論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 Dorisdoris 於 09-6-19 14:17 發表

係agent安排工人,可以去我家or外出,都是等我安排想做什麼試吓工人...

等你安排想做什縻試下工人? 點試先? 真係做比你睇定係口講比你知先? 你有無諗住比錢? 工人有無諗住試完工要收錢? 問清楚agent好d囉...
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

別墅

I have a friend, he interviewed helpers by just asking them to cook a noodle with an egg. He told me he was amazed that so many helpers could not even pass this simple test.

別墅

聽日AGENT安排個印印黎我屋企試工喎...
真係唔得架? AGENT話煮個飯咋!

大宅

原帖由 Hebefish 於 09-6-20 23:28 發表
聽日AGENT安排個印印黎我屋企試工喎...
真係唔得架? AGENT話煮個飯咋!

我昨天同試工人同我一家去咗餐廳食野睇吓佢點照顧我bb,之後同bb去咗公園玩,又睇吓佢點同我囝囝玩,仲玩到佢汗流浹背,要照顧小孩就是這樣,我地都ok啦....點之講到day-off,她要放sunday(去church)我又不能給她(shift duty),到下午就話唔做我家,原來她巳見了三家人,可能其他都放到sunday給她啦...唉!原來是工人選擇顧主不是我地選擇佢.....

首頁

尾頁

跳至