自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 nikinokb 於 09-5-13 20:44 發表
我想問甘即是比大約幾錢倒?(即其他費)
同埋有咩地方簡,?

如果由香港出發,只可以去曼谷或吉隆坡
其他費用方面,我一家三口book左香港去曼谷 $0 機票
行政費:$237
機場稅:$459
保險:$39
total:$735(3個人)
除番開,每人:$245
因為我地響曼谷會轉飛吉隆坡,如果係來回香港曼谷
只需加番曼谷機場稅就得,大概好似 HK$150左右
不過AIRASIA寄倉行李係要比錢,預先登記寄倉行李會有優惠,一件$13,可以CARRY 15KGS行李
同埋佢地係不設劃位,先上機先揀位坐
如果想同朋友一齊坐或者係扶老攜幼咁去
而家可以比$11.X預先裝上劃位,咁就唔駛同人爭位坐

男爵府

原帖由 cactiw 於 09-5-13 22:55 發表
我未註冊...註來註去都註唔到...個server down左咁

me too:;pppp: :;pppp:

大宅

好媽媽勳章

州/省與郵政編號個度打咩呀

子爵府

原帖由 weiwai 於 09-5-14 02:11 發表
州/省與郵政編號個度打咩呀

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

2010年
:-D :-D :-D

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我登記時去到要入個人資料.填哂之後, 話網頁發生錯誤, 有無方法?

大宅

我昨天成功找到回程免費, 去程$330, 但後來發現行李及膳食都要另外比錢, 我覺得唔係咁著數, 還有, 我個工人來香港時就係搭呢隻機, 佢一到埗就投訴好唔掂, 機上冇人servse 你, 飲水都要比錢 (HK$40一小樽), 佢話以後都唔會搭呀, 所以我諗諗吓都冇訂

男爵府

I AM A TRAVEL AGENT, I FIND CHEAPER THAN GO TO ZHUHAI SO I BOOKED,

APR 17, MACAU / KOTA KINABALU
APR 21, KOTA KINABALU / KUALA LUMPUR
APR 24, KUALA LUMPUR / SHENZHEN

ALL AIR TICKET FREE OF CHARGE
FOOD, BAGS AND AIRPORT TAXES TOTAL NOT MORE THAN HKD 1900!! FOR 4 PEOPLE!!!

GOGOGOOGOGOGO!!!!!!
希望勉勵一些有任何困難的人,要勇敢一些,有能力幫人就去幫,不開心時不要怪這怪那,上班時不要推卸責任! From myself, 兔唇mama

鏗鏗MUM: 人窮,慾望琳瑯,不爽不吃;志不窮,路途瞭闊,不吐不快 : )

男爵府

原帖由 三棵樹 於 09-5-13 23:08 發表

只需加番曼 ...

三棵樹
想問下你雜費係咪訂完之後就要即比? 同如果之後想改日期, 係咪唔可以改?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 LANG060221 於 09-5-14 11:50 發表
我昨天成功找到回程免費, 去程$330, 但後來發現行李及膳食都要另外比錢, 我覺得唔係咁著數, 還有, 我個工人來香港時就係搭呢隻機, 佢一到埗就投訴好唔掂, 機上冇人servse 你, 飲水都要比錢 (HK$40一小樽), 佢話以後 ...

邊有咁貴呀, 我order過佢d野食都飲品十幾廿蚊都有交易喎, 你個工人梗係唔鐘意坐廉價airline啦, 幾百蚊重想有人serve, 我又覺得ok喎.

大宅

佢張機票唔係幾佰元架, 佢唔係做PROMO 時來的, 其實馬航都有做PROMO 在今年8月份都係$900來回, 唔使另外比行李費, 如果行李25公斤要比HK$2XX/程, 我一家3口, 行李一定過重啦, 無理由分3個喼架, 我個人覺得唔值而已, 如果可以找到來回程免費而行李又UNDER15公斤, 我覺得超值添

大宅

he he

我想問:
1.寄倉行理同飛機餐是在訂時選及要比錢?

2. 訂了可否更改或取消?

子爵府

Would you mind tell us what's your departure / arrival date ?

原帖由 三棵樹 於 09-5-13 23:08 發表

只需加番曼 ...

大宅

he he

I booking 3/30 to bangkok 3 person?

大宅

好媽媽勳章

無論我打乜, 佢都話唔岩

原帖由 謙仔媽咪 於 09-5-14 08:42 發表

男爵府

回覆 1# weiwai 的文章

how to book and login personal information?
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

男爵府

原帖由 giant_japan 於 09-5-14 11:59 發表

三棵樹
想問下你雜費係咪訂完之後就要即比? 同如果之後想改日期, 係咪唔可以改?

係呀,所有費用都要一次過比晒。如果之後想改日期,要比錢,同埋如果有差價,就要補番差價

男爵府

話比妳聽都無用啦,我張機票係舊年book架
而家做"$0"機票果d已經book到2010年

原帖由 kukukoo 於 09-5-14 13:09 發表
Would you mind tell us what's your departure / arrival date ?

男爵府

原帖由 leungfan 於 09-5-14 12:47 發表
我想問:
1.寄倉行理同飛機餐是在訂時選及要比錢?

2. 訂了可否更改或取消?

1. 寄倉行理同飛機餐是在訂機票時選埋會平d,行李平一半,餐可以上飛機時先買,但係就貴幾蚊。以上訂票時選左都要一次過比晒錢

2. 訂左可以改期,不過要比$,同有可能要補差價。我響其他網站聽網友講,話可以比$轉名添

男爵府

佢行李個計發係比一份行李錢,最多可以寄15kgs,呢15kgs可以係一個case,又或者多過一個case都可以,總之唔可以超過15kgs。另外,如果買左兩份行李,total有30kgs,係可以裝埋落一個case度。

原帖由 LANG060221 於 09-5-14 12:34 發表
佢張機票唔係幾佰元架, 佢唔係做PROMO 時來的, 其實馬航都有做PROMO 在今年8月份都係$900來回, 唔使另外比行李費, 如果行李25公斤要比HK$2XX/程, 我一家3口, 行李一定過重啦, 無理由分3個喼架, 我個人覺得唔值而已, ...

首頁

尾頁

跳至