親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+bebevan+於+15-08-18+發表我

原帖由 cfs 於 15-08-18 發表
國泰已經出了,package GV fare 可以free change or HKD400 penalty refund
但酒店未知可以退幾多

大宅

請問有朾人知道泰航?

男爵府

回覆:mandyfung 的帖子

有得轉都唔知轉去邊?!台灣下星期聽講打風,日本、韓又貴。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+cfs+於+15-08-18+發表國泰已

原帖由 littleyoyo 於 15-08-19 發表
但酒店未知可以退幾多
每間不同
今天有酒店只扣$200

男爵府

cfs 發表於 15-8-19 07:35
每間不同
今天有酒店只扣$200
請問昰否國泰假期曼谷 package? 我唔知道自機票類型係未可以轉,打左個半鐘無人聽.

男爵府

回覆:mandyfung 的帖子

如有人成功退/轉,請分享一下酒店是否可以一齊退/轉?因為打左好耐無人聽,下星期出來,好煩。

大宅

回覆:有無人買咗國泰假期曼谷 package

我打極都唔通,我都想知。

:-? :-x :-x :verycold: :wink:

男爵府

我都係打咗好耐都5通,又5知點改

大宅

引用:香港航空有出

原帖由 bbg2013 於 15-08-18 發表
香港航空有出
香港航空騙人的,團飛到現在也說不能改,出通告係快,不過全部都有condition, 揾笨架。

子爵府

cfs 發表於 15-8-18 22:09
今天下午已經發到所有旅行社
oh...我是買cx hoilday package, hotline 打極唔通

大宅

回覆:may12345678 的帖子

係呀,我琴晚去門市鬧完~今朝有人聯我~都係話張機票唔可退只可改,但改地點要25/9前出發! 仲要大部分地點都full booked! 都唔知點好!

侯爵府

skac 發表於 15-8-19 09:44
oh...我是買cx hoilday package, hotline 打極唔通
努力再打啦,國泰假期都係跟國泰指引既,加油

侯爵府

mandyfung 發表於 15-8-19 08:27
請問昰否國泰假期曼谷 package? 我唔知道自機票類型係未可以轉,打左個半鐘無人聽. ...
國泰既指引只係指機票
酒店要睇每間酒店既決定喇
再打去啦,不停打

大宅

我打通了。如果取消就每張機票扣$400.00手續費,另外酒店不收任何手續費用。不過要在星期五前要決定喎。

:-? :-x :-x :verycold: :wink:

大宅

回覆:may12345678 的帖子

我都係book hk airline. Hate it so much

大宅

引用:如有人成功退/轉,請分享一下酒店是否可以

原帖由 mandyfung 於 15-08-19 發表
如有人成功退/轉,請分享一下酒店是否可以一齊退/轉?因為打左好耐無人聽,下星期出來,好煩。

...
我國泰機每人$400手續費,酒店每人$150。在永安買的,已退哂。

大宅

引用:我打通了。如果取消就每張機票扣$400.00手

原帖由 melanieng 於 15-08-19 發表
我打通了。如果取消就每張機票扣$400.00手續費,另外酒店不收任何手續費用。不過要在星期五前要決定喎。

...
你邊間買酒店不用收續費?thx

大宅

回覆:toromeow 的帖子

我經永安買, 唔比退! 轉又冇其他地方可以去!

男爵府

回覆:toromeow 的帖子

我都不停打左3個鐘才通,我問佢我嘅套票係什麼類別,佢無答我,只係話:兩個選擇

注意:我係在國泰網上訂購全芭堤雅酒店套票,如果唔係在國泰網上訂購,或者不是全芭堤雅酒店,安排上可能同我的情況不一樣的。

1.) 取消就每人扣$400手續費,酒店就要睇返每間酒店做法,可能扣一晚錢,也有可能全部扣晒(因為我4晚都係芭堤雅),因為今次主要係針對曼谷,有個客係華欣,想取消,但酒店要扣晒全部錢。
無得問左要扣幾多錢才決定是否取消,只能在我們決定取消後,他們才會和酒店聯絡,決定左取消就無得話因為扣得太多錢,覺得唔抵想唔取消,所以決定前,要有心理準備會扣晒酒店錢(我指曼谷以外的酒店)。
2.) 轉地點,在國泰網站從新選擇新的目的地套票,在網上完成整個從新付款訂購,之後打返上去,通知他們會轉去邊個新目的地,給他們資料証明已完成整個付款訂購,他們就會幫我們取消之前泰國訂單,每人$400的手續費,會因為是選擇轉地點,而同時需要在他們的網站從新訂購,所以果$400是不需要扣的,但酒店同樣是要睇酒店安排。
我哋打算轉地點,有心理準備扣晒酒店錢,但就玩得安心,我依兩晚都好擔心,又夜瞓,又早起,心掛掛,依家選緊新目的地,選好後就安定晒。希望大家都可以快D安排到。祝大家旅程愉快!

大宅

引用:Quote:原帖由+mandyfung+於+15-08-19+發表

原帖由 snugglechums 於 15-08-19 發表
我國泰機每人$400手續費,酒店每人$150。在永安買的,已退哂。
咁好?我仲打緊電話比音樂我聽!

首頁

尾頁

跳至