自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我而家無用護膚品,
出街最多搽少少olay lotion就出去,
不過我有個好天然既方法介紹大家,
就係用蛋白敷面同埋多食奇異果,好得架!
D肌膚真係白咗又滑咗。
我生咗個女兼廿到忟。
d人仲以為我十八廿二渣。

禁止訪問

子爵府

我呀婆教我, 用豆腐做美白(沖涼後, 用一塊豆腐搽均個身再過水) 我試過, 都OK.

不過冇恒心, 唔知係咪持久有效.

原文章由 EVA222 於 4/8/2008 16:51 發表
在街上見到的婆婆,街坊打扮的,有些皮膚光滑甚至沒有斑,相信她們沒有塗防曬產品,以前的人用清水面盆洗面,冬天最多塗下雪花膏,食又簡單,皮膚靚與否,遺傳因素最大. ...

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Anpanmama 於 08-8-4 15:51 發表
冷天- La Mer creme 2oz/60ml ($1050/30ml -1oz)足夠 for 2.5-3 months. also apply on the eye zone area, whole face. (for myself, I use it over 10 years, no other eye gel, tonic etc need.)

:exc ...
I use La Mer cream in winter too, it is very good!but too rich for summer, so i use Biotherm in summer

水晶宮

後生時最貴買過一支la prXXXXX的精華素, 成千銀, 搽完咪一樣, 以後都咪咁蠢

男爵府

其實如果3x用olay ok la..其實佢係幾好用既,不過就比較適合過左30用,我而家26,不過皮膚比較乾,用olay ok喎~都唔係好up姐,夏天就用透明質酸,又可以連眼查埋,又平又保濕~平時飲多d有益既野都算係保養黎嫁,我飲開lemon薏米加蜜糖,好過飲紙包野多多聲啦~平時日常生活多d注意下健康,已經係好好既保養啦...唔洗用貴貴既護膚品~

子爵府

仲有隻叫薏仁粉好好架!

男爵府

原文章由 卉卉 於 08-8-4 17:14 發表
其實如果3x用olay ok la..其實佢係幾好用既,不過就比較適合過左30用,我而家26,不過皮膚比較乾,用olay ok喎~都唔係好up姐,夏天就用透明質酸,又可以連眼查埋,又平又保濕~平時飲多d有益既野都算係保養黎嫁,我飲開lemon ...

lemon薏米,係咪自己整?

男爵府

係呀,自己煲有益d ma...煲多d一次過入哂樽放入雪櫃

大宅

下? 我皮膚不嬲都唔算好, 無謂洗咁多錢o係面度
我只係用muji敏感肌用lotion同toner, 每支幾十蚊, 暗瘡膏用oxy, 出街就missha bb cream當防曬兼化粧架喇~ 最貴係呢支架喇

禁止訪問

男爵府

係呀...真係唔錯嫁...潤呀ma..不過我聽人講唔好成日飲凍野,所有我次次倒出黎等一陣先凍...

男爵府

黑豆對皮膚都好好嫁..我平時煲湯都好放小小入去煲~有時會用黑豆甘草焗水飲...不過唔好飲

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

最貴精華素和防曬成千蚊支...
我fd買menard night cream折左都要$4800

禁止訪問

男爵府

唔知就咁焗黑豆得唔得呢..?甘草真係

大宅

以前就會買貴野,幾佰蚊支lotion都好似無咩料到!
自從用左彩X行之後,都吾會係第度買,依家用緊最貴個支美白精華素都只係$8X,大大樽保濕霜都只係$50有找,我覺得仲有效過H2O八杯水添!

水晶宮

我早三個星期塊面勁敏感, 剛响圖書館見到有本書"天然美肌主義", 教妳面部,手部,足部,身體全面護理. 我試做了其中幾種, 幾日己好了, 製法簡單, 我會keep住做.
大家可睇睇, 本書幾有趣
原文章由 可兒 於 08-8-4 16:03 發表

eye cream 精華素,面霜,爽膚水,花水,洗面膏,落妝,面膜,脣膏,減肥膏,浴彈,洗頭水,熱費水 都一樣整到
因為原材料真係好多都買得到,尿酸,角鯊稀,透明質酸,維他命c,純香薰油 ,抗菌劑,起泡劑,氫氧化鈉(做皂)....仲有好多 ...

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 cy1203 於 08-8-4 18:22 發表
以前就會買貴野,幾佰蚊支lotion都好似無咩料到!
自從用左彩X行之後,都吾會係第度買,依家用緊最貴個支美白精華素都只係$8X,大大樽保濕霜都只係$50有找,我覺得仲有效過H2O八杯水添! ...

我都係~以前幾貴都買~
e家知道原來咁多美容院都係用彩x行d貨~
我都轉左用彩x行

水晶宮

可能而家d護膚品太多防腐
原文章由 EVA222 於 08-8-4 16:51 發表
在街上見到的婆婆,街坊打扮的,有些皮膚光滑甚至沒有斑,相信她們沒有塗防曬產品,以前的人用清水面盆洗面,冬天最多塗下雪花膏,食又簡單,皮膚靚與否,遺傳因素最大. ...

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

首頁

尾頁

跳至