自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 wing1206 於 09-7-24 22:21 發表
你講得啱,個個話佢蠢,其實佢最叻,呢條數係最精明.

入教導所佢好似唔洗留案底 , 因佢未夠 18 歲 ,

但依家要坐監 , 即係要留案底

將來佢一定會後悔 !!!

如果有個咁既女 , 做亞媽真係嘔血

水晶宮

原帖由 echoo 於 09-7-24 20:10 發表
我覺得判三年真係幾重手喎, 細路女來姐, 好心俾個機會喇

個官已經好好 , 判佢入教導所 ,

係佢自己情願揀坐監都唔入教導所 ,

可以怨邊個

大宅

原帖由 echoo 於 09-7-24 20:10 發表
我覺得判三年真係幾重手喎, 細路女來姐, 好心俾個機會喇

細路女....妳都無佢咁精呀.....識得計埋條數呀....佢依家係運毒做拆家架.....重....個官已經好仁慈架啦.....如果佢係成年人....唔止依個數啦....
得嗰16歲女....自毀前途...條路係佢自己選擇嘅, 怨得邊個....

鍾意飲飲食食, 尤其鍾意煮嘢食.....

別墅

好媽媽勳章

佢讀個間中學,啲學生都唔係讀書.

大宅

醒目開學勳章

其實我覺得呢d野好多餘,自己做錯事,點解仲有權選擇去邊度呢?應該個官話去邊就去邊架啦

我有個ex bf都因為吸毒衰過,一衰左,真係有好多魔鬼教呢樣教o個樣,佢地真係幫你計哂數,明明衰到正一正,有d就叫你認罪,有d就叫你唔好認罪.....都唔知幫你定害你.....原本入戒毒所要18個月,結果佢選擇左坐監,坐兩個月咋.....

佢地呢d人坐幾多次都唔會知錯,今次呢個妹妹仔寧願坐監都唔入教導所,已經好清楚知道佢無心改過,出到黎咪變本加厲...因為坐監只會愈坐愈壞

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

抵死

水晶宮

佢亞媽都幾激 , 郁下就用手打 d 記者 !!!

伯爵府

牛年勳章

原帖由 ireneCCCC 於 09-7-24 23:16 發表
其實我覺得呢d野好多餘,自己做錯事,點解仲有權選擇去邊度呢?應該個官話去邊就去邊架啦

原本入戒毒所要18個月,結果佢選擇左坐監,坐兩個月咋.....

真係差好遠!(時間上)

我都唔明點解可以有得揀?香港真係咁重視人權?

複式洋房

真是陸雲庭看相

大宅

agree

原帖由 洛婷 於 09-7-24 22:52 發表

但依家要坐監 , 即係要留案底 ops:" />

如果有個咁既女 , 做亞媽真係嘔血 ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

無野好講啦,係大陸販毒判死刑架!咪等佢坐完出黎再犯囉,係大陸犯佢就知!

珍珠宮

原來係咁既.. 死女包..

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

焗襯個腦 入去坐有營養餐:

珍珠宮

原帖由 洛婷 於 09-7-24 10:52 PM 發表

但依家要坐監 , 即係要留案底 ops:" />

如果有個咁既女 , 做亞媽真係嘔血 ...

Agree!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

大宅

醒目開學勳章

原帖由 virgokaren 於 09-7-25 01:20 AM 發表

真係差好遠!(時間上)

我都唔明點解可以有得揀?香港真係咁重視人權?

佢仲同我講o係入面好食好住,都唔同睇電視o個d,一入去就俾人打,日做野做.............入親去都大大隻咁返出黎.....但又如何呢.....咪到今時今日都戒唔到............

都唔明點解d人咁蠢,成日俾毒品綁住

公爵府

入教導所有冇案底架?
咁佢坐監咁傻呀??
唔該政府做下d廣告俾佢地知的分別啦...
真係世風日下,我都覺得自己好老添!
有d代溝!唔明班年青人做野呀.....

男爵府

原帖由 mandysio 於 09-7-25 09:03 發表
入教導所有冇案底架?
咁佢坐監咁傻呀??
唔該政府做下d廣告俾佢地知的分別啦...
真係世風日下,我都覺得自己好老添!
有d代溝!唔明班年青人做野呀..... ...

入教導所同坐監一樣係有案底架 警司警介就無案底。
入教導所係要紀律同辛苦好多,接將被都要起角,又要步操,又要讀書,相反監獄就舒服好多。
呢個女仔識咁諗,跟本就不知悔改!!!!
咁有腦睇怕佢將來都係監獄常客

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

冇悔改嘅心坐幾耐都冇用

首頁

尾頁

跳至