論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

仲有李卓人呀,記住!!!
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆:多謝劉胃兄

不知所謂

子爵府

你唔投票俾佢有乜用!
佢地啲人最叻呃老人家票!
正廢人,好做唔做

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SillyU 發表於 15-8-2 00:15
其實放債同濫收培訓費咪就係菲律賓啲官員囉!
咪係, 佢都short short哋, 收培訓費喺嗰邊嘅agent, 佢哋政府批准佢哋收ga, 搞清楚到底係邊個剥削外傭啦! 香港啲政棍議員真係好低能, 手指拗出唔拗入, 仲要係未搞清楚來龍去脈!

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 15-8-3 01:02
咪係, 佢都short short哋, 收培訓費喺嗰邊嘅agent, 佢哋政府批准佢哋收ga, 搞清楚到底係邊個剥削外傭啦 ...
最好笑係蘋果好似送佢去出征咁,定去和番?
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SillyU 發表於 15-8-3 01:06
最好笑係蘋果好似送佢去出征咁,定去和番?
憑哩啲事可見議員質素有幾高

大宅

hsbc005 發表於 15-8-1 16:44
唔好投票俾佢
已多年沒投票比聞屎擋

複式洋房

回覆:SillyU 的帖子

佢係名符其實的已完!

男爵府

畀面勳章

幫工人爭取褔利,無嘢呀邊個出糧俾佢

男爵府

係fb到見到超多工人留言感激Ms Laud工人講到佢地好慘又話要支持8小時工時, 係咪忽架? 8小時? 我份工都冇保障8小時啦, 如果真係8小時? 咁我OT, 早把出門口, 邊個幫我手照顧小朋友? 請佢返嚟就係因為要出去工作, 冇人照顧小朋友! 咁8小時, 咁政府係咪立法香港人工作6小時先? (2小時為午飯加交通時間)

男爵府

引用:係fb到見到超多工人留言感激Ms Laud工人講

原帖由 suki.ywk 於 15-08-04 發表
係fb到見到超多工人留言感激Ms Laud工人講到佢地好慘又話要支持8小時工時, 係咪忽架? 8小時? 我份 ...
請問fb點search黎睇呀?

侯爵府

suki.ywk 發表於 15-8-4 04:36
係fb到見到超多工人留言感激Ms Laud工人講到佢地好慘又話要支持8小時工時, 係咪忽架? 8小時? 我份 ...
如果當初佢哋爭取到居港權,爭取到做永久居民,呢度幾十萬票,多謝晒。

8小時工作?8小時裹面有幾多時間係玩緊手機,幾多時間做緊嘢?

伯爵府

引用:係fb到見到超多工人留言感激Ms Laud工人講

原帖由 suki.ywk 於 15-08-04 發表
無所謂,到時個個請本地姨姨好過啦,唔駛包食包機票包住包生養死葬,唔駛怕貴利追上門,唔駛成日破壞家中電器,浪費水電煤,保險又平D,又唔駛怕工人生cancer,最好不過。我家中既姐姐唔好話八小時,四小時都唔知有無做到。

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

yuyueng 發表於 15-8-2 00:44
為外傭爭取福利,不遺餘力下!
但宜家已經係一面倒保障外傭,香港外傭雇主只可以撞彩數及自求多福,真諷刺 ...
係囉, 本末倒置!

又唔見幫本港僱主.

男爵府

回覆:hilaryashley 的帖子

係SCMP 南華早報果FB po嚟架⋯ 下面d 留言全部都係姐姐咁濟⋯

子爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

引用:Quote:suki.ywk 發表於 15-8-4 04:36 係fb

原帖由 SillyU 於 15-08-04 發表
如果當初佢哋爭取到居港權,爭取到做永久居民,呢度幾十萬票,多謝晒。

8小時工作?8小時裹面有幾 ...
咁多工人留言,9成9係開工時間上fb啦

禁止訪問

大宅

下次幫佢哋争取最高工時、最低工資

複式洋房

絶對唔會投佢票.

首頁

尾頁

跳至