自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都唔敢去呢D美容院...以前去過D細間,都有開course, 間唔中都會upsell吓叫你加精華/eyemask, 每次加幾十蚊, 咁都算啦.

不過我而家已經轉咗去一間逐次俾錢, 簡單方便

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

原帖由 kiki.kiki 於 10-1-7 22:40 發表
我都唔敢去呢D美容院...以前去過D細間,都有開course, 間唔中都會upsell吓叫你加精華/eyemask, 每次加幾十蚊, 咁都算啦.

不過我而家已經轉咗去一間逐次俾錢, 簡單方便 ...

我都想搵逐次比錢個d,一次比晒太大負擔,可否pm資料比我好嗎?

子爵府

原帖由 hudsonchui 於 10-1-7 22:42 發表

我都想搵逐次比錢個d,一次比晒太大負擔,可否pm資料比我好嗎?

haha~我果間直頭都係直接俾架~

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原帖由 tabodaisy 於 10-1-6 00:58 發表
我都覺得勁煩,次次做,次次sale,今次買左a course,下次竟然話a吾多適合你,b course先適合你d skin,仲要坐喺間房度sale,走吾到........
就係咁,買左好多course.....幾萬銀..好傷

今日去做,已經吾係course d ...

M2 plus聽說好像裝修中,現在可以去了嗎

男爵府

好媽媽勳章

如近銅鑼灣中央圖書館附近, 不妨去下我做開果間, 細店, 個老闆娘自己一個落手做, 唔sell 野, 幫襯左十幾年, 值得推介.

唔係賣廣告!

大宅

好媽媽勳章

呢間野真係好唔掂, 簡直怕左佢.

book 又難 book, 做完要走時又煩到嘔 次i次都叫我加 course, 又話呢度唔 firm, 果度又乾乾地 .... 呀小姐經理, 你濃妝艷抹, 落左妝你衰我 90 倍啦, 唔該你自己做機先啦 ......

結果我重有幾千蚊都無用到.

原帖由 heichunmum 於 10-1-7 22:05 發表
唉!你入去Moderx Beaxxx又點可以relax呢??呢間出名係食人唔lur骨,單次付款的美容院已經係大勢所趨,以前問過d在入面做的同行,佢地真係唔理人投訴,完全唔怕咖~ ...

水晶宮

畀面勳章

咪係 ~ 呢間咁多年都係出名吸血鬼, 近年仲
多左一間"詩x" 一樣係咁, 各位mami 要小心啦

.....

原帖由 heichunmum 於 10-1-7 22:05 發表
唉!你入去Moderx Beaxxx又點可以relax呢??呢間出名係食人唔lur骨,單次付款的美容院已經係大勢所趨,以前問過d在入面做的同行,佢地真係唔理人投訴,完全唔怕咖~ ...

大宅

成日話D咩優惠只限今日, 仲要有quota,咁我咪同佢講不如留比有更有需要的人, 我唔要啦, 即黑我面...:;pppp:

水晶宮

畀面勳章

總之自已企硬就得, 次次d美容師同gel甲師
sell 我開course, 我都一律話唔洗喇, 我鐘意
逐次比, 佢地實係話10送1 or 2 抵好多咖喎,
我繼續話"唔洗喇, 都唔係平好多啫, 我都係
鐘意逐次比" 吹漲佢地

....

原帖由 BonnieKam 於 10-1-7 17:13 發表
me too ~ 近呢幾年我做facial, gel 甲呢d
已經無再買咩course 喇, 全部都係逐次比
果d 舖頭都奈我唔何

.....

水晶宮

畀面勳章

講得好

....

原帖由 CFaHB 於 10-1-8 09:03 發表
呢間野真係好唔掂, 簡直怕左佢.

book 又難 book, 做完要走時又煩到嘔 次i次都叫我加 course, 又話呢度唔 firm, 果度又乾乾地 .... 呀小姐經理, 你濃妝艷抹, 落左妝你衰我 90 倍啦, 唔該你自己做機先啦 . ...

珍珠宮

好媽媽勳章

咁你驚唔驚下次同你做時佢做得求求其其呀???

黑面我都唔驚, 我驚拒絕咗佢地之後下次5g有咩攪作咋~~我仲有幾十次係佢度架
原帖由 chikkee 於 10-1-8 09:12 發表
成日話D咩優惠只限今日, 仲要有quota,咁我咪同佢講不如留比有更有需要的人, 我唔要啦, 即黑我面...:;pppp:

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

珍珠宮

原帖由 BonnieKam 於 10-1-8 09:21 發表
講得好

....

support

個個美容師化到僵屍咁, 梗係無瑕疵啦. 叫佢唔化妝返工呀, 睇佢地似鬼呀 !

有次我去某美容院做body massage, 有個接近200磅嘅肥sales叫我join減肥修身plan. 我真係好唔客氣話, 你sell人都睇清楚D呀! 我話你知我得102磅, 你想幫我減幾多呢? 10磅好唔好? 大人大姐, 得90幾磅我唔覺得靚, 係好肉酸. 我話你講到你地D儀器咁勁, 睇嚟小姐你都要試吓噃, 你比我更需要呀, 唔係點說服人客呀.....佢當堂走咗去.......正一"攞架嚟掉"

其實業界應該有人企出嚟勸吓同業, 想大家好就以誠待人. 香港女士都好注重儀容, 口碑好生意大把有得做, 何需呃呃氹氹.

但係好唔明各大討論區都不斷有人聲討現X美容, 但都有人幫襯? 如果唔係點解重未全線結業?!:;pppp:

禁止訪問

大宅

我而家用xSkin既spa機自己喺屋企做...
唔駛俾人sell...
舒服好多...

大宅

好媽媽勳章

真係唔好貫 modern XXXXXX D course, 睇佢真係唔頂得幾耐, 就摺就摺咁 ~~mouth:

原帖由 worthy 於 10-1-8 12:07 發表

support

個個美容師化到僵屍咁, 梗係無瑕疵啦. 叫佢唔化妝返工呀, 睇佢地似鬼呀 !

有次我去某美容院做body massage, 有個接近200磅嘅肥sales叫我join減肥修身plan. 我真係好唔客氣話, 你sell人都睇清 ...

首頁

尾頁

跳至