家庭理財

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日21/9做咗建行4.8%3個月

子爵府

虎到金來勳章

Vivipoon 發表於 23-9-21 18:49
今日21/9做咗建行4.8%3個月

建行做幾錢先有?
21/9網上見現有客戶$100萬3個月4.7%,

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

BO_NG 發表於 23-9-21 02:27
大新銀行直頭要黑名單!

之前客戶經理講好咗息口幾多,我先至開VIP戶口即刻做定期。開完VIP戶口入埋票, ...

咁奇怪。咁你離開銀行前,銀行是否已經發出定期收據?

男爵府

RAA 發表於 23-9-23 03:09
咁奇怪。咁你離開銀行前,銀行是否已經發出定期收據?

俾咗支票,開咗定期簽埋紙,經理話驚我等得耐,叫我走先,收據會寄返俾我!

離開前係冇比收據我,但已經簽晒文件!

講真,冇咁高定期,我一定唔會開VIP戶口!有乜理由開晒戶口做埋定期,走咗一個鐘後先同我講做唔到,問我:利息低咗,仲做唔做定期?

我話唔使,張支票俾佢stamp咗大新銀行印,第二日我都照攞返張支票,去咗第二間銀行入!

珍珠宮

BO_NG 發表於 23-9-23 11:42
俾咗支票,開咗定期簽埋紙,經理話驚我等得耐,叫我走先,收據會寄返俾我!

離開前係冇比收據我,但已經 ...

咁鬼衰

咁你開VIP戶口,佢除左俾你高息做定期,還有沒有其他迎新比你?

大宅

RAA 發表於 23-9-23 15:15
咁鬼衰

咁你開VIP戶口,佢除左俾你高息做定期,還有沒有其他迎新比你?
VIP戶口好似要收最低存款費個喎 如果個戶口冇嗰個存款額係就要收手續費

珍珠宮

ArmTank_FB 發表於 23-9-23 15:50
VIP戶口好似要收最低存款費個喎 如果個戶口冇嗰個存款額係就要收手續費

呢個一定啦。我淨係知其他銀行,多數至少要有100萬。

我想問嘅係,會唔會有果啲例如擺夠一段時間,又比多少少錢你嗰啲

男爵府

RAA 發表於 23-9-23 15:15
咁鬼衰

嗰日淨係諗住做定期,佢冇講有乜嘢其他優惠!因為我都係嗱嗱臨做完定期走人…

嗰日佢要我順便開埋股票戶口,之後有個人打電話嚟,話買股票免佣,我返緊工,冇太仔細聽佢講乜!

VIP戶口放100萬唔係問題,問題係出爾反爾!做咁多間銀行定期,從來都未試過咁!

隔咗一兩個星期後,個客戶經理又打電話嚟話我開戶口嘅時候,填申報美國國籍用錯咗表格,叫我再返去改!我睬佢都傻,以為啲客咁得閒聽佢點?我都費事理佢,得閒先返去取消戶口!

伯爵府

BO_NG 發表於 23-9-23 23:41
嗰日淨係諗住做定期,佢冇講有乜嘢其他優惠!因為我都係嗱嗱臨做完定期走人…

嗰日佢要我順便開埋股票戶 ...

真係好差

珍珠宮

BO_NG 發表於 23-9-23 23:41

嗰日佢要我順便開埋股票戶 ...

嘩!咁佢地真係好衰,同我喺花x嘅經歷有得揮 。 你小心個VlP戶口冇結存100萬,俾佢扣你好似$200一個月呀

男爵府

RAA 發表於 23-9-24 11:12
嘩!咁佢地真係好衰,同我喺花x嘅經歷有得揮 。 你小心個VlP戶口冇結存100萬,俾佢扣你好似$200一 ...

都冇錢響度,呢個月內得閒先返去取消

男爵府

RAA 發表於 23-9-24 11:12
嘩!咁佢地真係好衰,同我喺花x嘅經歷有得揮 。 你小心個VlP戶口冇結存100萬,俾佢扣你好似$200一 ...

花旗銀行我都係列入黑名單!

我如果唔係有一個物業按揭用緊花旗銀行,我即刻cut鬼咗佢!

試過客戶經理話有個靚息口,我入左一筆錢之後又話要額外投資先可以做到,我之後就唔做定期,第二日轉返走!

點知花旗銀行話:
懷疑我洗黑錢,要我提供資金證明!

佢都發神經,張支票由我第二間銀行,我個人戶口名匯入去,又唔係第三者,仲要我提供薪金證明!

我話我冇必要提供!
唔鍾意嘅話,叫佢即刻取消我個戶口!

我又冇話要做 Citigold, downgrade咗後又無啦啦upgrade 我返 Citigold!

我話唔要客戶經理,又無啦啦轉一個新嘅客戶經理俾我,死都要有人跟!

要Cut咗佢個戶口,難過 Cut 有線!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊