自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 2bzmummy 於 09-1-6 21:16 發表
阿仔話第一包免費,之後要收錢喎

正確.

就好似 happy meal 既粟米係無牛油既, 要既就比唔知 $1 定 $0.5. 獨立買一杯粟米就有牛油

珍珠宮

係喎, 樓主妳係邊區買的.

原帖由 銨bb 於 09-1-6 21:08 發表
尋日買開心樂園餐,都有醬送架喎mouth:mouth:" />

禁止訪問

睛靈勳章

侯爵府

醒目開學勳章

唔係喎, 我買咁耐開心樂園餐, 次次都一定要corn的, 每次都會俾牛油的(問佢law). 從來無一個要我加錢架.

話時話, 有mug方法可以check到老麥d單既呢? 怕佢地好似超市咁收多錢. 但係佢張單, 唔會清清楚楚寫明一個餐幾多錢的, 每樣野又唔係列明幾多錢的, 咁我點check呀?

原帖由 LokB 於 09-1-7 09:53 發表

正確.

就好似 happy meal 既粟米係無牛油既, 要既就比唔知 $1 定 $0.5. 獨立買一杯粟米就有牛油

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

Just like buying HotCake breakfast set, without Hash Brown.. you have to buy the Hash Brown seperately... so stupid!! and doesn't make sense!:;pppp:

And all the other breakfast sets come with hash brown.. except Hot Cake...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢d野食都係呀,原來真係唔同地方唔同價錢,我有一次喺元朗買個蝦飽佢收我$15.xx但亞仔喺天水圍買就$14.xx返到公司個亞姐又係話$14.xx咁我就以為我自己攪錯啦,點知有日去tuen mun 買就$15.xx 我問點解要$15.xx佢話係唔同價錢

男爵府

好媽媽勳章

買餐都唔跟醬, 有冇攪錯呀

原帖由 查小恩 於 09-1-6 21:02 發表
話說今日去左買9件麥樂雞餐食~跟住我就問個餐點解冇醬跟既~之後佢答我~係呀以家買麥樂雞冇醬架~要既話就一蚊一個醬啦~

子爵府

昨晚叫左9件,有兩醬跟喎!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我前日去買麥樂雞餐都有跟一盒醬喎

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

聞所未聞

原帖由 查小恩 於 09-1-6 21:02 發表
話說今日去左買9件麥樂雞餐食~跟住我就問個餐點解冇醬跟既~之後佢答我~係呀以家買麥樂雞冇醬架~要既話就一蚊一個醬啦~

男爵府

我昨晚10點幾去買9件,都有兩個醬跟

子爵府

咁做無可厚非姐, 一嚟係可以控制及降低成正, 二嚟係杜絶啲貪心人, 攞完又攞 (5係話樓主), 特別係啲婆仔同大6婆, 好黑人憎, 咩都要爭一歺, 样样都要貪.....

侯爵府

醒目開學勳章

要醬收$1好耐啦,總之佢比你就有(好似6件一個醬,9件兩個醬);佢冇俾,問佢就收$1.....我樓下果間,我上次問佢要多一個糖膠(hot cake歺),佢都話要$1,我好疑惑敢望住佢(因我女嗜甜,不嬲要兩盒糖,用加$),敢佢隔離個cashier話'唔洗架,麥樂雞醬先要', so....我唸佢地有時亂咁收$$(新人):;pppp:

別墅

原帖由 春卷 於 09-1-7 12:06 發表
要醬收$1好耐啦,總之佢比你就有(好似6件一個醬,9件兩個醬);佢冇俾,問佢就收$1.....我樓下果間,我上次問佢要多一個糖膠(hot cake歺),佢都話要$1,我好疑惑敢望住佢(因我女嗜甜,不嬲要兩盒糖,用加$),敢佢隔離個cashie ...

題外話,兩盒糖漿,好甜wor,我一個餐半盒都有找。

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好過搶

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

係呀...我去好幾間都係話要多個就要俾$$
shake shake傻條都係要多包粉先要俾$$喎.....
原帖由 2bzmummy 於 09-1-6 21:16 發表
阿仔話第一包免費,之後要收錢喎

男爵府

有道理
原帖由 chufei 於 09-1-7 12:22 發表
咁我要少一盒醬/牛油/糖漿, 可唔可以收少我一元

首頁

尾頁

跳至