自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

叫人生3個, 你d政策卻不知所謂

想話舒服d, 去私家生, 又貴左, 肉亦, 又要按金, 麻鬼煩

而且肯使$想去私家生都未必book到床位, 而家我地要同d大6人爭床位, 手快有手慢冇

大6人生仔, 比幾萬元就可以做香港人, 第日可以黎hk等hk人養, 白攞hk的福利, 同我地d仔女爭學校

無能的政府對以上一切坐視不理

做好份工? 得把口

[ 本文章最後由 happymother88 於 08-6-16 14:35 編輯 ]

禁止訪問

複式洋房

咁唔做野個班係咪又唔駛供?!?!

咁我地平時交開稅個d, 唔係咩埋e 一筆嗎? 咁我地仲有咩福利?!?!

不如乾脆加我地薪俸稅吧!

大宅

Deleted ...

[ 本文章最後由 靖兒 於 08-6-16 15:09 編輯 ]

升久必跌

大宅

Deleted ...

[ 本文章最後由 靖兒 於 08-6-16 15:12 編輯 ]
升久必跌

大宅

養懶人 ...

養班 9 官 ...

仲有養班「富」局長 ...

原文章由 KITKITDaddy 於 08-6-16 14:47 發表

強醫金事在必行, 祗不過正苦放風4-5%, 到時只會是2-3%, 等我地班市民覺得正苦皇恩浩盪, 少D反對聲音罷了, 佢到傻傻地O既, 成日想將D責任推番哂俾我地負責, O甘我地做乜交稅俾你呀~~~:;pppp: :;pppp: :;pppp: ...

[ 本文章最後由 靖兒 於 08-6-16 15:15 編輯 ]
升久必跌

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 KITKITDaddy 於 08-6-16 15:25 發表

福利??? 唔係俾我地香港市民享有架!!
只有以下身份才可享受香港福利!!!

1. 大陸綜緩戶
2. 八國亂軍副局長
3. 陳氏馬房正字助理

各位7月1日見

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

支持7月1日

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

支持7月1日

男爵府

支持7月1日

男爵府

支持7月1日

大宅

好媽媽勳章

我都覺得而家既政府好失敗,個個都無能
周一嶽淨係識呃人八折出糧,唔夠醫生冇病床逼到病人跳樓都無動於終 警察更加係無法無天,有一晚家中電腦壞左去左網吧,網吧員工落街買野,咁岩樓下有差人做緊反黑,員工經過後巷無啦啦俾兩個差人捉住搜身,仲打左佢兩拳,員工問咩事要打佢,差人話"打兩拳你咪醒d囉" 差人叫佢即刻上返樓,唔好留晌度~以上事件係個員工上返黎聽佢講既,佢塊面紅晒,好慘,但敢怒不敢言 而家香港真係好腐敗,全部官都係垃圾!
不過7月1日係我仔生日...唉,點好呢...mouth:

男爵府

MUST GO MUST GO!!
ONCE I THINK I HAVE ONLY 70% OF SALARY IN POCKET BUT NO WELFARE... THEN BECOME VERY VERY ANGRY AND HELPNESS!!!
希望勉勵一些有任何困難的人,要勇敢一些,有能力幫人就去幫,不開心時不要怪這怪那,上班時不要推卸責任! From myself, 兔唇mama

鏗鏗MUM: 人窮,慾望琳瑯,不爽不吃;志不窮,路途瞭闊,不吐不快 : )

珍珠宮

破都唔奇啦,不知所謂~反通脹都要啦!仲要諮詢埋d垃圾強醫金!政治助理!我呸!

複式洋房

通賬坐視不里, 人地阿媽都唔比d 食品加得咁勁, 油唔比加, 所有生活基本品都唔比加

我地個政府?!?!!?

每天比d 巴士錢, 我真係想吉穿晒佢地d 軚呀

我條線每程加成7毫子呀!!!!!!!!

仲有石油氣費, 加到嚇死人

金魚曾, 你仲去美國玩?!?!?!?

你係咪人呀!!!!!!

伯爵府

自古有云:相由心生
金魚曾同達賴嘛嘛都幾似樣架

7-1見啦

洋房

原文章由 mastergirl 於 08-6-16 19:47 發表
通賬坐視不里, 人地阿媽都唔比d 食品加得咁勁, 油唔比加, 所有生活基本品都唔比加

我地個政府?!?!!?

每天比d 巴士錢, 我真係想吉穿晒佢地d 軚呀

我條線每程加成7毫子呀!!!!!!!!

仲有石油氣費, 加到嚇死人

金魚 ...

d問責狗官/局長, "富"局長同埋d"正字鋤你"每個月6位數字薪酬 (未計福利) , 佢地點會知我地市民生活有幾苦丫.

佢地就高床暖枕, 我地就搵朝唔得晚....越lai越覺得個"正苦"搵小市民苯實 "金魚曾" 你可唔可以比個理由說服我地, 你地班狗官咁樣治港, 重叫我地日捱夜捱, 咁辛苦搵$為乜?
無得傾, 一於7月1日見 la

不愛虛浮誇張、性格平實內歛的父親。
堅信"正義、真理"但常被狗輩竊笑on 居;  厭惡"擦鞋、虛偽"之流但無奈為現實所低頭而與之為伍的人。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至