自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

我好鐘情high heel , 不論返工(就算星期五可以casual wear著牛仔褲), 定係去街, 同屋企人食飯, 我都會著高跟鞋, 因為好靚.

可能著慣左, 所有可以出"枕"既位置都出左, 要定時修腳去"枕", 隔日沖涼時用浮石(bodyshop有售)磨下死皮. 如果有腳板底痛, 可能腳板底起"枕", 要去左佢, 如果唔係愈來愈大, 愈來愈痛.

記得初著高跟鞋, 都會帶膠布出門, 一有少少刮腳見紅(未甩皮前), 已經要立即貼膠布, 甩左皮貼咩都無用, 痛死mouth: ~

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 DoReMi媽媽 於 08-6-25 19:07 發表
我咪又係, 最近買咗對high heel, 又括腳, 又甩鞋, 括腳都話痴膠布, 甩鞋又有乜偈呢? 最衰對鞋款仲鬼C咁靚, 唔可以成日着, 變咗雞肋

如果甩鞋, 可能係對鞋鬆左, 可以試下買對party feet攝一攝, 因為塊膠有厚度, 又"絕"腳, 可能好d. 我亦都試過因為對鞋個鞋掙重而容易甩鞋, 因為唔想甩鞋就成日要用力去"tick"起對鞋, 搞到對小腳酸痛, 最後我都掉左, 幾靚都無用.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 阿早! 於 08-6-26 00:18 發表

如果甩鞋, 可能係對鞋鬆左, 可以試下買對party feet攝一攝, 因為塊膠有厚度, 又"絕"腳, 可能好d. 我亦都試過因為對鞋個鞋掙重而容易甩鞋, 因為唔想甩鞋就成日要用力去"tick"起對鞋, 搞到對小腳酸痛, 最後我都掉左, ...

你講得啱呀, 我覺得可能係鞋踭重所以容易甩鞋, 我用咗鞋墊加後踭貼但都唔得, 你講o既party feet係咩嚟ga? 喺邊度買呀?

大宅

請問著高跟鞋如果防止趺倒?

大宅

我見中環有好多人著34寸高都見步如fay.....佢地係點平衡嘅呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 頂級美人 於 08-6-26 12:01 發表
我見中環有好多人著34寸高都見步如fay.....佢地係點平衡嘅呢?

d人日日係咁著係咁行, 慣哂啦, 我以前公司有個經理級, 佢話唔著得番平底鞋, 佢話會唔識行喎~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

唉...我著乜鞋都會損o架~所以膠布都會隨身攜帶~

子爵府

完全明白你的苦況
因為我完全一樣!!
除左要著"物"的鞋同拖鞋外~其他乜野鞋都刮~諗唔到會刮ge位都刮~~~真係嚴重無奈
所以我好少買鞋....反正買親都刮!
一著親呢d 鞋...我就一隻腳幾塊膠布....真係無奈

子爵府

原文章由 Japenese 於 08-6-25 19:33 發表

拖鞋d帶位我都出事ga,幼帶會刮,一條粗帶又會側邊起水泡

係呀!!我又係呀!!好似惦到d 皮膚ge位都會有事咁 ...
都唔知我對腳咩結構.....

複式洋房

Few times la.........wear new shoes, feel v pain, need to take taxi back home.......waste money.....

洋房

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都係.......

不論平鞋 (幾十蚊) 到貴鞋 (3千蚊), 平底定高踭, 都會刮腳.....可能因為我有扁平足啦.........

原文章由 蘇樂B 於 08-6-26 12:57 發表
唉...我著乜鞋都會損o架~所以膠布都會隨身攜帶~

公爵府

通常靚衫要襯返high heel至好睇,如果唔著high heel,買衫都少左選擇。

子爵府

貓狗褓姆

去花園街買矽膠腳貼啦, 邊個部位都有$50兩款, 好掂. 我4年冇著高跟鞋上星期買咗兩隻腳指公同後睜款, 試著平價鞋都ok.用完洗番可再用.

子爵府

原文章由 joetsang 於 08-6-26 14:20 發表
去花園街買矽膠腳貼啦, 邊個部位都有$50兩款, 好掂. 我4年冇著高跟鞋上星期買咗兩隻腳指公同後睜款, 試著平價鞋都ok.用完洗番可再用.

我用過~好易甩wor~我腳內側刮....貼左.....之後用左幾次後....發現唔見埋~肯定甩左係街....不過我買十蚊一對....

子爵府

貓狗褓姆

原文章由 jlmaz 於 08-6-26 15:15 發表

我用過~好易甩wor~我腳內側刮....貼左.....之後用左幾次後....發現唔見埋~肯定甩左係街....不過我買十蚊一對....

係呀!!我用又ok wor, 我見過最平$20一對透明架, 你邊到買架我仲想買呀??

大宅

如果著high heel 個人嘅重心係應該係前面定後面先行得穩?

前面重心咪似鬼囉? 如果係後面又會gau 柴.....

侯爵府

原文章由 小manman 於 08-6-25 19:23 發表

一dd喇!!!

有時反而d幾十蚊對既好舒服,一d都唔括腳;但有d名牌反而會括腳,著到鬼咁唔舒服,所以事實證明名牌唔一定好~~~

我都覺得係呀, 以前好鄙視呢停幾十蚊的cheap鞋, 又膠著到隻腳都臭埋, 但係而家我反而覺呢d cheap係著得最舒服的! 又平, 著到厭咗嚟手劈佢, 唔會肉痛兼唔阻地方! good!

侯爵府

原文章由 白活 於 08-6-25 19:41 發表

我同妳一樣呀,一千蚊都著到後踭比人虐待完咁,
但偏偏五十幾蚊嗰啲就無事,妳話係咪條命犯賤吖

魚生姐,妳試下今年興個啲膠鞋吖,
我就一啲事都無,都係唔過一百蚊 ...

係呀! 我都係賤命人呀!

首頁

尾頁

跳至