自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

回覆:點解生過bb 嘅女人好難keep

生命中,多左一個人, 雖然開心溫馨,但一樣令自己傷神又費心,多野擔心。
點會唔老得快?

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

睇心態
有d子女為先 懶得打扮 晨早c6 look

侯爵府

我生完骨架大咗,雀班多咗,皮膚唔再好似未生前咁白滑(以前人人開口讚),呢D就算㸃勤力做facial都救唔番,所以我相信生過仔,對身體係有一定程度傷害。

男爵府

Cheddar85ang 發表於 15-4-22 18:54
我成日都聽人咁講,其實係咩意思?
如果生過又好努力咁做運動、做facial, 係咪都一定會比未生過嘅女人遜色 ...

唔keep 既, 未生過一樣可以好殘下..

伯爵府

魅力王子

回覆:fanny3315 的帖子

我不同意,其實生完一樣可以比以前更好,我的近照:

sillycat008    發表於 15-4-23 02:42

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我生完骨架大咗,雀班多咗,皮膚唔再好似未

原帖由 imlcc 於 15-04-22 發表
我生完骨架大咗,雀班多咗,皮膚唔再好似未生前咁白滑(以前人人開口讚),呢D就算㸃勤力做facial都救唔番, ...
我多左幾粒雀斑,我d 朋友話算好好,3字頭又生左3件

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我不同意,其實生完一樣可以比以前更好,我

原帖由 shah 於 15-04-22 發表
我不同意,其實生完一樣可以比以前更好,我的近照:
你瘦底

我奶奶生3個,年過半百,都係100磅

我肥底,生完仲肥

Winnie_1210    發表於 15-4-23 06:02

琥珀宮

體質問題,身邊朋友同事本身超瘦,大肚都係大落個肚度,生完個肚無咗,就好似無生過咁瘦

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆:點解生過bb 嘅女人好難keep?

我相信要keep 一定要付出,自問無咁高境界每日去做運動,我只能夠在食方面叫自己唔好太放縱,只要唔好肥到連自己都接受唔到就ok

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Cheddar85ang 發表於 15-4-22 18:54
如果生過又好努力咁做運動、做facial, 係咪都一定會比未生過嘅女人遜色 ...
如果有好好咁補身, 有D人可以好過未生之前添

伯爵府

Cheddar85ang 發表於 15-4-22 19:00
就要放長雙眼,努力keep fit, 睇吓十年八年後會點。
我其實唔明點解啲人成日都咁講,係藉口,還是身體機能 ...
講真生完後條士啤呔真好難整走。

fanny3315    發表於 15-4-23 10:28

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我成日都聽人咁講,其實係咩意思?如果生過

大宅

引用:我成日都聽人咁講,其實係咩意思?如果生過

原帖由 Cheddar85ang 於 15-04-22 發表
不一定,我識好幾位未生過都好似生咗幾件咁款……我諗好關乎個人問題,性格,作息飲食習慣,護膚,運動…………

子爵府

自己親力親為湊到手瓜起𦟌,好難減

伯爵府

魅力王子

引用:Quote:原帖由+shah+於+15-04-22+發表我不同

原帖由 我愛Corina 於 15-04-22 發表
你瘦底

我奶奶生3個,年過半百,都係100磅
做下運動始終邦助到

伯爵府

牛年勳章

要KEEP實KEEP到,但一定比未生過既付出多好多

懷孕時個肚脹左咁多個月,生完個肚皮一定鬆,仲有紋

生完仲會脫髮 , 大肚時D斑會多左

D骨架又寬左, 講真我生完一個後,好快廋番, 亦無咩大變化
但生完第二個,D骨架大左,餵左兩胎人奶,個胸鬆晒
而且多左個細,個人亦會成日好勞氣

所以我覺得生過係會比未生過難KEEP好多
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

生完教仔,操心,勞氣肯定殘得快d

珍珠宮

引用:要KEEP實KEEP到,但一定比未生過既付出多好

原帖由 CutieSo 於 15-04-22 發表
要KEEP實KEEP到,但一定比未生過既付出多好多

懷孕時個肚脹左咁多個月,生完個肚皮一定鬆,仲有紋
同意,我都係咁,我21歲生完大女,仲瘦得返,而家24歲,個細仔已經歲半,其實我真係好憎人問我點解唔keep,點解仲餵人奶?
大姐,我付出幾多係咪又要講返出嚟比人知呢?我自生左細仔後晚晚冇得訓,因為飲人奶關係,我自己一個湊兩個又勞氣,我今年8月生日先25,但我已經比人話我係咪30歲喇,唔好話做在職媽啦,我地全職媽仲辛苦啦,但街外人只會不停話我地,我未生呀女果陣我都係baby fat,我阿嬸而家40歲先追返個仔,之前生左兩個女,佢而家生第三個已經肥左好多,佢本身瘦底,佢成日話我咁肥個波又the,但我可以同佢講,我未驚過,我餵到個仔兩歲打後我就會唔比人奶佢,自然會瘦

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

身體機能+心力交瘁都令我生完後,唔好話keep, 係差唔多老左10年

一生完24小時冇覺好訓,日以繼夜咁bump奶鍡奶,起碼3個月=老左3年
生完體質差好多,少少凍就著樽領衫成個婆仔咁,三五七日又睇醫生=老左2年
好啦,到佢大d,又要趕放工返去同佢做功課溫書,當中不斷提升自己eq
邊有時間做運動?邊有時間做facial?邊有時間去風花雪月?=老左5年

唔只我,我見我老公都老左啦
大家一齊開心地老去

子爵府

引用:Quote:原帖由 Wick122 於 15-04-22 發表唔

原帖由 Cheddar85ang 於 15-04-22 發表
就要放長雙眼,努力keep fit, 睇吓十年八年後會點。
我其實唔明點解啲人成日都咁講,係藉口,還是身體機能 ...
其實我自己剛生完細b,真係好忙,唔係keep唔keep問題,我返工/出街都會執企理自己先,但我媽話我個樣好攰,雖然5觀冇變但感覺好殘,因為我係湊仔湊到可以唔飲水唔小便唔瞓覺(所以而家入咗廠),你話咁嘅情況點有時間Keep。應付两個真係好吃力。問心我唔捨得將僅有嘅親子時間比咗做facial,做瑜伽等活動。

首頁
12345...6

尾頁

跳至