親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

複式洋房

wongjoetabo 發表於 17-4-15 22:25
回覆 m_ellow 的帖子

呢排 個WEBSITE, 成日都上不到呀

Sorry, 邊個 web site? 牧場嗰個? (不過我上到啊?……)

試吓呢個:
http://nongdo.co.kr

珍珠宮

lotte duty free online shopping thx

男爵府

親子遊啱我,多謝分享

大宅

thanks for your sharing

禁止訪問

男爵府

牧場可以自己去?

複式洋房

bb716 發表於 17-4-18 19:35
牧場可以自己去?

可以呀,我都係自己去,最大障礙只係唔識聽韓文講解啫>o<

個人/家庭體驗限星期六日10am-3pm,中間有午餐時間(要自備),網頁有個月曆可以睇full未。我係請“莎拉韓情”代辦預約。

交通可以搭紅色巴士5005(首爾站/明洞出發)或5001/5002(江南出發)去龍仁巴士總站,然後轉的士(約25min)或者綠色巴士11號,kakao map顯示明洞出發約1小時45分鐘,我上次好好彩唔使等車交通又暢順所以唔使1個半鐘就去到。

男爵府

牧場叫乜名? 門票幾錢?

複式洋房

bb716 發表於 17-4-20 23:48
牧場叫乜名? 門票幾錢?

農道苑牧場

成人(13歲或以上)25000won
兒童(2-12歲)23000won
24個月或以下嬰兒 免費

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

m_ellow 發表於 17-4-14 02:53

是,itx加平站轉的士去rail bike, 玩完再轉的士去南怡島碼 ...
請問回程你都係ITX嗎?

複式洋房

crystalpui 發表於 17-5-16 14:37
請問回程你都係ITX嗎?

係呀,itx來回,我酒店近橙色地鐵線,所以去程玉水站上車,回程就清涼里落車周圍逛吓

伯爵府

m_ellow 發表於 17-5-16 14:54
係呀,itx來回,我酒店近橙色地鐵線,所以去程玉水站上車,回程就清涼里落車周圍逛吓
...
咁請問你係一早買埋回程定玩完去到ITX站先買我本想跟一日團, 但真係好早要起身, 我覺得小朋友好辛苦
見你咁都幾方便(我都住弘大)
見到你呢個分享, 真係太好了

伯爵府

兩水摘士多啤梨【email book, 摘士多啤梨,做果醬和草莓大福 , any link or website, thx

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

多謝分享~

伯爵府

m_ellow 發表於 17-4-14 02:53

是,itx加平站轉的士去rail bike, 玩完再轉的士去南怡島碼 ...
不好意思, 想問清楚一點,請問你在加平是轉的士去金裕貞站的RAIL BIKE嗎?
之後再轉的士去南怡島?
最後是在加平搶ITX回龍山站嗎?

因為有好幾個地方有RAIL BIKE, 睇到我都亂亂地
謝謝呀

男爵府

m_ellow 發表於 17-4-12 16:54
純粹分享,由零開始計劃行程用咗幾個月,搵到嘅資料唔好嘥,希望幫到有需要嘅jm

出發前知道首爾地鐵樓梯多 ...
Day 4
Tayo Kids Cafe光明店(1號線衿川區廳站轉的士)+

這問這間Tayo Kids Cafe光明店(1號線衿川區廳站轉的士)大嗎?

複式洋房

crystalpui 發表於 17-5-16 15:02
咁請問你係一早買埋回程定玩完去到ITX站先買我本想跟一日團, 但真係好早要起身, 我覺得小朋友好辛苦
見你咁 ...

我係提早幾日趁經過有itx搭嘅車站,用自助售票機買定來回兩程itx車票。我都喺龍山站買㗎。如果想保險啲可以網上買定車票,我因為想坐上層所以去售票機買。

複式洋房

crystalpui 發表於 17-5-18 14:37
不好意思, 想問清楚一點,請問你在加平是轉的士去金裕貞站的RAIL BIKE嗎?
之後再轉的士去南怡島?
最後是在加 ...

我係去加平Rail Bike, 不是金裕貞rail bike。

據我了解,金裕貞和加平係同一條路軌的兩個不同路段,金裕貞running man去過比較出名,加平rail bike開幕未夠兩年知名度無咁高。金裕貞以前係來回,而家係單程然後轉浪漫列車回程。加平係踩來回。

我覺得加平都不錯,有條鐵橋跨過漢江,嗰度好靚。交通方面,加平itx站一出就有的士站,5min到rail bike, 踩完轉的士5min去到南怡島碼頭。

呢度有介紹幾條rail bike路線:
http://sarahkoreatravel.blogspot.hk/2014/10/blog-post.html?m=1

複式洋房

Helen媽 發表於 17-5-18 16:02
Day 4
Tayo Kids Cafe光明店(1號線衿川區廳站轉的士)+

我覺得應該算係大嘅分店,係成座藍色嘅獨立building! 不過我覺得入面無外面睇咁誇張咁大 但都有兩層玩㗎~

官網有相睇:

http://www.tayokidscafe.co.kr/new/shop/intro_view.html?seq=9&pg=1&b_store1=&b_store2=&b_store3=

複式洋房

cheuklokmom 發表於 17-5-16 19:25

兩水摘士多啤梨【email book, 摘士多啤梨,做果醬和草莓大福 , any link or website, ...

www.youngfarmer.kr

首頁
12345...8

尾頁

跳至