6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

唔消化?

大宅

回覆樓主:

食左糊仔要比bb飲多少少水,應該係唔夠水份,可以試下食d果蓉蔬菜蓉,幫助軟化便便。另外間中可以按摩下肚仔

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你話bb去得好辛苦,佢係谷到面仔紅晒?便便軟定硬?如果硬就唔夠水,可以餐與餐之間俾水bb飲,糊仔亦可以加點蕃薯蓉落去幫助排便,如果都唔得,可以試下轉隻幫助腸道健康的奶粉

洋房

goodbyesad 發表於 23-11-15 09:36
冇轉奶粉,都係1號奶粉,諗住等佢加固順利先轉2號
我阿B之前都係咁,姑娘話BB大啦,營養需求唔同左啦,所以要轉2號仔先啱食…之後我幫佢轉左飲心美力,轉左之後便便真係靚左同埋吸收左,有時唔係食好多糊仔不過都重得快左

複式洋房

你怕熱氣可以試下neuropro,我自己覺得呢隻無咁熱氣,同埋可以加少少奶粉去開糊仔,我朋友教我嘅都真係work,BB食返自己慣果隻味會易接受啲,不過唔肯定其他牌子都得唔得or好唔好咖

複式洋房

加固都要慢慢揀, 腸胃受唔到所以便便唔好, 我B試左2隻糊最後轉左食hipp隻糊仔先有返靚便, 因為有益生菌就轉埋hipp 2號仔, 食得好痾得好仲重左好多

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊