自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

jollyma 發表於 19-3-14 14:49
而家啲眼鏡舖好多呃人

專呃長者醫療券,仲貴過睇醫生

珍珠宮

做sales靠分佣,有幾多個會講老實話?

子爵府

bbgitau 發表於 19-3-14 21:22
你講開,我都想分享下自己俾人騙的經歷。
我去粉嶺碧x花園V…配眼鏡,他們sell我burberry鏡框係冒牌的,收 ...

你應該去報海關!

珍珠宮

theclacheng 發表於 19-3-15 08:06
專呃長者醫療券,仲貴過睇醫生

唔明白點解呢啲舖頭唔會被罰?
其實在欺騙政府福利!應該重罰,殺雞儆猴

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我樓下配開果間double8 服務好又老實

另有次喺調景嶺想同仔配hoya 4千果隻眼鏡,個老字號連鎖店店員問句搭句又串,好似唔想做生意咁,即轉另一同場細鋪,店員不知幾好禮貌幾專業,最怕比錢受氣!

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我現在都吾係香港配眼鏡,又貴又吾好,我去日本配,我見都多人返大陸配,因為真係平香港一半,大家都係差不多野或人地仲用靚鏡,但反而仲平,香港雖租貴,但都吾可以咁過份。

大宅

JO_100 發表於 19-3-15 08:11
你應該去報海關!

我有想過,但因為他收了我張單據,我冇留意,他唔肯俾返收據我,我冇證據。我想這間都係慣犯,條氣真係好唔順,冇計自己蠢,當買個教訓,我係連鎖店自動會俾埋收據我。

侯爵府

c.vieri 發表於 19-3-15 07:59

有,但唔算深

有近視就要超薄,我小朋友冇近視,只有散光,所以唔需要超薄

侯爵府

theclacheng 發表於 19-3-15 08:05
我带4歲小朋友(散光400度,冇近/遠視)去jins配,400大元

好平喎

大宅

ckfamily 發表於 19-3-14 14:47
我去果間係連鎖式,冇諗過會咁差

連鎖店更加需要跑數,
如果我唔識人,我唔鍾意幫襯連鎖店

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

所以有相熟好緊要

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ckfamily 發表於 19-3-14 11:29
小朋友天生深散光,第一次配眼鏡,成套要千幾蚊,當時職員話,因為佢散光好深,所以普通鏡面做唔到,要貴d ...

前幾天去咗間買眼鏡嘅舖頭,同呀女配咗韓國brand變色Chemi 1.6 超薄七代全視線 Gray $950(朋友介紹的,話好老實, 客人買乜嘢眼鏡,都會講佢知牌子名), 果然真的, 又好好人,唔嫌我煩問好多嘢。 之前係視光師驗完眼及配埋鏡片,俾咗而家買鏡片同鏡框嘅鋪頭睇, 原來個鏡片啲料好渣,仲要收得唔平,所以以後都唔會出去配,揾返熟人好好多。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

眼鏡店食水好深,老公識人配眼鏡都好平,但人地點都有賺。佢配左副眼鏡2千蚊到。點知老闆退休唔做。佢去其他舖想配番一模一樣,要5千喎!仲要係屋村商場,都唔知話佢食水深定領展的禍!

大宅

回覆樓主:

尤其系呃長者,真係好衰

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

散光或者近視深真係要用咋一款鏡,如果唔係賀係會好似卡通片咁好厚鏡,我500近視200深光都會做超薄,因為真係差好遠。
另外全視線同抗藍光又係有分,藍燒都有分新舊,又唔同價錢,所以配眼鏡好煩。
宜家一付正常少少ge眼鏡都要成千銀架喇。。。
我試年岩岩配左付,500近視,200散光,新款抗藍光,差唔多要1700,因為我鏡框要揀,個鼻位好麻煩。

首頁

尾頁

跳至