自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

http://www.hk-fd.net/mag/view.ph ... 8&site=11388496

子爵府

醒目開學勳章

原文章由 54heima 於 08-7-27 00:34 發表
http://www.hk-fd.net/mag/view.php?mag=sudden&issue=678&site=11388496

好叻o既女人,講真,佢都知做唔好媽媽呢個角色,咁坦誠講數十幾年,佢地兩<母、子>都傾得好清楚,相信對個<仔>係一件好事,起碼無得後悔嘛!
我反而覺得個<仔>條路仲難過,通常好難搵到天長地久另一半

大宅

好媽媽勳章

可以唔接受咩,作為母親,雖然生佢育佢,但唔可以操控佢,當女兒有咁既決定,唯有接受同祝福佢...

大宅

好媽媽勳章

佢個女都幾十歲啦,佢想點都控制唔到,開頭梗有唔開心ga啦,不過咪又係一個人,一個自己生出嚟嘅人,所以都會一樣愛佢同支持佢

男爵府

畀面勳章

作為媽媽當然係好心痛,佢都同佢個女見過好多醫生,都改變唔到佢,而且佢咁堅決,加上狄娜成日覺得係自己既名氣身份連累到個女,覺得欠了佢,既然佢已決定,做媽媽既亦要護航!
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

大宅

原文章由 54heima 於 08-7-27 00:34 發表
http://www.hk-fd.net/mag/view.php?mag=sudden&issue=678&site=11388496

睇晒 ~謝謝 ~~~~

伯爵府

我都睇晒, 好期待去買佢本書嚟睇, 如果佢係男人, 肯定重犀利, 特首都要行埋一邊.

大宅

原文章由 小泳 於 08-7-26 22:47 發表
狄娜掙扎10年公開離婚真相
星島日報 : 2008-07-24 (星期四) 6:07 AM
(綜合報道)

(星島日報報道)狄娜親自執筆的《從母到友》新書已推出,昨日出席簽名會多謝Fans捧場,她坦言自己的「小朋友」怕影相不會現身,但其「兒 ...

狄娜可能須要一個男人保護佢, 而佢又離咗婚, 而佢個女又偏向, 所以佢可能覺得無所謂, 但如果係我, 梗係接受唔倒啦

禁止發言

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 ellawyc 於 08-7-26 23:50 發表
我嘅諗法同大家有d唔同.....

我諗我可以接受; 如果個仔同我講係gay, 我亦接受.
我只係負責生佢出黎, 養大佢栽培佢, 唔好做壞人, 唔好遺害社會; 佢能夠得到健康, 快樂, 佢學識唔害人, 有上進心, 我會當自己完成做媽 ...

我都覺得係, 雖然唔想, 不過會接受囉!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

其實這種事同佢係同性戀差不多,佢如果有孝心,知妳唔接受,可能佢自己忍住痛苦,等妳兩腳一伸,佢未自由,但係佢忍耐期間,佢受唔住有乜三長兩短......其實大家退一步諗下未好受D,好似有D同性戀家長,明知仔女係...佢地唔講,總之唔比我見到就算.......變性...當然比同性戀更深一層......我想我都可能接受到,不過可能要花點時間,正如前年我老公說笑話送個仔去法國留學,不過那邊好多GAY,咁點算,我諗都唔諗就答佢,"佢鐘意未得囉,陪佢過一世又唔係我,就算我現在唔比,我地一走(死鬼咗)佢FREE都照做,不如早點比佢開開心心未算囉。"

[ 本文章最後由 rat 於 08-7-27 17:46 編輯 ]

大宅

I can imagine if it happens to my family

別墅

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我唔覺得佢可以有選擇權囉。
無佢支持個女都會照做。
唯有接受個女嘅決定,
如果唔係關係會好彊。

子爵府

醒目開學勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

複式洋房

個媽咪好可伶Ior,其實冇得揀,唯有接受,但唔該d囝囡冇咁偏激,搞到d媽咪咁傷心
〈如果係我會好傷心Ior〉

大宅

近年對佢認識多咗, 開始欣賞佢有智慧有才華.

知道佢同佢個仔嘅事後, 好佩服佢做母親可以做得咁豁達, 當然, 過程中喊咗幾多眼淚至可以修成咁"前衛"思想, 絕對唔係我可以想像得到.
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 等運到 於 08-7-26 23:22 發表
佢個女系女身男心, 唔接受又可以点呢?

雖則佢女係違反自然, 但無人可以控制得到咖,所以自己個心幾唔接受都好, 都無法喇

真係要女大女世界

別墅

十萬分不願意﹐佢係大人要變性駛乜媽媽支持﹖身體是他的﹐佢鐘意邊忽加大縮細都輪唔到我管啦﹗

首頁

尾頁

跳至