跳至

首頁
12345...37

尾頁

別墅

自己家大o的所以自己屋企坐月,我都驚工人到時搞唔掂初生bb,佢未湊過初生,所以我都有打算番育嬰園
原文章由 square72 於 08-11-11 11:05 發表

天水圍咁遠ar~~
你屋企人住kln 係廣華生好d...
咁你坐月會係你屋企人果到住or自己屋企ar??

我都係在職mami ar~~
亞女以前細個係番育嬰園的..
.認住我呀,我會告僱主的.

大宅

係呀.....我大仔13啦.....而家F2

大宅

我BOOK左12月13日去威記做OSCAR,前年我做時,只係$900,而家已經加到1300.
不過佢勝在2個小時後有REPORT

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

等我又o黎報到先..
我個仔2歲8個月大..
預產期預計7月4日....不過未confirm..
14/11 見醫生照完u/s先知...

多多指教!
我係全職媽咪!

侯爵府

原文章由 939A 於 08-11-11 14:29 發表
我BOOK左12月13日去威記做OSCAR,前年我做時,只係$900,而家已經加到1300.
不過佢勝在2個小時後有REPORT

wa~~ 1300咁貴既... 我前年係東區做800 ja~~~~ 抽2次血+度頸皮

侯爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-11-11 23:01 發表
等我又o黎報到先..
我個仔2歲8個月大..
預產期預計7月4日....不過未confirm..
14/11 見醫生照完u/s先知...

多多指教!
我係全職媽咪!

welcome ar~~
你個仔大我個女2個月ar~
我都未confirm ar..
我諗住下星期先去照u/s~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 square72 於 08-11-12 09:50 發表
你個仔大我個女2個月ar~
我都未confirm ar..
我諗住下星期先去照u/s~

咁你幫呀女搵o左幼稚園未呀?
我仲煩惱緊呀~

侯爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-11-12 09:52 發表

咁你幫呀女搵o左幼稚園未呀?
我仲煩惱緊呀~

亞女而家番緊n1 ar...
初初諗住k1同佢轉.. 上個月去左救世軍interview... 雖然收咗.. 但覺得救世軍既環境冇咁好... 所以決定唔轉la... 繼續係而家果間讀上去ar...
你開始interview 未呀?! 住邊區ar?!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 square72 於 08-11-12 10:41 發表
亞女而家番緊n1 ar...
初初諗住k1同佢轉.. 上個月去左救世軍interview... 雖然收咗.. 但覺得救世軍既環境冇咁好... 所以決定唔轉la... 繼續係而家果間讀上去ar...
你開始interview 未呀?! 住邊區ar?! ...

我住葵涌..
有好多間in o左...仲有好幾間未in..
知道結果就兩間...其中一間收o左..
但唔係首選..所以好煩惱呀!

我個仔都有返緊n班,不過唔會繼續讀..
想同佢轉校。

侯爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-11-12 11:31 發表

我住葵涌..
有好多間in o左...仲有好幾間未in..
知道結果就兩間...其中一間收o左..
但唔係首選..所以好煩惱呀!

我個仔都有返緊n班,不過唔會繼續讀..
想同佢轉校。 ...

D 學校開始interview la... in 埋其他先再決定la...
你想搵既係fullday or halfday ar?!

大宅

好媽媽勳章

我又黎報到! 大仔13個月,本來唔想咁快有,意外囉...
仲未睇醫生,預產期自己計應該係7月9,諗住bb第8週先睇,因為而家太早都未必照到野。

侯爵府

原文章由 monchuBB 於 08-11-12 12:41 發表
我又黎報到! 大仔13個月,本來唔想咁快有,意外囉...
仲未睇醫生,預產期自己計應該係7月9,諗住bb第8週先睇,因為而家太早都未必照到野。

我都係唔想咁快有.. 都係意外LOR~~
我等7-8WEEKS 先去睇AR..
而家睇嚟都冇用~~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 square72 於 08-11-12 12:16 發表
D 學校開始interview la... in 埋其他先再決定la...
你想搵既係fullday or halfday ar?!

搵半日呀~

不過,而家諗諗下..又想搵全日..
驚細b出世後,我會好忙...
想佢返全日..我冇咁辛苦...

但仲諗緊...如果決定請工人..
就可以返半日。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 square72 於 08-11-12 12:47 發表
我都係唔想咁快有.. 都係意外LOR~~
我等7-8WEEKS 先去睇AR..
而家睇嚟都冇用~~

係呀~我都係咁諗。
可能已經第二胎,冇第一胎時咁緊張,
寧願等耐o的先照。

侯爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-11-12 14:25 發表

係呀~我都係咁諗。
可能已經第二胎,冇第一胎時咁緊張,
寧願等耐o的先照。

係ar... 而家照都冇咩好睇.. 連心跳都未有~~

你仔仔係咪06-3-27 AR??

侯爵府

原文章由 ChristieMing 於 08-11-12 14:24 發表

搵半日呀~

不過,而家諗諗下..又想搵全日..
驚細b出世後,我會好忙...
想佢返全日..我冇咁辛苦...

但仲諗緊...如果決定請工人..
就可以返半日。

我仲煩緊細B 出世果排個女邊個湊AR~~~

大宅

我又黎報到, 囡囡11個月, 我係"計劃"生2b
預產係7月初掛, 我自己上一胎要催生, 唔知依胎會唔會準時

我登記左贊育啦, 但係排到12月13日

不過依次真係無咁緊張, 個人輕鬆好多

大宅

好媽媽勳章

我係在職媽媽,第日小b出世,大b又未返得nursery,呀媽奶奶幫唔到手,屋企只得一個工人,佢肯定攪唔掂2個勒(只係湊大b一個佢都做到死 - 原因是做野太慢),所以都想請過另一個醒d既工人

你地小b第日邊個湊呀? 工人湊晒2個放唔放心架?

大宅

原文章由 monchuBB 於 08-11-12 16:12 發表
我係在職媽媽,第日小b出世,大b又未返得nursery,呀媽奶奶幫唔到手,屋企只得一個工人,佢肯定攪唔掂2個勒(只係湊大b一個佢都做到死 - 原因是做野太慢),所以都想請過另一個醒d既工人

你地小b第日邊個湊呀? 工人湊晒2個 ...

我屋企奶奶揍, 到時我地返工, 佢一個都一樣應該都搞唔掂,
所以我諗住安排大囡去N1, 但係唔知N1要幾時先開始返學?

侯爵府

原文章由 monchuBB 於 08-11-12 16:12 發表

你地小b第日邊個湊呀? 工人湊晒2個 ...

我都係在職mami ar...
第日小b 出世會同亞女一樣番育嬰園呀ar~~
因為屋企人住得太遠la.. 無人可以幫到手..
但我仲煩緊.. 小b出世果排邊個湊亞女ar~~

首頁
12345...37

尾頁

跳至