自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

岩岩抽完上一期葵涌, 不過抽唔中. 因為有八千幾人抽, 但係位就得三千幾個位, 所以下一期都會抽, 我亞媽e+擺左響紅磡儐儀館附近既庵堂好似係幾十蚊日.
都唔明點解政府唔跟先人既死亡日期黎排, 如果唔好彩次次都抽唔中咪有排等~
上次睇結果都唔明食環署, 點解可以咁落後, d名單係排結果號碼1,2,3,4,5....., 先人中文姓名, 擇位日期及時間. 唔可以用ref number查我抽唔抽得中, 要一個一個名咁睇, 如果有一萬個位真係唔知要睇到幾時???

禁止訪問

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哇... 九月!我見佢搞得八八九九喇,都要等咁耐...
原帖由 babesiu 於 09-3-12 12:15 發表
家姐啱啱同佢朋友傾過,四月係柴灣開始入紙,都係新位.鑽石山係九月.

別墅

明報)3月11日 星期三 16:00
周一嶽 表示,政府估計未來十年,火化宗數估計約為428,700宗,新式火化爐每年可增加8,268個火化時段。

食物及衞生局長周一嶽在立法會 回覆議員提問指出,政府一直有留意火化服務、靈灰安置所和紀念花園的使用情況及需求。現時半數火葬場,包括即葵涌 、鑽石山和富山火葬場,已經完成更新工程。對比原有的火化爐,新式火化爐每年合共可增加8,268個火化時段。

此外,和合石及歌連臣角火葬場的重置工程亦分別計劃在今年及明年展開。當兩項工程於2014年竣工後,每年的火化時段將由現時的37,600個增加至51,500個,足以應付預期的需求。

他又表示,根據本港每年的預計死亡數字及近年遞升的火化率,政府估計由今年起的未來十年,火化宗數估計約為428,700宗。目前政府已規劃的靈灰龕數目約為55,000個,包括下月初落成位於鑽石山靈灰安置所的18,500個靈灰龕,以及預計於2012年在和合石橋頭路建成的37,000個靈灰龕

別墅

我問過殯儀界d人, 佢話鑽石山應該6月抽籤

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thank you
原帖由 paulasl 於 09-3-12 13:57 發表
我問過殯儀界d人, 佢話鑽石山應該6月抽籤

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

唔係喎,我尋日先至啱啱去完紅磡拜我親人
果度d人都話同我聽返嚟一樣係8月先入紙
佢哋仲話希望今次係真

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

請問每月幾錢呢?佢地好似唔收我地錢住.遲 d 就唔知.
平時可去裝香嗎?可以日日去.
買了骨灰盅未呢?都兩年囉更係買左喇.
請問雲石好定玉好呢? 睇你喜歡佢既外形.我奶奶個個係雲石.咁岩 d 雲石紋好似有個 window.我老公話佢可以睇下出面 d 野.

少年耆英..為藝術而偽術..偽術煮意

禁止訪問

大宅

請問華永有冇電話可問﹖費用如何﹖

原帖由 babesiu 於 09-3-30 16:52 發表
我地決定下個月抽柴灣. 原來柴灣係華人永遠管理. 家姐個朋友話果度環境好過鑽石山喎. 佢話鑽石山而家係七月可以入紙.

禁止訪問

大宅

唔該。

細位$2800可擺兩個, 大既三仟幾可擺四個--咁係咪要仙人才可抽﹖比如說一個已仙遊,一個仍健在都可申請﹖

原帖由 babesiu 於 09-4-1 14:05 發表
電話唔知呀,我家姐朋友幫我地搞. 細位$2800可擺兩個, 大既三仟幾可擺四個.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至