自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

原帖由 lovelybearbear 於 09-4-9 09:07 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2156167

你地沒有看我topic咩?? 人地覆左衣著整齊, "唸"咩都得丫麻..

米即係食左糖.. 幻想同任何一位靚女kiss都唔犯法.. 下次就有人做架啦.. 唔好話風化案多呀..都係尼班官攪出來架乍.. d小朋友收到既信息..就係佢地係唔相識架..

水晶宮

我也有投訴, 但都沒有人覆, 我仔3yr 看親都問, : 點解要錫到要除衫??????............."救命"? 我都想知點解...????

原帖由 lovelybearbear 於 09-4-9 09:07 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2156167

你地沒有看我topic咩?? 人地覆左衣著整齊, "唸"咩都得丫麻..
自由太多會令世人失去平衡

別墅

有次我在公司樓下等 lift, lift隔離有個TV, 播呢個廣告, 有幾個西裝友睇到好入神,之後入lift得我一個女人, 我覺得好embarrass因個情景同個廣告好似, but我唔係好似廣告個女人o甘索, 好似型住果幾個西裝友會說我係pork chop o甘 lor!

伯爵府

我都覺得勁離譜。

珍珠宮

索性罷買啦.. 米得d後生以為係春藥..

伯爵府

E+ 好多廣告都低低地, 做埋d嘢, 教壞細路.

air-con 果個我就好like, 一家大細都啱睇, 我仲成日同d kids 一齊跳, 跳完笑一餐, 大家都好happy.

男爵府

連我老公都話呢個廣告教壞細佬. 我亞囝個堂哥, 啱啱4歲, 呢排成日捉住我個囝(3歲10個月)同佢錫錫, 係咀對咀. 仲衰度匿埋錫. 我發現過一次後同亞囝講唔可以. 上星期佢哥哥又叫亞囝匿埋同佢錫咀, 亞囝走出黎投訴, 咁堂哥個亞媽就話係呢個廣告教壞晒, 佢個囝睇親都定晒眼, 之後就成日叫人同佢錫咀

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 cwlee 於 09-4-9 11:25 發表
家下好多廣告都不知所謂。

agree

子爵府

前兩日帶著對仔女行商場見到佢地兩個眼定定睇緊呢個廣告, 佢地一路睇一路陰陰咀笑, 雖然唔知佢地諗緊乜但係見到佢地既表情心裡邊個感覺唔係幾好.

唔只呢個, 而加好多d廣告又低俗又膚淺兼冇厘頭

原帖由 tokyobaby 於 09-4-9 03:54 發表
有冇人知廣管局電話 ?
想投訴個香口珠廣告....
一 對男女在lift 內互望吓,
就即刻飛甩d衫又攬又錫,
好意淫 lor !!
佢重要係合家歡時間都播, 又播得密....

睇到已家咁多細路公眾地方傷風敗德, 未婚懷孕新聞,
真係唔 ...

公爵府

好媽媽勳章

同意
原帖由 ccbeauty 於 09-4-9 12:24 發表
E+ 好多廣告都低低地, 做埋d嘢, 教壞細路.

air-con 果個我就好like, 一家大細都啱睇, 我仲成日同d kids 一齊跳, 跳完笑一餐, 大家都好happy.
嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

侯爵府

2024年龍年勳章

我覺得依家好多廣告都好不知所謂架啦,好似肯得雞嗰個都係啦,搵食搵到跳樓,咪一樣係教壞人,投訴得幾多丫

大宅

老實講,我真係唔覺得有乜咁意淫,平時合家歡時間嘅電視劇,都有錫錫鏡頭啦!點解又唔覺得有問題?如果話教壞細路嘅,老實講,俾細路睇電視,本身都會對佢地有影響架啦。

問題係點教姐,同埋而家D細路好精,邊D做得唔做得,教左佢地就一定會記住。

複式洋房

認為不應在合家歡時段播:;pppp:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我開頭睇到都呆左..下?呢既廣告都有架~教壞小朋友~~

男爵府

呢個話題之前亦有人post過出離,我個人覺得個廣告係有問題。

咁樣都仲唔係描繪不雅、意識不良、令人不安、引發兒童模仿或不可接受播放, 咁即係點既廣告只會係意識不良呢?

每次見到呢個廣告我都會即刻轉台, 唔想俾仔仔睇到。

個廣告係成年人角度係無咩問題, 但如果有小朋友的話, 就唔同, 一個男人入左升降機, 食左糖後, 幻想變成同個女仔相擁吻, 我就覺得有意識不良既成份, 我並唔係話擁吻就=意識不良, 只不過加埋個情景, 覺得係意識不良, 相反如童畫故事裏, 白馬王子同公主後來一起過快樂既生活, 大家互相撞吻, 呢種我覺得好OK, 我好接受,呢個只係個人感受。

不過我又見好多bk既媽咪覺得無問題喎,呢D真係觀點與角度喇!

珍珠宮

SUPPORT!!!!!

我身為成人,睇到都打左個突,
點可以俾小朋友睇呢D廣告.........

大宅

e+好多廣告都好不知所為, 我地平時好少睇電視, 最多睇下新聞. 有個好似香口珠之類既廣告...架LEFT關緊門... 傍白話:"夾死你" 咁. 之後個仔搭LEFT時, 人地出...佢就講:"夾死你". 我相佢當時只係諗起呢個廣告而咁講, 但係聽到既人會有咩感受/反應!!! 只會覺得佢好曳&無家教, 之後佢當然俾我地教訓一餐la. 有D人會話做家長應該自己教好D小朋友, 試問有邊個唔想? 絕對唔可以睇少廣告既影響力, 唔咪d人點會用咁多$賣廣告!

子爵府

原帖由 yenho 於 09-4-9 11:21 發表
我覺得kfc 係樓跳落街果個廣告先衰呀!

好多年前都試過有小朋友睇超人睇到飛左落街,點解仲要整d咁危險ga廣告?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小必理痛 於 09-4-9 13:09 發表
老實講,我真係唔覺得有乜咁意淫,平時合家歡時間嘅電視劇,都有錫錫鏡頭啦!點解又唔覺得有問題?如果話教壞細路嘅,老實講,俾細路睇電視,本身都會對佢地有影響架啦。

問題係點教姐,同埋而家D細路好精,邊D做得唔做得,教左佢地就一定會 ...

同意, 小朋友咩都唔試, 個腦點會諗衰野? 係諗都係大人諗!

首頁

尾頁

跳至