自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

我剛剛都出咗post ,不過,
打錯字改唔到

公爵府

回覆樓主:

珍珠宮

大少拉 發表於 24-5-11 22:26
你哋d 廣告,係咁不停跳不停出!每㩒一下,就跳一個廣告!

明白嘅,你哋都要營運。但唔係咁囉。 根本你哋 ...

其實用戶睇唔睇真係冇問題,BK只係連接廣告平台個API,只要佢顯示,用戶點擊就可以收費。所以BK嘅白癡主管先會將廣告放係個list 嘅中間,搏用戶誤點,另外會加個overlay廣告喺啲button上面,亦係希望用戶誤碰就可以增加收入!

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

係呀!啲廣告係咁跳出嚟真係好煩

子爵府

最煩係跳出黎,遮住個mon, 又要襟X 關閉!!都唔知自己忍到幾時唔鬼上BK

子爵府

有一排啲廣告多到我直頭bk都唔睇

伯爵府

mizuho 發表於 24-5-12 00:35
其實用戶睇唔睇真係冇問題,BK只係連接廣告平台個API,只要佢顯示,用戶點擊就可以收費。所以BK嘅白癡主管 ...
咁希望啲廣告商入嚟巡下場時睇到我地啲意見。 用彈屏呢啲廣告方法令到我地好憎你地啲產品。 絕對反效果。

侯爵府

2024年龍年勳章

有邊個app block廣告好
block到app 版BK? 定淨係block到網頁版?

大宅

bk依家係靠廣告維持住,幫手㩒吓廣告好小事啫。上高登直情無廣告添,因為人流少無人肯登廣告,好淒涼咁。大家一齊力保bk家園大行動。

水晶宮

我仲成日唔夠快,跳咗去個Apps
自由太多會令世人失去平衡

男爵府

回覆樓主:

又要免費玩討論區,又唔俾有廣告,有咁便宜的事嗎?

人流少唔多關廣告事吧?

我用App,係有廣告彈出來,但免費用討論區係包嘅,無所謂,㩒叉叉就入去。

廣告係要點擊率,睇到廣告內容係bonus。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

sogreen 發表於 24-5-12 11:08
又要免費玩討論區,又唔俾有廣告,有咁便宜的事嗎?

人流少唔多關廣告事吧?

我從來無講過佢有廣告唔啱喎,我明白係要有廣告。 但唔使咁出廣告掛。

同埋講出嚟等佢哋諗下有咩改善方法唔好咩!?。免費嘅就要密密咁接受?
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

Danjunior 發表於 24-5-12 10:55
咁希望啲廣告商入嚟巡下場時睇到我地啲意見。 用彈屏呢啲廣告方法令到我地好憎你地啲產品。 絕對反效果。 ...

就係咁先另我反感。其實我講咗有廣告係正常嘅。 但咁樣出廣告就反感。

有d人為撐而撐。

翡翠宮

mizuho 發表於 24-5-12 00:35
其實用戶睇唔睇真係冇問題,BK只係連接廣告平台個API,只要佢顯示,用戶點擊就可以收費。所以BK嘅白癡主管 ...

唔係話佢有廣告唔啱呀。但唔使下下彈出嚟掛。 佢係要我㩒個x 先可繼續睇埋個po呀。

男爵府

大少拉 發表於 24-5-12 11:41
我從來無講過佢有廣告唔啱喎,我明白係要有廣告。 但唔使咁出廣告掛。

同埋講出嚟等佢哋諗下有咩改善方 ...

唔見得有提供改善方案囉,個個只係鬧鬧鬧,同埋裝App block,跟住又係鬧鬧鬧話行得慢乜嘢跑馬仔。。。。。

唔使錢嚟講,我唔覺得佢廣告多。就係佢公司收支平衡唔到,所以要加咁多唔同類型廣告嚟賺錢。

呢度啲咁多尊貴會員趕走晒唔同類型嘅人,淨係留返單一類別嘅。

呢個世界上從來都係冇免費午餐,呢啲五花八門嘅廣告,賺到嘅點擊率廣告商又有收益處,BK又有收入,又唔使提供收費會員免廣告計劃,我係接受嘅。

有啲app本身係免費玩嘅,之後變咗要收費,冇用嘅咪登出再剷咗個Apps。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

有廣告都預咗,按個 x都唔大問題,最攞命係慢到頂唔順,十幾秒先轉畫面,即刻見到一個廣告,再點入版面,又一個廣告,再點完按帖,又係廣告,三個廣告都算,但前前後後有時一分鐘都入唔到帖,最後默默點出bk app走人,都唔知點解會慢成咁,我仲以為係手機或網絡問題,但上fb, ig, 微博唔係咁。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

最底嗰度又係好大幅

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

真係超超超超超煩,唔該,可唔可以唔好咁呀

珍珠宮

大少拉 發表於 24-5-12 11:44
唔係話佢有廣告唔啱呀。但唔使下下彈出嚟掛。 佢係要我㩒個x 先可繼續睇埋個po呀。
...

唯一可以令一間公司嘅領導層正視問題,就係令佢哋失去公司價值
對BK呢種免費使用,以廣告營收嘅產品,唯一嘅亮點就係用戶量(DAU/MAU),呢個指數係佢哋生死存忙嘅指標,要有非常明顯而持續下降,投資人先會逼BK管理層研究核心原因。否則,因為要保持KPI,管理層必須以提高廣告收入填補稍微下跌嘅用戶量。打開門口做生意,運營又要機器又耗電,又要員工又繳稅,錢從何來?
BK應提供訂閱選擇,只要定價合理仍然會有客戶選擇。付費可以有優質用戶體驗,有用戶專享(禮物、服務),有更多功能;免費用戶睇廣告30秒完成廣告,零服務、禮物,只有最基礎嘅少量功能。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊