自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

快d走,唔好拖,呢d咁嘅男人就算俾你迫到佢同你註冊,第日都唔似會有好下場。。佢只想痴住屋企,冇成家嘅慾望,亦冇心要同你過人世,及早搵過個有責任感嘅人啦。。

珍珠宮

好簡單!男朋友無打算同你有將來

直接分手

由第一次傾嘅態度已經知,你再chur都無用
要唔要搬出嚟同儲錢,佢咁大個人想就自然會去做,你再三迫男朋友只係自討沒趣

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

分手罷⋯完

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

及早抽身,大家要走嘅路不一樣

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

三萬人工租二萬樓,如果要儲錢結婚佢就要慳住洗,佢似乎唔想改變現狀

瑪瑙宮

purple521 發表於 21-5-31 15:20
我同男友一齊4年半, 上年6月我主動提出儲錢計劃將來, 想35歲前生b(我32歲,男35)當時男友係從未計劃過底下好 ...

佢唔係咁愛你.

侯爵府

我同男友一齊4年半, 上年6月我主動提出儲錢計劃將來, 想35歲前生b(我32歲,男35)當時男友係從未計劃過底下好 ...

同屋企人住開ok size 嘅屋唔想搬出去食自己其實都好合理。

珍珠宮

2024年龍年勳章

睇來佢唔多願意離開佢嘅comfort zone, 同你組織一個新家庭佢覺得就好似要放棄依家舒適嘅生活.
佢話淨係諗都覺得攰, 咁點繼續行落去?! 好似無乜前景...
如果連一齊儲錢嘅意向都無, 佢嘅誠意好似係零, 比我會考慮分手.
唔搬唔儲錢除非你想或佢屋企人同意你哋結婚後一齊住啫~
想當年, 我哋拍拖穩定咗, 都開始一齊儲錢, 起碼大家為將來行出第一步先

伯爵府

如果你真係想結婚生仔,就儘快搵過另一個目標一致的男友。

男爵府

分手!叫佢攬住亞媽過世!

大宅

啱既合拍既,方向又一致,通常二至三年就會考慮儲錢結婚!

好明顯你男友有些家底但自己能力有限。想住大D,想有私人空間,但又俾唔起租或買唔起!咁無結果既!

你都係預備放生佢及放生自己!

男爵府

聽落去佢唔多想同你組織家庭結婚生仔,其實你哋有無了解大家同傾過將來嘅生活係想點?

呢個世界好多男人都唔鍾意結婚生仔因為好大責任又要洗好多錢養家,有啲人只係希望維持現狀每日吃喝玩樂無壓力,拍下拖同居下就算,唔會比婚姻或小朋友綁住自己,可能佢係呢類

如果係咁你哋都未必適合大家

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

伯爵府

大家腳步不同,勉強無幸福

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

送首JW既「矛盾一生」俾妳

https://youtu.be/v0_cXepCVgg

男爵府

回覆樓主:

分手吧啦!嫁錯郎寧願一世單身.

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

唔好再浪費青春了, 重新掛牌上市.
一齊4年半, 仍無打算同你結婚?
3萬人工,想租2萬既屋 <<< 根本不設實際, 只求享樂, 呢D人未必想結婚生仔, 你走吧啦!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

35歲揾3萬其實離中產有一段距離,但男方似乎過緊中產生活,因自身家庭幫佢負擔咗好大部份。

除非樓主吾介意將來結婚後搬入男家住,睇男家面色,樓主真係要考慮分手。

翡翠宮

畀面勳章

好明顯暫時他只想拍拖享樂,不想計劃未來。如果你不想等,或者怕等極都係得個桔,早走早著。
日日是好日

男爵府

4年半佢都無諗過結婚?定係想父母幫手給首期定一起住?
如果他系完全0計划甘你可以分手,一個女人既青春有限,唔似男人四十歲仲一支花(屋企有大屋住人工又唔係低,根本可以話系生活無憂)

首頁
12345...15

尾頁

跳至