美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:myki 的帖子

想試成條珍雪line? 首爾機場買?

大宅

回覆:Sulwhasoo - Timetreasure 系列

而家韓國買越來越少sample送

別墅

回覆:michellewanhk 的帖子

去樂天百貨專櫃買丶好多travel size sample送,只係冇9折但應有退稅(p.s唔係樂天duty free wor)

大宅

引用:去樂天百貨專櫃買丶好多travel+size+sample

原帖由 tobyly 於 15-09-16 發表
去樂天百貨專櫃買丶好多travel size sample送,只係冇9折但應有退稅(p.s唔係樂天duty free wor)

...

大宅

我係雪花秀的超級粉絲來,珍雪系列我用咗大約5年,好好用,適合干性皮膚,冬天我會用曬全套:水, 乳液, 精華素, 眼霜, 面霜,有時太干燥仲會加人參油落乳液到用。 眼霜特別好用,搽完眼紋同干紋即刻少咗好多。

我通常唔會係香港專門店買,每年都會趁去韓國現時一次過買齊全年份量,全套珍雪再加人參油、人參眼霜、人參面霜同潤唇膏等等,以前全套買會有八五折,今年2月去買時只有九折,但就送咗其它好多野,同埋我有新羅免稅店的VIP卡再額外有折。今年2月韓國買一套珍雪太約六千幾港幣左右,而家匯率平咗,可能會平D,明年1月我又會趁去滑雪時買定一套明年冬天用

而家我主要的護膚品都係用雪花秀,夏天會用基本系列的水、乳液加人參眼霜同人參面霜(間中夜晚用),仲有潤唇膏超好用,用完唇紋即刻冇曬,強烈推介,仲用睡眠面膜同BB cushion都正,化妝用咗BB cushion之後,好貼服自然,到下午T字位都冇咩油光

洋房

回覆 jumug 的帖子

點樣先有coupon架?我買開都正價

大宅

引用:我係雪花秀的超級粉絲來,珍雪系列我用咗大

原帖由 tongtongmama 於 15-09-18 發表
我係雪花秀的超級粉絲來,珍雪系列我用咗大約5年,好好用,適合干性皮膚,冬天我會用曬全套:水, ...
請問邊隻潤唇膏呀?
有無相睇呀?

男爵府

引用:回覆+jumug+的帖子點樣先有coupon架?我買開

原帖由 yanyanlee3 於 15-09-18 發表
回覆 jumug 的帖子

點樣先有coupon架?我買開都正價
信用卡比既,其實羊毛出自羊身上

大宅

引用:我係雪花秀的超級粉絲來,珍雪系列我用咗大

原帖由 tongtongmama 於 15-09-18 發表
我係雪花秀的超級粉絲來,珍雪系列我用咗大約5年,好好用,適合干性皮膚,冬天我會用曬全套:水, ...
請問你咩年紀,我40混合肌,想買但怕太潤出粒粒,今日經過BA話怕太煩䨱可以skip乳液個step !

大宅

引用:Quote:原帖由 tongtongmama 於 15-09-18 發

原帖由 michellewanhk 於 15-09-18 發表
請問你咩年紀,我40混合肌,想買但怕太潤出粒粒,今日經過BA話怕太煩䨱可以skip乳液個step !

...
我同你一樣,都係40幾,係混合性偏干皮膚,你可以試下,日頭同唔係太干燥的日子唔使用齊5個step,珍雪眼霜潤得來又唔會出油脂粒。

大宅

引用:Quote:原帖由+michellewanhk+於+15-09-18+

原帖由 tongtongmama 於 15-09-19 發表
我同你一樣,都係40幾,係混合性偏干皮膚,你可以試下,日頭同唔係太干燥的日子唔使用齊5個step,珍雪眼霜 ...

下個月去仁川機場買先,個度又扣coupon有金卡85折最平

大宅

引用:Quote:原帖由 tongtongmama 於 15-09-18 發

原帖由 yk18 於 15-09-18 發表
請問邊隻潤唇膏呀?
有無相睇呀?
係呢隻,分無色同粉紅色兩款,粉紅色可以日頭代替唇彩用,好潤,韓國買大約二百港幣

首頁

尾頁

跳至