夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

引用:回覆 wing1388 的帖子因為當時生完第二個我

原帖由 VIKKIYU 於 15-12-08 發表
回覆 wing1388 的帖子

因為當時生完第二個我地唔放心姐姐照顧, 所以就由我同小朋友瞓, 一瞓就依家. 樓主講 ...
sorry其實我想講你同你男朋友都十分自私!
一個講話想人愛想人錫就背夫偷漢,唔係修補關係,令自己仔女有完整家庭為目標既人,而係推卸責任,用俾仔女老公既時間,照顧家庭既時間去陪第二個男人!
另一個明明係奸夫,搞人妻(雖然之前唔知),搶左人老婆不特止,仲搶埋人地既仔女,自己無照顧過,無接觸過,憑乜話仔女跟住個媽媽好?跟住媽媽好個d,. 係個媽負責任,識身教個種人,一個家庭觀,價值觀都錯既人,軟硬件都有問題點為仔女好?

ruby321321    發表於 15-12-11 23:55
DDMMYY2015    發表於 15-12-9 08:02
囝囝mama    發表於 15-12-9 00:43
Miulo    發表於 15-12-8 20:18
soso1227    發表於 15-12-8 17:11
yiyi20    發表於 15-12-8 14:46
wing1388    發表於 15-12-8 14:22

別墅

回覆 ms_ck 的帖子

我唔係無主動修補過關係, 我有付出過努力, 但C6仍無同我傾吓計. 無主動去了解我. 我承認我係錯. 但我無推卸過責任.

子爵府

引用:回覆 ms_ck 的帖子我唔係無主動修補過關係,

回覆 ms_ck 的帖子

我唔係無主動修補過關係, 我有付出過努力, 但C6仍無同我傾吓計. 無主動去了解我. 我承 ...
如果段關係係修補唔到,你根本唔想行落去,你係有責任自己解決的!並非揾到第二個,試過晒得喎,啱喎,夾喎,先回來解決問題

複式洋房

ms_ck 發表於 15-12-8 13:13
sorry其實我想講你同你男朋友都十分自私!
一個講話想人愛想人錫就背夫偷漢,唔係修補關係,令自己仔女有完 ...
講得好啱

公爵府

回覆:我應該點........

煩惱點同小朋友講???
除左照直講, 仲可以點?

你做呢D事之前都冇理過佢哋感受,
但就為左點同佢哋講而煩惱?
好奇怪~

別墅

回覆 ARabbit 的帖子

我煩惱係我都唔想放棄2個小朋友.

子爵府

回覆:VIKKIYU 的帖子

你男友有無家庭先?

別墅

回覆 善宜 的帖子

我男友無家庭,同父母住

琥珀宮

唔好再錯落去,一係直接離婚同個男友組織新家庭,一係斬纜同老公仔女重新開始

翡翠宮

你老公都好明顯唔想同番你一齊; 佢都費事留你

而家都唔好講什麼小唔小三小四
撇脫d拿拿聲同你老公坐底好好傾; 唔好鬥氣; 小朋友到底大家點共同照顧先WORK 到.
你老公就算有錯; 你都唔應該'搶走'對仔女, 佢罪不至此.
我相信你地一定可以搵到共同撫養既方案, 對小朋友一定最好; 影響最低.

別墅

回覆 mini1204 的帖子

樓主你講得岩我C6真係無再挽留.
我明當日係我"背夫偷漢"錯係我. 可能留低對小朋友係佢身邊會好過係我身邊. 我希望大家搵到個問題同撫養而唔會對小朋友影響太大什至傷害減到最低

公爵府

引用:回覆 ARabbit 的帖子我煩惱係我都唔想放棄2

你是真心愛小朋友不捨得放棄
還是受你現在的男友影響先?

你真是要好好想一想
看清楚諗清楚先作決定
你的決定影響小朋友一生啊!

別墅

我係真心唔捨我2個小朋友. 我好愛好錫佢地. 只係我估唔到我男友接受我2個小朋友同願意照顧佢2個

伯爵府

問咗自己先,係咪想即刻離婚?係咪想同嗰個男人結婚?
如果係,
搵老公傾,說明你唔想等,想即刻離婚。問佢意願想小朋友點處理,我個人覺得你好應該聽吓你老公想點先,因為錯的是你,你應該要比個選擇權佢。睇你描述你老公咁錫D小朋友,就算由佢湊都應該無問題吧?

仲有一點係,我覺得你有段描述好荒謬,你話︰
C6真係比我更適合照顧兩個小朋友, 只係我男友唔想我放棄兩個小朋友, 我地想一同照顧兩個小朋友, 我男友講咗一句係. 小朋友其實最需要係媽咪而唔係爸爸.

阿小姐,你第一句已承認你老公比你更適合照顧兩個小朋友,就因為你嗰個男朋友唔想你放棄,就因為你男友講一句小朋友需要媽咪多D,你就覺得D小朋友應該跟你?你男朋友咩邏輯?點解小朋友一定係需要媽咪多過爸爸?(利申︰我係女人),佢自己而家搵著嗰個愛人就係一個自己都認為自己唔夠個老公適合照顧小朋友的女人!佢憑咩話小朋友一定係需要媽媽多D?敢問如果個媽媽成日不在家,有時間都去倍其他男人,副心思都唔係擺喺小朋友度,自己感覺行頭,玩浪漫就可以唔理後果犧牲小朋友幸福的女人,同一個成副心思都為小朋友著想的爸爸,邊個小朋友需要多D?(請別誤會,我唔係話你呀,我係假設咋,你男朋友順口開河但知唔知道現實係可以有咁嘅媽媽同咁嘅爸爸呢?) 你個男友又無小朋友,又唔知你家庭實際狀況,斷估你唔會同佢講你老公咩都好,只係你水性陽花想搵浪漫先同佢一齊卦?你唔多唔少都會講吓你老公D唔好嘢啦,咁佢實有偏見嫁喎!你唔係將你小朋友的福祉仰賴佢意見卦?

你咁大個人,唔係將自己小朋友的幸福擺喺一個同佢哋無關痛癢的人一句說話上呀?錯又錯咗,都費事話你,但唔該你唔好錯得太離譜啦!人哋阿媽!

ruby321321    發表於 15-12-11 23:57
DDMMYY2015    發表於 15-12-9 08:13
wingyan008    發表於 15-12-8 23:22
stevekit    發表於 15-12-8 20:44
QY08040408    發表於 15-12-8 16:44

大宅

引用:回覆 ARabbit 的帖子我煩惱係我都唔想放棄2

你未離婚有老公就同另一個男人一齊左先,你依個行為已經係主動放棄左小朋友,比你小朋友知道,佢地可能好恨你,就算同爸爸關係有幾唔好,起碼爸爸冇去搵其他女人,我係單親家庭長大,睇完你編野我心如刀割,因為當年我既位置就係你小朋友既位置,當年同左第二個女人一齊既係我爸爸,我話你知到今時今日我同細佬都好恨佢,但媽咪從來都冇係我地面前講衰我爸爸,只係因為當時已到升中年齡,我地自己有眼睇架。。。所以我你唔好講到自己有幾錫你2個小朋友,你做出黎既野完全唔係囉,因為你最愛嗰個一定係你自己

子爵府

其實你而家既情形, 如丈夫肯離婚的話, 你一個人離開會對仔女影響最少, 佢地仍然可以生活在舊居中, 有爸爸照顧, 相信你唔會一離開個家就唔見對仔女, 你仍然可以日常番去照顧見佢地, 只係唔一齊住而已.

反而你帶埋對仔女去跟男友生活, 對佢地影響最大, 佢地要適應新既地方, 同一個一陌生人相處, 會產生好多變化,問題,係未可預料的.

我有朋友早年同丈夫分開, 佢都係自己離開個家, 原因係丈夫有第3者, 但佢同仔女既聯絡一直無斷過, 當時細女仍是小學生, 佢晚晚都會番去睇細女功課, 跟晒小朋友既事先離開, 而家仔女已成年,仍是同佢好親厚.

XCARX    發表於 15-12-9 04:08
wingyan008    發表於 15-12-8 23:24
wrongmary    發表於 15-12-8 18:11
mini1204    發表於 15-12-8 14:36
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

伯爵府

puitung 發表於 15-12-8 14:06
你未離婚有老公就同另一個男人一齊左先,你依個行為已經係主動放棄左小朋友,比你小朋友知道,佢地可能好恨你, ...

你講得好啱。
不過,呢個世界咩人都有,樓主個focus竟然係點同小朋友講......都幾無言!
其實佢有大把更重要嘅嘢應該諗,例如小朋友跟邊個會傷害最少。
又例如嗰條友係咪信得過.....
仲有,佢老公又係咪承受到比人搶老婆仲要比人搶埋對小朋友.....

珍珠宮

開心吸收勳章

VIKKIYU 發表於 15-12-8 13:10
回覆 wing1388 的帖子

唔好意思樓主, 可能我講得唔係咁好, 我男友唔係話想取代小朋友爸爸既問題, 只係佢知 ...

如果妳係愛小朋友,妳應該將佢哋留係比妳更愛錫佢哋嘅爸爸身邊!

ruby321321    發表於 15-12-11 23:59
DDMMYY2015    發表於 15-12-9 08:15
yiyi20    發表於 15-12-8 14:49
百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

開心吸收勳章

VIKKIYU 發表於 15-12-8 13:31

咁似乎妳想贏到盡,有新歡,又想擸埋小朋友...咁妳C6乜都冇晒!
百花叢裡過,片葉不沾身。

男爵府

引用:其實你而家既情形, 如丈夫肯離婚的話, 你一

原帖由 fitceo 於 15-12-08 發表
其實你而家既情形, 如丈夫肯離婚的話, 你一個人離開會對仔女影響最少, 佢地仍然可以生活在舊居中, 有爸爸照 ...
係拉,你自己搬走最少影響

首頁
12345...7

尾頁

跳至