為了子女, 找一個更好的出路吧

原文章由 y.y.y 於 08-6-13 02:00 發表
lilyw,點解你仲會同c6生第二個的,我c6之前有叫過我生多個,但我點都唔肯,因為我怕,怕有一日我頂佢唔順的話,我自己都叫有能力可以養大囡囡.而家,我都唔知仲可唔可以比多次機會佢,但我知佢仲有野呃緊我,我想對佢死心,但 ...

首頁

尾頁

跳至