跳至

首頁

尾頁

伯爵府

wiiabcd 發表於 15-7-20 13:36
冇錯, 係你講果種, 之前我鄰居個仔考到去 Sydney Boy High School 都唔讀, 去咗
Endeavour Sports High Sch ...
咁係好定唔好? 考到SYD BOYS 都唔讀? 好難想像..

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

1mocha 發表於 15-7-20 14:36
咁係好定唔好? 考到SYD BOYS 都唔讀? 好難想像..
當時真係驚天大新聞, 個個家長都覺得佢個腦裝草,

以為 SYD BOYS 一定讀書辛苦, 其實只係考入去難D啫,

入到去咪又係玩 sport 為主.

起碼都叫做讀書和運動都兼顧到嘅學校.

公爵府

引用:Quote:1mocha 發表於 15-7-20 13:02 係咪好

原帖由 wiiabcd 於 15-07-20 發表
冇錯, 係你講果種, 之前我鄰居個仔考到去 Sydney Boy High School 都唔讀, 去咗
Endeavour Sports High Sch ...
咁大学讀咩科?

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

子爵府

親子王國15週年勳章

Endeavour Sports High School 讀, 7-10年級讀嘅課程同普通學校一樣, 但早上和放學後有運動項目訓練, 星期六全日參加比賽.

我鄰居係唐人, 佢 atar 70 幾, 去咗 wollongong 讀, 今年大學3年班.

考到 syd boys 唔讀唔出奇,奇在呢類學生竟然考 ATAR 70!想八吓 ATAR 70 可以讀咩?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

Lower_Primary 發表於 15-7-20 17:45
冇錯, 係你講果種, 之前我鄰居個仔考到去 Sydney Boy High School 都唔讀, ...
係 atar 70幾, 佢亞媽冇講尾數係幾多. 全校(小學) 得佢破紀錄入到 sydney boy 咋.

Wollongong 讀 Bachelor of Exercise Science, 未出 atar 已經有 offer 喇.
佢亞媽話呢科都有3個唐人讀.

Lower_Primary    發表於 15-7-20 18:10

伯爵府

Mrs.Kangaroo 發表於 15-7-20 15:40
咁大学讀咩科?
Bachelor of Exercise Science, 佢考咗好多教練牌, 方便做 part-time.

子爵府

親子王國15週年勳章

wiiabcd 發表於 15-7-20 18:04
係 atar 70幾, 佢亞媽冇講尾數係幾多. 全校(小學) 得佢破紀錄入到 sydney boy 咋.

Wollongong 讀 Bachelo ...

真心佩服呢個媽咪,尤其是亞洲人,唔係好多能接受小朋友入非傳統學校,更莫講放棄 Syd Boys 學位。

公爵府

引用:Quote:Mrs.Kangaroo 發表於 15-7-20 15:40

Bachelor of Exercise Science, 佢考咗好多教練牌, 方便做 part-time.
好有远見呀,第日开咩swim school, tennis school 就系佢喇!

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

伯爵府

引用:Quote:Mrs.Kangaroo 發表於 15-7-20 15:40

條路幾好喎。教練牌。好另類。

不如講吓你重有冇朋友有其他出路?

首頁

尾頁

跳至