想生BB

跳至

首頁
12345...14

尾頁

複式洋房

如果11/8-13/8排卵bingo左都冇咁快有感覺架,最快接近第4週先有感覺!大家唔好咁緊張,要放鬆心情。

洋房

我用紅d + 量體溫攪到個人好緊張, 雖然排卵鏡好似幾好, 都唔會試, 怕上癮

原帖由 tissuewong 於 09-8-17 22:09 發表
排卵鏡都係係度睇介紹,見1xx/個就買嚟用下, 第一個月見唔掂,呢個月用d仔加埋鏡,見d仔有深粗就金精火眼研究個鏡, 真係有芒葉出現,有好密嘅芒葉即代表排卵高峰期, 最易受孕。
d仔9號(day12)深粗, 排卵鏡10號(day13)出芒葉,c ...

洋房

試左幾個cycle都唔中, 我都知無咁快有感覺, 不過大家差唔多時間排卵, 一齊傾下, 在等待難捱的bingo日子, 你一句我一句, 發下白日夢時間快過d, 唔好叫醒我地啦!

原帖由 kamany 於 09-8-17 22:33 發表
如果11/8-13/8排卵bingo左都冇咁快有感覺架,最快接近第4週先有感覺!大家唔好咁緊張,要放鬆心情。

洋房

我day 14 紅d 70%, day 15 已經得番5%

原帖由 lihung520 於 09-8-17 22:20 發表
我就係9/8(day11)有好多分泌,紅d有50-60%深粗,但10/8(day12)就得返水印,同埋成個下午個肚就"拿住拿住"痛,12/8開始胸好脹.都唔知點

洋房

係........呢 set nike 好吸引喎!

原帖由 gigichichi 於 09-8-17 22:16 發表
唔好買咁多囉...
我都係買幾件...
見到nike一set既初生bb衫得意..買一set,見到 "i 心 mom i 心 dad"都買...bb鞋仔都係兩對...
當然買時係未諗到要咁早生啦...
不過最近開始想生...and feel到自己今個月個肚唔同平時 ...

子爵府

原帖由 tissuewong 於 09-8-17 21:42 發表
我10/8紅d 50-60%深粗,11/8就變返水印同排卵鏡有一次係勁芒葉,所以估11 or 12排卵,今次係第2胎,暫時無感覺(所謂感覺係自己形住出嚟),個時第1胎咩感覺都無。
諗返起有時覺得整定,第1胎時唔知有咗,去四川旅行又飛又長途車又飲 ...

我今次都係第2胎,第1胎係女,所以今胎想生仔!第1胎時,大約10-12日左右開始覺得勁谷m咁!腹同胸都痛!以為谷m無行,仲飲涼茶同食雪糕!之後因公司每年都要照肺(x光),老闆叫我哋d結咗婚嘅同事驗吓有無bb先好去照!經佢提一提,未試吓驗囉!原來真係有咗!因勁腹痛,所以即刻去睇醫生添!好在老闆叫我哋check吓咋!如果唔係

民房

係呀...
當時都未諗生..但真係好得意...
諗諗下行返轉頭買..哈哈!!!

原帖由 PurpleSky 於 09-8-17 23:00 發表
係........呢 set nike 好吸引喎!

民房

咁你都好好彩...
而且黎得好自然下~
睇你咁就係好幸福呢!
我呢d都未成功就係咁擔心既..
真係咁放鬆d先得...咁緊張真係有d辛苦! hehe
大家都應該放鬆心情...
隨緣~

原帖由 may.bb 於 09-8-17 23:14 發表

我今次都係第2胎,第1胎係女,所以今胎想生仔!第1胎時,大約10-12日左右開始覺得勁谷m咁!腹同胸都痛!以為谷m無行,仲飲涼茶同食雪糕!之後因公司每年都要照肺(x光),老闆叫我哋d結咗婚嘅同事驗吓有無bb先好去照!經佢提一提,未試吓驗 ...

子爵府

原帖由 gigichichi 於 09-8-17 23:27 發表
咁你都好好彩...
而且黎得好自然下~
睇你咁就係好幸福呢!
我呢d都未成功就係咁擔心既..
真係咁放鬆d先得...咁緊張真係有d辛苦! hehe
大家都應該放鬆心情...
隨緣~

...

gigichichi, 其實我都唔係易嫁!我未有bb前身體好差!我食中藥醫好耳水不平後再食中藥調理!係呢段期間,我有排期去家計會做產前檢查,由於我成日暈,血氣唔好!加上我dM勁唔準!家計會check完之後話我要有心理準備,我會比較難有bb!可能要搞2、3年先有!!!我好唔開心!中醫話唔怕,比咗中藥我食!結果我第2個cycle就有咗!今次反而係中醫話我今次可能要等耐少少先有!因我過咗3字頭,佢話過咗3字頭d卵子會無咁強壯!但我都有keep住食中藥等dM準時到,容易d預計排卵日!今次係我第2個cycle!我都想快d bingo呢!大家一齊努力呀!

大宅

你以前既體質同我而家勁似呀... 我都試左幾個月... 我仲諗緊睇中醫定西醫..... 係咪應該排緊董醫生時, 就睇中醫調理住先呢? 請問你個陣睇邊個中醫呀? 唔該晒....

原帖由 may.bb 於 09-8-18 00:19 發表

gigichichi, 其實我都唔係易嫁!我未有bb前身體好差!我食中藥醫好耳水不平後再食中藥調理!係呢段期間,我有排期去家計會做產前檢查,由於我成日暈,血氣唔好!加上我dM勁唔準!家計會check完之後話我要有心理準備,我會比較難有bb! ...

民房

睇黎我都要去check下先得...
因為我身體都唔太好...不過就冇咩大病..
以前dm都唔準..食左幾年避孕藥.停左唔耐...dm都算準..
不過今次有d擔心..遲左個幾星期未黎m..
而且個肚唔同平時的陣痛..
所以我估有左..不過唔知係咪真...
而家做少少家務就好攰..又易餓...又早sleepy..冇check體溫都feel到自己身體易熱左...
呢d野令我覺得似bingo...
上星期一check未見bingo...明早諗住再check下睇下有沒有好的消息先...hehe

希望各位想生bb的姊妹都順利bingo啦~

原帖由 may.bb 於 09-8-18 00:19 發表

gigichichi, 其實我都唔係易嫁!我未有bb前身體好差!我食中藥醫好耳水不平後再食中藥調理!係呢段期間,我有排期去家計會做產前檢查,由於我成日暈,血氣唔好!加上我dM勁唔準!家計會check完之後話我要有心理準備,我會比較難有bb! ...

子爵府

原帖由 babyhope 於 09-8-18 00:23 發表
你以前既體質同我而家勁似呀... 我都試左幾個月... 我仲諗緊睇中醫定西醫..... 係咪應該排緊董醫生時, 就睇中醫調理住先呢? 請問你個陣睇邊個中醫呀? 唔該晒....

...

check pm 啦!

子爵府

原帖由 gigichichi 於 09-8-18 00:45 發表
睇黎我都要去check下先得...
因為我身體都唔太好...不過就冇咩大病..
以前dm都唔準..食左幾年避孕藥.停左唔耐...dm都算準..
不過今次有d擔心..遲左個幾星期未黎m..
而且個肚唔同平時的陣痛..
所以我估有左..不過唔知 ...

快Dcheck啦!明天嚟報告妳嘅喜訊啦!祝bingo!

民房

好的...一定明早第一時間報告!!
好消息or bad...都會同即刻報告!! ^^

原帖由 may.bb 於 09-8-18 00:59 發表

別墅

HI, 各位, 我都等緊派彩呀, 最快要25號先知..... 呢幾日個肚肚有D拿住拿住咁, 都分唔到究竟係有反應定係真係扭肚痛......
命裡有時終須有, 命裡無時莫強求

民房

check完啦...都係冇反應...
但咩都似有咁..
會唔會真係冇or著床中途唔成功??

原帖由 may.bb 於 09-8-18 00:59 發表

洋房

我上個月經期遲左4日, 一向有早無遲, 而且個人又好累, 以為實中, 驗埋曼仔, 都係係無, 第5日就m到

我地呢d想bingo的, 有"bingo前過敏症"

原帖由 gigichichi 於 09-8-18 09:09 發表
但咩都似有咁..

洋房

我今日無左肚痛個感覺, 頭一星期就有

原帖由 ctwy0.0 於 09-8-18 08:44 發表
HI, 各位, 我都等緊派彩呀, 最快要25號先知..... 呢幾日個肚肚有D拿住拿住咁, 都分唔到究竟係有反應定係真係扭肚痛......

別墅

原帖由 PurpleSky 於 09-8-18 09:47 發表
我今日無左肚痛個感覺, 頭一星期就有

我諗都係唔好抱有期望就應該唔會有失望
命裡有時終須有, 命裡無時莫強求

子爵府

原帖由 gigichichi 於 09-8-18 09:09 發表
但咩都似有咁..

我第1個cycle都係個身成日覺得熱、又想嘔、又肚唔舒服,所以都以為會中,點知原來係感冒! 到m come先去睇醫生,結果睇2次先好!再去食中藥調理吓,今個cycle再嚟過!不過,今個cycle無咁緊張!我除咗無食辣嘢之外,凍嘢都照食!因為天氣熱,我差唔多每日都飲凍嘢!仲每日都食雪糕!可能因為咁,尋日同今日都有d頭暈!我唸都係唔好食咁多!

首頁
12345...14

尾頁

跳至