網購天地

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

引用:係咪同淘粉吧一樣???+我用左淘粉唔夠2+

原帖由 sarahwong420 於 16-01-24 發表
係咪同淘粉吧一樣??? 我用左淘粉唔夠2 年, 成600 幾蚊!! (有時候買d超高返,會返好多錢,好興奮) : ...
淘粉吧,都有apps,其實邊度返得多D錢呢

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:有無jm唔識儲集分寶分?

請問咁同淘金幤有冇關係?

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我見佢話我冇整實名所以儲唔到分……係未照打實名冇問題架?安唔安全?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我見佢話我冇整實名所以儲唔到分……係未照

原帖由 tingloveyin915 於 16-01-24 發表
我見佢話我冇整實名所以儲唔到分……係未照打實名冇問題架?安唔安全?

...
我有做實名認證

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:揚莉煒媽咪 的帖子

咁我返到屋企都整先!我怕唔安全、所以一路冇做認證呀!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:咁我返到屋企都整先!我怕唔安全、所以一路

原帖由 tingloveyin915 於 16-01-24 發表
喺淘寶整。整左好耐,五年前

大宅

即刻試下先....!!!
淘寶都淘左好耐了,都唔知有D咁既野,蝕晒添
THANKS!!

翡翠宮

tingloveyin915 發表於 16-1-24 18:18

而家做實名要有内地銀行帳户。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:tingloveyin915+發表於+16-1-24+18:1

原帖由 lyh80115 於 16-01-24 發表
2013年1月按, 現在港澳用戶必須有:1, 往來內地通行證,俗稱“回鄉證”+

2,您本人的大陸銀行賬戶;

所以, 以下內容已不適用.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

您做了支付寶實名認證未?其實過程好方便,認證後可以增加帳户的安全性,免被人咁容易盜用戶口,又可以增加信用度。如果是賣家,更是開店必做步驟 (小美不是開店),但是唔做此動作絕不影响您普通的在淘寶買東西。 「支付寶實名認證」是由支付寶(中國)網絡技術有限公司提供的一項身份識別服務,支付寶實名認證同時核實會員身份信息和銀行賬戶信息,通過支付寶實名認證後,相當於擁有了一張互聯網身份證,可以在淘寶網等眾多電子商務網站開店、出售商品,增加支付寶賬戶擁有者的信用度。

認證類型:支付寶實名認證分為:個人認證和商家認證。
實名認證通過後將不能取消。
只限於年滿18周歲的港澳地區會員。
港澳會員的實名認證服務由淘寶網提供
如果您需要在淘寶出售寶貝(開店)和建立信用記錄,就必須先通過個人認證。
個人認證分兩步,分別為「第一步、填寫個人資訊」和「第二步、提交身份證件」。
您可以在下面看到您每部分的認證狀態,請根據提示進行相應操作。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:tingloveyin915+發表於+16-1-24+18:1

好在我以前做落,而家開淘寶就輕易得多,以前開淘寶要最少三日,upload 左身份證要等批。比錢得兩種,一係支付寶一係信用卡

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+sarahwong420+於+16-01-24+發

原帖由 sarahwong420 於 16-01-24 發表
淘粉吧,都有apps,其實邊度返得多D錢呢
淘粉個app唔係官方。好似

翡翠宮

揚莉煒媽咪 發表於 16-1-24 22:18
好在我以前做落,而家開淘寶就輕易得多,以前開淘寶要最少三日,upload 左身份證要等批。比錢得兩種,一係 ...

其實淘寶好複雜,我近年多咗喺内地其他網站買嘢,注册、付款、以致送貨都簡單啲。
我琴晚羊年最得一撃,差不多夜晚11點喺亞馬遜cn落單,今日下午1點送到集運倉,打包埋送香港,快靚正

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:+本帖最後由+lyh80115+於+16-1-24+22:28+編

正喎

男爵府

請問係點?

淘寶放購物車,一淘提交訂單,一淘付款?
一淘放購物車,一淘提交訂單,淘寶付款?
定係兩個都要一淘?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:請問係點?淘寶放購物車,一淘提交訂單,一

原帖由 861014 於 16-01-24 發表
請問係點?

淘寶放購物車,一淘提交訂單,一淘付款?
https://jf.alipay.com/prod/pin.htm

集分寶網頁

http://m.etao.com/#!/entry/index.php

一淘網頁

我覺得最少要登記左一淘至拎到集分寶

有啲貨本身無得送就無分儲

因為我都係試緊點用,所以只係識啲啲,睇之前介紹一淘就教先收藏後在一淘下單取得集分寶

我覺得開通左一淘,再放收藏夾,喺一淘放入購物車,喺淘寶拍都有分

有時只要放入收藏夾後喺淘寶下單一樣有分

但唔放收藏夾就咁落單又無分。

要再試多幾種方法先得

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

愈早開始開一淘愈著數

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

試左,加入收藏夾,去話一淘見有集分寶既,今次試喺天貓落單,再番一淘睇儲唔到集分寶分。

之後我取消張單

去番一淘加入購物車,再喺淘寶手機落單,打開一淘睇至儲到集分寶分。

男爵府

加入收藏夾個step可以在淘寶做嗎? or一定要去一淘收藏?

今次試喺天貓落單,再番一淘睇儲唔到集分寶分 --> 點解當時你未付款都知道有無儲到分?

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:加入收藏夾個step可以在淘寶做嗎?+or一定要

原帖由 861014 於 16-01-25 發表
加入收藏夾個step可以在淘寶做嗎? or一定要去一淘收藏?

今次試喺天貓落單,再番一淘睇儲唔到集分寶分 --> ...
加入購物車我試過喺一淘就一定有分,但係用淘寶時有時無,都唔係好明點解會咁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:加入收藏夾個step可以在淘寶做嗎?+or一定要

原帖由 861014 於 16-01-25 發表

今次試喺天貓落單,再番一淘睇儲唔到集分寶分 --> ...
去「一淘」個「我的」再篤「集分寶」,會見到未到帳「未到帳」既「集分寶分」咁我比左錢就會到帳。

首頁
12345...7

尾頁

跳至