想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

我覺得份工可以做住先,做IVF真係好燒錢㗎,加上高齡未必可以一take pass,如果要做好幾次經濟壓力都幾大

複式洋房

如果係我, 我會轉工, 搵份輕鬆D or part time. IVF要用錢, 又唔知幾時先成功
但如果C6搵得夠多嘅話就唔同講法

複式洋房

發表於 4 天前 |只看該作者
回覆 Penguiny 的帖子

可以試咗IVF先,唔得先辭職,除非份工係連去IVF睇醫生嘅時間都唔容許咁就真係要再諗諗

別墅

發表於 4 天前 |只看該作者
Penguiny 發表於 24-4-18 23:50
我今年40歲,已試左一年都未中獎,已睇緊生育科諗住做IVF。我有份好唔錯既工作既,不過壓力都唔少,我個人 ...

我之前都有呢個唸法,不過,無收入更加大壓力囉

男爵府

發表於 前天 08:42 |只看該作者
回覆 Penguiny 的帖子

睇你有冇經濟壓力,如果唔算好大我一定會裸辭,畢竟你份工壓力唔細,工作好影響心情,到時又要開針又要請假 我驚你壓力仲大,如果你怕冇野做會多野諗想可以不停煲劇,做運動,返屋企陪下屋企人,大把野可以做,淨係煲劇已經可以一日唔得閒再唔係你搵份輕鬆啲嘅兼職 返半日時間好快過,對我黎講工可以再搵過,但上左年紀生bb嘅機率就只會越黎越低

禁止訪問

發表於 前天 21:43 |只看該作者

大宅

發表於 前天 21:53 |只看該作者
我今年40歲,已試左一年都未中獎,已睇緊生育科諗住做IVF。我有份好唔錯既工作既,不過壓力都唔少,我個人 ...

睇吓自己經濟狀況先決定,40歲辭職都唔係咁易搵到工。同埋屋企人支持到嗎?辭職會唔會真係休息先?還是要做家務,都有其他野忙。否則都無咩放鬆到。我覺得生B都係睇緣份,唔好想太多,過度緊張就自然有。反而成日睇住想住就無。

民房

發表於 昨天 23:03 |只看該作者

我同你一樣呀,最後都冇辭工走左去Bangkok做ivf,又係放鬆唔到,依家都仲十五十六

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊