自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Carol999 發表於 24-1-2 10:29
係喎!我去美加朋友屋企附近有Costco, 我地成日去買野,日用品呀 手信呀 食呀 用呀…… 乜都買 但 ...

英國 Costco 有隻日本餃子好受歡迎,貨架好快就吉,fill 唔切,要買就要一早入去。蝦餃都好正。

水晶宮

seaheart88 發表於 24-1-2 10:55
所以呢排山姆係咁同啲旅行社合作爭市場

兩人參加旅行團就送一張一年山姆會員卡

呢兩間嘢一直都係競爭對手

珍珠宮

seaheart88 發表於 24-1-2 10:55
所以呢排山姆係咁同啲旅行社合作爭市場

兩人參加旅行團就送一張一年山姆會員卡

擺到明係趁對手未開張前,千方百計踢多d人入會,打擊對手啦。

法資敗走,美資持續湧入,爭奪中國市場。

伯爵府

Carol999 發表於 24-1-2 01:19
山姆卡幾錢?

我都覺得佢最正係世界通行,唔知日本、韓國、台灣嘅舖係邊?我好似唔多覺眼咁嘅?:donutwon ...
山姆入會260每年,包一張附屬咭比親友登記埋

珍珠宮

痴線咁遠

水晶宮

BKFinder 發表於 24-1-2 12:45
痴線咁遠

呢類倉庫式超市,一定開喺遠嘅地方,好正常 ~

水晶宮

陳小b 發表於 24-1-2 09:03

260人仔

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

kaing08 發表於 23-12-4 12:35
Costco(開市客)超市宣布於2024年1月正式登陸深圳,喜歡北上逛超市的朋友又有新選擇!Costco將選址龍華區 ...

... 邊到報入會先有得減?

Stay Hungry , stay foolish !!

子爵府

+5熱血勳章

hinhin_ma 發表於 24-1-2 13:53
... 邊到報入會先有得減?

https://www.google.com/amp/s/hk.news.yahoo.com/amphtml/%25E5%25B1%25B1%25E5%25A7%2586%25E5%258B%2581%25E6%2595%25B5-%25E6%25B7%25B1%25E5%259C%25B3costco%25E8%25B6%2585%25E5%25B8%25821%25E6%259C%2588%25E9%2596%258B%25E5%25B9%2595-%25E5%2585%25A9%25E5%25A4%25A7%25E6%259C%2583%25E5%2593%25A1%25E5%2584%25AA%25E6%2583%25A0-%25E6%258F%2590%25E6%2597%25A9%25E7%2599%25BB%25E8%25A8%2598%25E6%2585%25B3-100-020000692.html

hinhin_ma    發表於 24-1-4 12:47

伯爵府

+3金熱血

回覆樓主:

我做左costco會員喇

以前去美加,成日痴著D會員親友入costco,佢地話要HK$700蚊入會(應該係有回贈既專貴會員)。依家199人仔可以全球用

我睇過,山姆要全球用,要畀680人仔。在美加,walmart唔洗會員證入得,只係山姆會員D價平少少。咁我有排都慳唔到田680人仔喎,所以只做costco會員算了。

珍珠宮

Costco絕對比Sam's Club更有優勢
單單保健品就完全值得

男爵府

甘以後米唔使揾代購買保健品
慳返唔少

瑪瑙宮

大廚勳章

Costco(開市客)超市宣布於2024年1月正式登陸深圳,喜歡北上逛超市的朋友又有新選擇!Costco將選址龍華區 ...

我覺得呢個團抵啲囉。。。抵過送山姆會員

因為呢間係全球性有機會去日本都可以自己揸車去吓
attach1/tmp/phpw3u82t
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

+5熱血勳章

786 發表於 24-1-3 22:46
我做左costco會員喇

以前去美加,成日痴著D會員親友入costco,佢地話要HK$700蚊入會(應該係有 ...

你系app 登記做 還是擺檔招會員的現場做的?
因為我在聖誕節其間見到有一檔,但忘了要在哪個商場

象牙宮

Costco 2024年1月正式登陸深圳,Costco將選址龍華區開設深圳首間旗艦店

(山姆會員¥260年)顧客需要先登記及繳交260元人民幣成為會員才能入內。

Costco
入會費平過山姆?200元? 

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

+3金熱血

ry 發表於 24-1-4 00:20
你系app 登記做 還是擺檔招會員的現場做的?
因為我在聖誕節其間見到有一檔,但忘了要在哪個商場
...

app. 我一卡2號,可收大陸短訊,昨夜在床上做

伯爵府

+3金熱血

333s 發表於 24-1-4 00:32
Costco 2024年1月正式登陸深圳,Costco將選址龍華區開設深圳首間旗艦店

(山姆會員¥260年)顧客需要先 ...

1月12日前申請會席減100人仔

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

以前公司做過gift set放Costco賣, 好鬼大set
放下自在

伯爵府

依家去龍華都好方便,高鐵到深圳北已經係龍華,滴滴都好快。或者福田口岸坐四號線

子爵府

+5熱血勳章

786 發表於 24-1-4 01:09
app. 我一卡2號,可收大陸短訊,昨夜在床上做

即係自己即時影張相上載埋?

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊