自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

嘩~真係好過係woo~竟然仲加番(手抱baby $20)
佢都真係傻傻地woo~講得岩~baby都唔食到野啦~ 咁都收$~ 係未冇腦o家佢~

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

真係5老實,講明佐,又反口....
1~2歲...食得佢幾多野呀?收大人錢...好過份呀!!! :-x
Childhood is journey, not a race.

水晶宮

好媽媽勳章

我都去過,佢D食物真係
不過算平,地方唔錯..

去"OPENRICE"睇下個食評,佢地D態度其實都好有問題...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

有無post埋去其他forum呀?

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 callyclaire 於 09-9-6 13:49 發表

以我記得..佢地個WEBSITE之前係冇寫明係手抱嬰兒架喎~~ 同埋我地BOOK位前個MAMI已經講明係1-2歲BABIES架~

咁就係之後見d人投訴加上去啦~
等michelle仲話我知尼間野場地好,好彩我未book~

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我個仔2歲如果我全程手抱唔俾落地
算唔算手抱baby:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章

呢間野未出名之前原身係尖沙咀近九龍公園 果時個老闆唔係咁好好 我地都好開心~第二年再去攪...變晒質 仲要嫌我地d bb嘈住佢其他客~~我地既bb只係1歲多~同埋book位時講名~
前兩年有朋友係果到同小朋友攪生日會~講明又係三歲以下唔收費 點知又係埋單計費 佢幫你影相(當時朋友冇叫佢幫手影)之後又係埋單計佢錢...但沒人邀請佢幫手影~~食物方面明明講左係點 點知出到黎只係得火退三文冶 蝦條之類..在場既人根本唔夠食 佢個盤只係夠10個人既份量 但朋友講名佢知有幾多人架..
最後朋友好似都無奈地幫佢買....先可以離開~~
果次之後我都冇再去呢間野 因為己係我心目中既黑名單~

原帖由 maggielau0705 於 09-9-6 19:28 發表

男爵府

咪係囉

原帖由 是是但但 於 09-9-6 18:43 發表
真係5老實,講明佐,又反口....
1~2歲...食得佢幾多野呀?收大人錢...好過份呀!!! :-x

禁止訪問

男爵府

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 09-9-6 19:54 發表
呢間野未出名之前原身係尖沙咀近九龍公園 果時個老闆唔係咁好好 我地都好開心~第二年再去攪...變晒質 仲要嫌我地d bb嘈住佢其他客~~我地既bb只係1歲多~同埋book位時講名~
前兩年有朋友係果到同小朋友攪生日會~講明又 ...

有冇搞錯啊..咁做生意..
大家唔好再幫襯佢啦!!!!

幫手周圍貼啦!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

哦~~呢間咁既野呀~~我上次聖誕節去過啦~~貴到嘔,我地又係一大班有大有細去,d野食小到呀~~

大宅

原帖由 maggielau0705 於 09-9-6 19:28 發表

maggielau0705,

好老實咁講,個場真係唔錯,因為有個場俾小朋友周圍走,我地當日都玩得好開心架...
至於食物方面,雖然連茶餐廳都比唔上,但係我地嘅目的係俾d小朋友開心咁玩,仲可以同d父母傾下揍仔經,所以我一早知d食物唔掂都照舉手去...
但係竟然遇著d咁嘅老細囉...
其實佐敦/尖沙咀大把cafe,食物水準好過佢又有,價錢平過佢都有,都唔知點解個老細咁做囉,佢唔會以為佢咁嘅食物同態度+1-2歲小朋友收大人收費,我地會再幫襯嘛...
佢而家唔係得失一兩個客咁簡單喎,嗰日我地有成十幾對父母架...

大宅

原帖由 雪~bb 於 09-9-6 19:51 發表
我個仔2歲如果我全程手抱唔俾落地
算唔算手抱baby:;pppp:

...妳可以試下,如果個老細話要收妳個仔大人錢,妳就話 "佢係手抱baby,腳仔掂都未掂過你塊地,我最多可以豪$20俾你..."

大宅

原帖由 Kanix 於 09-9-6 13:03 發表
係音樂X家網頁寫明:
租場時段:(C)下午二時至六時(任選三小時)
價錢:最低消費一千五百元。
每位 $xx元 大小同價(手抱嬰兒20元)
   由餐廳提供場地(包括音響設備)卡拉ok設備。
用餐形式:
自助餐:由餐廳提供8 款小食, 飲品 ...

攪手mami係book場時已經講明有十幾個1-2歲嘅baby架啦,個老細仲話每位收番$20,如果係大小同價,佢當時應該要講明,等我地決定去定唔去,而唔係去到見到d1-2歲嘅小朋友先話收大人收費囉...
我地班1-2歲嘅babies,去左呢個場之後就一個二個變哂大人啦,我都唔知點同d長輩交代...

大宅

原帖由 gion 於 09-9-6 19:01 發表
有無post埋去其他forum呀?

已經係openrice打左食評,不過要等網主批左先...

別墅

嘩.....呢D咁既黑店,真係要唱衰佢啦,1-2歲小朋友去食肆要收錢都少聽啦,仲要收大人錢,個老闆係未傻架?????!!

試過去茶樓話要收小朋友茶錢(又係1-2歲),我地成班MAMA,BABA鬧到個伙計傻呀,D人真係唔經大腦!!

大宅

其實講返轉頭, 佢連手抱BB都要收$20我都覺得好無理, 佢話BB要換片片, 垃圾多, 咁我哋又唔係隨處掉, 除非佢提供埋換片嘅地方, 供應埋濕紙巾等等嘅物品就話姐, 唔通用多個垃圾膠袋就需要每個BB攤分$20?????幾百蚊買垃圾袋, 用成年都得啦~

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

呢間野, 我都join 過人地生日會, 早15min 去到都唔俾人入去, 個老細講話規定幾點就幾點, 唔俾d 早到的人入場 (係入場, 唔係入去食野)

地方真係一般only, 又唔係好大, 又唔係好靚
食物又係一般

(我情願去老麥搞生日會)

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 饅頭媽媽(町) 於 09-9-6 19:54 發表
前兩年有朋友係果到同小朋友攪生日會~講明又 ...

我2年前攪聖誕節party都幫親過一間旺角樓上cafe,一樣咁衰,我仲去之前睇埋地方,講好包晒成個場,
佢比個價(我都唔記得幾多錢1個,小朋友就半價)
比8款食物,收得人錢當然要夠咁多人食啦~
點知去到又間開左部份比街客入黎,記得我當時5x-60人
原先話70人,我都少左好少,佢就要間走d地方,話一係比埋個10個錢先得,之後出食物話8款,佢就出8盤,根本個d盤一盤就唔夠60人食啦,我又已經比晒訂,
最後無奈費事嘈,因為我係攪手,仲要忙著帶小朋友玩遊戲同比賽,結果我自己自掏錢出黎再去買西餅cake之類返黎~我都費事要佢加食物加錢,一陣又唔知點~
之後我都唔多敢搵尼d cafe~
租會所訂到會好過啦~ 激死人~

大宅

以下係0809mami Yan_bb嘅一篇回覆,個老細衰到話bb好麻煩...

"我係 0809既mama, 我地都曾經搵過呢間野, 佢個老細真係吾休做既態度架... 好難頂, 就係話你試下搵出面既cafe 啦... 人地收得貴過我地先吾收bb錢架... 佢仲同我講, d bb好麻煩架... 又喊又嘈又要換片, 又要用水黎開奶, 又要比地方佢地爬, 又會整污漕佢d地方, 所以要每個b收幾十銀... (大家注意) 當時我地諗住搵個場係開母親節gathering, 當時我地0809既b 都係9個月大,, 你話,, 個老闆係咪吾休做, 咁同d 客講野..簡直就係趕客啦.... 我地咪即刻去mk 搵過另一個場囉... 邊有咁既老闆架... 我都試過係"開飯啦"投訴呢間野,,, 不過, 好似比人cut左段comment, 總之, 大家小心d 啦..."

首頁

尾頁

跳至