自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好媽媽勳章

原帖由 thefirsthk 於 10-4-7 22:55 發表
想唔比佢食甘多,又好似虐代佢甘。

水晶宮

好媽媽勳章

我果2件都係咁...但食極都唔肥,d野都唔知食左去邊.
大仔6.5歲得 19.4kg
細女3.5歲得 15kg

去麥當當,一人一個開心樂園餐係唔夠食(已經係食包)...
大家樂早餐都要一人一個.
午飯一碟飯2個食唔夠飽..

淨係食都比佢地食窮

原帖由 moccmimi 於 10-4-7 23:07 發表
我個女依家7yrs,約50lb但唔算肥,好實肉,感覺佢有時唔想唸野(功課上),就識化悲忿為食量 ,每次供應佢小食約20元到,加埋,早午晚,返學小食一天起碼$100
出街食早歺,要一人一份 ...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

肯食都好過唔食
我屋企d 細路, 叫佢地食野仲慘過咩咁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個仔呢排成日都要食野..起身飲完奶又要食餅中午食飯之後無耐又食餅又食飽羊奶片訓晏教前又要奶..
訓醒教抖一陣又食飯之後食生果之後果幾個都係食....屋企d野食比佢食晒喇~!我日日都要買乾糧..不過佢食極都唔肥..佢好瘦架~!

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 chingching03 於 10-4-7 23:21 發表
肯食都好過唔食
我屋企d 細路, 叫佢地食野仲慘過咩咁

我都係咁話,我家小姐,你叫佢吃野,仲慘過叫佢去死

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我個仔16個月啦,自從1歲之後就開始好嘴刁,中意就食,唔中意就唔食,餅乾生果就最中意食

如果佢出牙唔想食野既話,你叫佢食飯真系仲慘過叫佢做咩感,食野○者!!!話唔食就唔食,一d辦法都無

後來諗通左,唔食就算啦,因為佢餓一排又會食番好多,肚餓就自然會食嘎啦

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

我女都係勁大食,蝗虫甘,但都係瘦...

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 穎穎媽咪 於 10-4-7 21:31 發表
我細囡都係,唔比佢食,(文)下都好,屎未

係呀, 我個細囡都係好為食. 見我食咩佢又要食.
我屋企小朋友會早食晚餐, 夜d我食晚飯佢妹妹又會不停問我攞餸食.
有時我食的野唔岩小朋友食, 我話佢唔食得, 佢就話要聞下.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 amypekkle 於 10-4-8 12:24 發表

係呀, 我個細囡都係好為食. 見我食咩佢又要食.
我屋企小朋友會早食晚餐, 夜d我食晚飯佢妹妹又會不停問我攞餸食.
有時我食的野唔岩小朋友食, 我話佢唔食得, 佢就話要聞下. ...

原來佢地咁多志同道合!!
我個女又係,我一返到屋企,第一時間又係問食唔食得呢樣,我話唔得,佢又問食唔食得個樣! 我話唔得,佢又係話聞下丫!! 我話得個包裝邊聞到,佢都一味話聞下丫
我地出街係要叫個餐比佢 ~ 佢係食得晒 ~ 我個都係食窮我地 ~ 我地仲有個細仔 ~ 都係咁上下,不相伯仲,已見到潛質,好一對蝗蟲姐弟

象牙宮

same ar.

複式洋房

我果2兄妹咪又係, 我一食/飲任何一樣野, 都要3個人分, 我大仔4歲半, 出街食要1人1份架, 如果同佢share, 我只可食到1/4, 邊飽呀

伯爵府

好媽媽勳章

如果我呀女係咁就好啦, 叫佢食野好似要佢死咁, 如果佢肯食, 我諗我要開個topic 叫{開心死我啦!阿女成日嗌食野}我多多都會比佢食~

子爵府

畀面勳章

原帖由 moccmimi 於 10-4-7 21:23 發表
真係精神弱代 比佢食窮

我個女22個月大, 成日都問我攞糖食, 好多時粒糖都未食完就問定我攞....

而家d小朋友真係.....

首頁

尾頁

跳至