自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

咁都得? 你真好脾氣, 我一早掃把, 以後無來往。

侯爵府

咁冇家教的人,你都可以同佢做25年朋友,
仲要比佢入屋?
你都真係忍耐力驚人.

伯爵府

chinatea 發表於 20-6-15 15:31
我有一家朋友,識左25年,佢地來親我屋企就好鍾意周圍巢野,細到膠布,喇叭牌,酒店拖鞋....咩都話冇用住先,問佢 ...
我上朋友(幾十年朋友)屋企去廁所洗手都會講句借洗手間洗洗手… 點解d人可以咁?親戚都唔會可以係咁囉…
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

水晶宮

咁都做到朋友25年!?樓主你人真好!
就算做到朋友,都一定唔會再邀請佢上自己屋企啦!佢地呢d唔係冇禮貌,難聽d講,直程係冇家教啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章

我有一家朋友,識左25年,佢地來親我屋企就好鍾意周圍巢野,細到膠布,喇叭牌,酒店拖鞋....咩都話冇用住先,問佢 ...
想像唔到有乜朋友可以做到咁~~幾熟都唔會咁厚顏?!

別墅

點解佢哋咁乞衣?睇嚟好唔掂下

珍珠宮

呢D朋友太無品, 點相處到? 我無咁好EQ
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

25年前識佢地時,唔係咁架,果時多數成班朋友一齊來我屋企玩,BBQ,打邊爐架,但自佢家亞爸過左身,個亞媽就變哂,見親就會成日當我面哦佢D女,話比得小錢,之後我老野走左,佢地定月來話陪下我,不過就唔知幾時開始咁巢野,初初諗係亞媽有咁情況,其實已經好耐冇招呼佢地來架啦,上個月話來打麻雀,又係好似自己屋企咁,尋日又來,真係覺得嬲嬲地,好彩D海蓼唔係即食,食得都食埋都似,我諗都唔會再答應佢地來,費事澈親.
<br><br>

侯爵府

cbeyond 發表於 20-6-15 15:50
以前試過, 最後我地做絕, 再無來過

同意!

子爵府

朋友就唔會再約在自己屋企見面, 好無家教

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

登堂入室自取自携? 係我就不會再邀請他們來屋企坐

珊瑚宮

無教養
少D叫佢上來家

見面最好酒樓見

chinatea    發表於 20-6-15 16:20
玩具萬歲!

子爵府

似奶奶+姑奶一家 去樓主家

男爵府

回覆樓主:

吓?幾好朋友都唔會去到人哋屋企亂掂,去洗手間都問下主人家啦

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 櫻花bb 的帖子

我覺得佢蝦我冇老公,屋企冇個男人係道掛.
<br><br>

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

熟到完全似自己屋企咁

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好無禮貌下喎

水晶宮

回覆 kpfz 的帖子

我奶奶同姑仔來到都唔會入我房架,真係唔會好似佢地咁.
<br><br>

珍珠宮

回覆樓主:

但你可以忍足25年,証明你也沒什麼。佢見你沒什麼,咪就更加沒什麼,巢完先。

水晶宮

chinatea 發表於 20-6-15 16:15
回覆 kpfz 的帖子

我奶奶同姑仔來到都唔會入我房架,真係唔會好似佢地咁.

叫佢以後見面都係出去飲茶算了。

首頁
12345...6

尾頁

跳至