自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

金黑街矇 發表於 21-9-2 18:54
我係用到返唔到轉頭,睇message、揸到成手野嘅時候聽電話(雖然極少)、比八達通、鬧鐘~

一樣,嗰啲靚 ...

請問whats app唔睇,有新嘅,舊嘅會唔會再彈出黎?同埋可唔可就咁用錶覆?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

未read既whatapp,email,通知等等全部會叠埋一齊。可以睇返,分開回覆或全部清除。用手錶可以常用字回覆,手寫回覆,公仔回覆。好似可以語音,吾知係未?電郵我估都係要用返手機回啦,通常都睇吾晒個電郵全部。

別墅

ydoris 發表於 21-9-2 22:40
未read既whatapp,email,通知等等全部會叠埋一齊。可以睇返,分開回覆或全部清除。用手錶可以常用字回覆,手 ...

如果我想用手錶sd whatspp 又得唔得?
因為我只Sd到i Message, thanks

侯爵府

Esthersoi 發表於 21-9-2 22:42
應該吾得啦,手錶無whatapp個app。佢只係mirror手機既野俾手錶。有錯請指正。

goldpiglet    發表於 21-9-3 00:08

男爵府

仲用緊第2代
壞左都應該都會繼續買返
貪唔洗成日拎部手機出黎睇message

子爵府

未用過,真係咁好用?

男爵府

搵電話功能對我黎講十分重要,有apple watch之後無戴其他錶

子爵府

大笨鐘 發表於 21-9-2 18:41
運動嘅時候 check 住心跳,突然異常會發聲求救,如果無人為停佢,會假設遇到事故,幫你 send 去緊急求救。
...

禁幾好wor! 係最新型號有呢個功能嗎?

珍珠宮

ydoris 發表於 21-9-2 22:53
應該吾得啦,手錶無whatapp個app。佢只係mirror手機既野俾手錶。有錯請指正。
...

dl個叫watchchat嘅app就可以回覆了,不過好似要$28定$38,可set快速回覆文字同快速回覆emoji,當然你用語音打字或手打都得。
睇到用過嘅聯絡人,加十幾條send過出去嘅history。

珍珠宮

lemonlemoncc 發表於 21-9-3 01:02

SE已經上面所講嘅功能,但series6多咗心電圖同血養量。

珍珠宮

Esthersoi 發表於 21-9-2 22:42

可以 睇#29樓

複式洋房

最主要喺方便,功能多. (雖然最主要都喺睇時間/睇Mesg),作為手機輔助都唔錯. 喺每日都充電就未必人人都覺得方便lor.

男爵府

mypineapple 發表於 21-9-2 18:00
另一半打算送我一隻, 想問問大家iwatch真係好好用? 我見好多朋友都有

對我來講好有用,因為我電話長期較靜音,未用iwatch之前10個電話七八個都係miss call,用咗之後老公同啲仔女都話終於搵到我
而且可以睇到WhatsApp,email之類,做運動又幫我計吓卡路里,Check吓心跳,最方便嘅係用埋iPhone就算戴咗口罩都可以解鎖,喺而家好啱用

用戶要求終止服務

牛年勳章

lemonlemoncc 發表於 21-9-3 01:02

舊型號都有
未經許可,請勿轉載

侯爵府

芒果米池 發表於 21-9-3 01:21
dl個叫watchchat嘅app就可以回覆了,不過好似要$28定$38,可set快速回覆文字同快速回覆emoji,當然你用語 ...
就算免費,我都吾會下載呢類外來既app。怕隔一排新聞又話佢偷妳手機資料。大路既我先會裝。平常我會覆,好,ok。哈哈笑咁,吾得就攞手機出嚟覆。或者set多些常用詞語。吾miss call已經好足夠。

珍珠宮

ydoris 發表於 21-9-3 08:58
就算免費,我都吾會下載呢類外來既app。怕隔一排新聞又話佢偷妳手機資料。大路既我先會裝。平常我會覆,好 ...

我覺得呢個算係大路野

侯爵府

芒果米池 發表於 21-9-3 09:01
我覺得呢個算係大路野
哦,係呀?我久吾久都會睇下手錶有咩app。但幾年來試左幾個發現都無用。可能呢個啱大家用。吾明點解whatapp吾得,而家又多返人用whatapp啦!不過要錢我就免啦,其實都幾貴,我已經每月要俾18蚊e-sim。再俾就吾值啦!

珍珠宮

ydoris 發表於 21-9-3 09:07
哦,係呀?我久吾久都會睇下手錶有咩app。但幾年來試左幾個發現都無用。可能呢個啱大家用。吾明點解whatapp ...

話本身whatsapp冇做手錶板本,果幾十蚊一次性,唔係個個用要比,我覺得ok。每個月都比$18 e-sim又唔爭在果幾十。
不過其實就算有得回覆,都比較少用,最常用係就咁回OK兩隻字

ydoris    發表於 21-9-3 09:29

公爵府

CHOR~CHOR~ 發表於 21-9-3 01:54
對我來講好有用,因為我電話長期較靜音,未用iwatch之前10個電話七八個都係miss call,用咗之後老公同啲仔 ...

睇message / email 對我黎(emoji)好重要人

複式洋房

Lm

首頁
12345...7

尾頁

跳至