自由講場

跳至

首頁
12345...22

尾頁

水晶宮

fish5417 發表於 19-1-11 11:20
睇到呢單新聞,相信都引起好多JM們同父母既注意。為人父母最著緊子安全同成長健康(希望學生唔好有案底啦)。 ...

女生更情緒激動起腳踢警長右膝 《— 咁都話冇郁警察,個女仔思覺失調?

琥珀宮

畀面勳章

牛子 發表於 19-1-11 11:50
「牛高馬大既警察VS女學生 需要咁重手?」

樓主, 重手係邊?都未出棍同胡椒噴霧, 你唔係諗住個警察話:「乖 ...

出動奶咀 " 氹 " 先啱

翡翠宮

畀面勳章

學生唔識諗,受下教訓當上了一課。估唔到竟然有成年人用歪理指責警察,而家香港人咁惡,都因為呢班盲目反警撐犯事者的人!見到呢個post真係好嬲,呀樓主,女學生被制服後仲咁好中氣鬧警察,足以證明佢冇受傷,請問你從何覺得警方過份使用武力,點樣重手?!

日日是好日

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

我估樓主係覆述內容個女學生嗰句嘢, 唔係幫個女學生

寶石宮

回覆樓主:

佢襲警喎

子爵府

打架、打人、襲警
你覺得警察應該點做?

侯爵府

開心吸收勳章

就係有呢D人撐, 做錯事仲聲大夾惡 !

cissie    發表於 19-1-11 21:25

子爵府

真是無言的post,果然無論點警察做咩都是錯

女學生襲警喎,鎖上手銬不是應該咩?18歲喇,仲細咩!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇到呢單新聞,相信都引起好多JM們同父母既注意。為人父母最著緊子安全同成長健康(希望學生唔好有案底啦)。 ...

17、18歲已經係成人啦, 學生又點女仔又點? 唔通就可以亂打人

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

stitch2012 發表於 19-1-11 11:53
我估樓主係覆述內容個女學生嗰句嘢, 唔係幫個女學生
樓主有咁提問喎 --> 另外值得討論既係,今次呢件事警察有無使用過份武力呢?
我覺得樓主對警方做法反而有所懷疑!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

女學生又點? 連警察都敢踢, 抵拉啦!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

我係父母見到自己個女搞成咁真係好心痛,家人可能管教唔掂,倒不如交俾警察教好過。
再唔教好,呢2個學生將來可能俾其他人打就真
芭芭拉

男爵府

回覆樓主:

呢種咁兇狠嘅女學生都撐得落,咁以後呢類頑劣學生咩人都唔使怕,可以打橫行啦?

子爵府

嗌痛就大晒?都要睇情而定⋯唔通用太極咩

珍珠宮

LEE-Baby 發表於 19-1-11 11:53
打架、打人、襲警
你覺得警察應該點做?
警察做得好,非常合理。。

公爵府

抵拉啦 ,都18歲女,唔係唸住著住校服就有同情分加呀嘛?香港近年有啲成年人不分是非,盲目縱容,同情心氾濫底下,令有部分既學生同年青人,已經變得唔講理,唸住靠惡就大晒,連幼稚園學生都懂得既禮貌守法,竟然中學生同大學生既行為思想倒退,不如一個幼稚園學生,真係可怕得緊要

男爵府

只可以講生活係香港好幸福,如果係大陸/外國

珍珠宮

學生吾岩在先,打架襲警重甘多野講,而家有d成人重幫住晒,又話警察濫用職權,唉,都吾系想教好下一代,反而轉移視線

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我唔覺得警察有咩問題,完全係個學生抵死
不知所謂,讀屎片嘅垃圾死(靚妹)

首頁
12345...22

尾頁

跳至