興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

兩年換一部.
因為d手提電話plan通常係兩年 - 期滿可以免費換一部新款既電話.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

以前老公會話我部電話分期都未完已經換新機

而家只需要打得出接到電話, 有簡單記事功能我已經 ok, 除非舊電池開始唔掂, 否則都唔會換機.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

原帖由 好姐 於 10-1-5 00:23 發表
十年如一日用舊款,因為花不起

唔可能太過緊貼.....無錢......
但係又唔可以太out, 同人無話題講.

一至兩年, 如果電話function有大革新就會換一個.

伯爵府

好媽媽勳章

我都唔會追.
依家用緊呢部都係老公抽獎抽回來的.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我嘅電話通常等"零機價", 而呢啲優惠要簽24-30個月不等...
所以我嘅換機期係2年左右~ 或者係老公簽新plan俾我用, 佢繼續用舊機

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

一年換一部左右
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

伯爵府

我個電話係唔爛都唔會換, 而且, 追款就唔會, 加上科技日新月異, 追得幾多款。
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

珍珠宮

從來唔會
而家果部用左幾年, 但好多功能都唔太識用
對於我來講, 手機真係純粹接電話同聽電話, 所以追來都冇意思

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

未有仔仔前都有追吓, 而家唔追囉..

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

以前就每年換一次, 試過最短用左一個月就換. 依家年半換一次!

侯爵府

醒目開學勳章

唔追,大約用年半先換(開始壞同仲trade-in都好價)

子爵府

唔追,只係識打出同聽電話,再多功能都唔識用。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我個電話都係家姐(買左新電話)比左舊既我用
順順利利 大吉大利       

珍珠宮

虫來都唔追, 最好而家俾番部panasonic豬兜90我用.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

一直都唔追, 不過老公有時都鍾意換機. 我就用佢舊機

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我老公唔追款唔追功能, 正如大家話齋打出打入咪得囉...
不過佢俾我感染咗, 依家追多咗一樣, 就係"相機功能", 方便佢隨時可影低工作上嘅defect做証據, 唔使下下拎部大機

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 acbeans 於 10-1-5 09:27 發表
以前有追,而家無啦,根本追唔上

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

未有小朋友前, 2公婆自己搵自己洗就會玩吓, 出新機一睇啱就換, 最少一個月換1-2部, 但有咗小朋友後就冇喇, 唔想洗呢d無謂錢, 我又冇返工, 係屋企full time 媽咪, 有邊個睇到我用咩機丫.....加上而家d科技太先進喇, 新機太多function都用唔著......之前部機用咗2年, 但好多function都冇用過 上個月老公送咗部篤篤機比我, 我到而家都仲好驚有時篤得大力會篤壞個mon 攪到我唔係好敢掂部機

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

手機對我黎講最大用途係聽歌, 聽電話都係我老公打比我多....

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我好憎要適應用新電話

首頁

尾頁

跳至