自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

侯爵府

畀面勳章

naicha 發表於 24-1-25 17:01
大把文宣啦, 黃色可以文宣, 政府點解唔可以

咪係,啲政界都不停妳鬧下我,我駁下妳啦 新聞都有得睇啦

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

請乜人? 可唔可以申請去反駁

侯爵府

應該吾使用腦嘅, 好似bk裡面一堆嘅得利益者/打手咁, 只要你一彈, 影響到佢哋利益, 就話「反中、漢奸、黃人、曱甴、黑爆、排華、崇洋、井底…....」等吾啦更嘅指控就掂, 好易做、好易賺

Kuromi1127    發表於 24-1-26 15:24
gallygally    發表於 24-1-25 22:11

子爵府

Bbpig2014 發表於 24-1-25 17:14
應該吾使用腦嘅, 好似bk裡面一堆嘅得利益者/打手咁, 只要你一彈, 影響到佢哋利益, 就話「反中、漢奸、黃人 ...

扣人帽子,轉移視線搞掂

男爵府

支持特首,其實英美有網絡部隊同記者訓練從事策反、加埋所謂“民主基金”支持嘅、合作法_功嘅、在媒體抹黑。

例子有:
維基百科:
https://zh.wikipedia.org/wiki/回形针PaperClip
" 6月18日,「賽雷話金」發布影片《不讓中國人吃海鮮背後真正的大瓜,今天我來統一告訴大家》[34],指責相關環保主題的影片是由英國政治組織中外對話資助,並提及曾任職回形針PaperClip的兩位前員工,稱前編輯聶統宇現在供職於美軍陸軍研究實驗室,又稱另一前編輯季文儀於中華人民共和國境外的社群媒體發布支援台獨、港獨,批評中華人民共和國民族政策的「反華言論」。"

侯爵府

1314625 發表於 24-1-25 17:02
他又透露將加強「應變反駁隊」,針對來自敵對勢力網上文宣,並已準備「直接聯絡機制」,當出現立法新問題可 ...

呢句;香港人太君子,我絕對認同特首喎!
同外來人MMA一定輸硬,因為我哋一直都奉行君子動口不動手!

男爵府

cheung2013 發表於 24-1-25 17:15
扣人帽子,轉移視線搞掂

呢度大把, 啱啱已經見到有一個喺度出現咗

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

而家發展到擺枱面。
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

可唔可以反駁佢成立反駁隊呀?!

水晶宮

回覆樓主:

愈黎愈痴根...

伯爵府

阿女都成日駁我咀,幫我教埋佢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

要啦!!! 旨意D高官解說死得,搵打手表達能力一定更加好!!!

侯爵府

cheung2013 發表於 24-1-25 17:15
扣人帽子,轉移視線搞掂
係, 我講漏咗, 仲有轉移視線, 同埋幫手轉發已預備好晒嘅罐頭文宣資料, 就交功課、收報酬

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Pa123 發表於 24-1-25 17:16
支持特首,其實英美有網絡部隊同記者訓練從事策反、加埋所謂“民主基金”支持嘅、合作法_功嘅、在媒體抹黑 ...

其實交流會係有直播片,如果冇睇過謝偉俊實際係點樣講嘅, 大家應該就去親自睇下, 唔好睇埋嗰啲轉述算材嘅報道

謝偉俊講到明話要舒緩“法家治港”, 如果唔講法律去治理香港嘅,的確係同黑暴言論冇咩太大分別

Prosperous    發表於 24-1-25 17:38
總有離別的時候

侯爵府

Chowying 發表於 24-1-25 17:23
其實交流會係有直播片,如果冇睇過謝偉俊實際係點樣講嘅, 大家應該就去親自睇下, 唔好睇埋嗰啲轉述算材 ...
唔好意思, 因為想和應下你, 唯有一個回應兩邊用, 我响另一個 post 都係咁講:

我好懷疑呢度鬧特首果班, 有幾多個有聽晒姓謝果個今朝點講? 成篇說詞的確好明顯係分化市民同政府, 當中有好多內容都係顛倒黑白, 目的只係嘩眾取寵, 根本唔係有建設性的批評!

別有用心的人, 就執住當中一兩句來無限放大, 呢啲手法, 的確係似曾相識 ............

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Prosperous 發表於 24-1-25 17:40
唔好意思, 因為想和應下你, 唯有一個回應兩邊用, 我响另一個 post 都係咁講:

我好懷疑呢度鬧特首果班, 有 ...

主要報導放大咗小紅書呢幾個字,啲人一見到根本冇睇就起曬鋼。
不過幾時都係咁㗎,經濟好就好講說話;經濟唔好,其他嘢就乜嘢都睇唔順眼, 唔啦更嘅嘢根本撈埋一齊 都有大把人和應 , 睇開啲睇開啲

Prosperous    發表於 24-1-25 17:48
總有離別的時候

子爵府

畀面勳章

mandy952 發表於 24-1-25 16:44
睇下點反駁?

反駁咩先

男爵府

Chowying 發表於 24-1-25 17:23
其實交流會係有直播片,如果冇睇過謝偉俊實際係點樣講嘅, 大家應該就去親自睇下, 唔好睇埋嗰啲轉述算材 ...

因高地價政策,香港人知識同視角狹隘,三觀都循可在港生存為原則,人就像chatgpt AI,需餵食大數據訓練,抖音或小紅書就似大數據,加上13億人的“人在迴路(Human in the loop)”,是會有客觀意見,他們也是慣常旅客,也可視為顧客意見調查。謝偉俊意見是比較離地同激化。

當然小紅書有其自身問題,"公知"滲透、涉黃涉騙,多翻被下架整改,但大陸人民進入智能年代,世界觀是較遼闊的。

琥珀宮

naicha 發表於 24-1-25 17:01
大把文宣啦, 黃色可以文宣, 政府點解唔可以

你又有道理喎,台灣都有網軍啦!

大宅

佢痴左線啦!
一間公司成立啲咁嘅嘢都搞笑啦
何况一個政府

唔知我以為睇緊愛回家
大龍生打算成立反駁隊😂

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊