親子旅遊

跳至

首頁
12345...27

尾頁

禁止訪問

別墅

原帖由 amandawong 於 09-8-6 23:55 發表
布希亞
大久保附近唔算好熱鬧,但只要行過少少,去新大久保,就好熱鬧,好多食店

cc321
suica 好似八達通咁,一人一張,都有小童版,不過小童係記名形式,要係COUNTER SHOW PASSPORT買,大人同小童都係2000YEN一張,其中500YE ...

amandawong 請問係咪有個Hello Kitty DoReMiFa島及 sanrio puroland是否兩個一樣?邊樹好玩D因小女是 Kitty 迷

禁止訪問

別墅

原帖由 amandawong 於 09-8-7 14:46 發表
係lalaport嘅Hello Kitty DoReMiFa島係一個比較細嘅地方,佢唔係好多野玩,有得着d公主衫影下相,星期六,日就會有hello kitty 出嚟同小朋友跳舞,而puroland就大好多,玩意亦多d,女仔仲可以扮小天使參加巡遊,所以如果好鍾 ...

請問由新宿華盛頓酒店可怎樣去puroland 附近還有什麼景點? Thanks

複式洋房

我月尾會帶仔仔去東京,我都買咗你本書,d遊樂場資料真係好齊呀,好啱用,我想問個鐵道博物館好唔好玩,由新宿去要幾耐呀?

禁止訪問

別墅

原帖由 amandawong 於 09-8-7 20:18 發表
cc321

由新宿站去puroland,可以搭京王線準特急(京王八王子行)到調布站,再搭京王相模原線(橋本行 )到京王多摩センター站, 落車行5分鐘去隔離多摩センター站就見到puroland

相隔4個站就係多摩動物園,你可以順道去埋, ...

Amanda Wong Thanks 今次是第一次帶兩個小朋友自由行,D鐵路好像很復習咁,真的很擔心 mouth: 有咩要特別注意呀?

禁止訪問

大宅

Hello, Amanda,

Please check PM.

禁止訪問

大宅

Hi! Amandawong,

我都買左本書lu good ah, 想問下由新宿去橫濱 係咪有條"湘南新宿線" 直達唔洗轉車,因今次帶住呀仔想方便D, 知唔知邊到可以 search 到D班次呢. TKS!!

大宅

Morning Amanda,

Please check pm.

Thanks

原帖由 amandawong 於 09-8-8 22:55 發表
hi elsawong

pls check pm!

禁止訪問

大宅

Amanda,

I'm sorry but cannot read anything from the pm.

禁止訪問

大宅

Hi Amanda,

Yes, I can read the pm la.

Many thanks

quote]原帖由 amandawong 於 09-8-10 01:14 發表
elsawong,

sorry ,pls check again,thx! [/quote]

禁止訪問

別墅

hihi amandawong

看過你的blog 了.. 好好正! .. 我準備12月20-25, 一家四口 (共兩個家庭=4大4小<2-6歲>) 去東京.. 想訂Tokoyo Inn 池袋 或新宿... 最好一定要近JR 站 . .跟住會去 DISNEYLAND, 築地, Kidzania, Puroland, 又想去 Thomas Land , 宮崎駿館, outlet . . 好多地方都想去.. 睇怕我都係冇咁多時間了. .. 哈 可否給我一點意見呀. 謝謝!

大宅

TKS! Amanda,

我去麵包超人館,咁車費貴嗎同要搭幾耐架.TKS!
search 左好耐冇咩人講呢條線.

原帖由 amandawong 於 09-8-9 22:23 發表
ruby123

d車都幾密下,約十分鐘有一班,你可以係新宿,池袋同涉谷上車,你可以參考呢個網站,去熱海,逗子,平塚,小田原,國府津既方向都啱架啦,幾個站就到橫濱,不過你想去橫濱邊度,因為橫濱好大,唔同目的地搭嘅路線都唔同 ...

禁止訪問

首頁
12345...27

尾頁

跳至