論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

咁變熊都得 ,咁想人鍾意佢,比佢d屋企人飲啦...........

大宅

環保接龍勳章

4個星期嫌小啦!搵個咁白痴嘅原因,咁我咪可以話,我鄉下習俗呢,要禮下往來o架,你比尿人飲,我要比返屎你食,咁先叫有禮貌!

伯爵府

極度法律傾斜..........有咩理由只係判4星期.....真不知所謂....如果僱主咁對外傭...肯定又大肆報度..........真不公平.

珍珠宮

哼!! 如果個BB係個官既, 唔知佢點判呢!!

別墅

畸形社會的悲哀, 政府造就到社會環境導致做媽媽因經濟問題不能放棄工作照顧bb. 唯有請個工人啦. 個工人做d咁的事傷害我地, 個政府都不幫手制裁佢地, 根本做唔到阻嚇作用.

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

D官點判既, 如果佢有BB係甘佢會點WOR.........
食屎啦........

男爵府

好媽媽勳章

其實諗起都有啲驚,
如果啲印真係有呢個.....這是家鄉一種習俗,指若小朋友喝了被告的尿液,會與她更親近及喜歡她.....咁就真係死得啦,
佢地日日係屋企要落手真係話都冇咁易,我地又要返工,就算唔使都唔會請佢嚟再貼身睇佢咁白痴架...
你話一個半個咁諗就話啫,但係係佢地既文化就死得啦
咁即係分分鐘我地中左都未必知..

大宅

畀面勳章

mouth: 4個星期太少, 不過, 總好過d官連監都唔要佢地坐(好似經血炒菜事件), 等d印傭唔好有樣學樣
我越來越覺得我地(香港外傭僱主)真慘, 政府對僱主一d保障都無, 好似要向外傭屈服, 人質在手, 無得say no!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章

賤人用尿加奶餵阿B,我都想用屎加飯餵佢,等佢聽話D!
Minniemouse:-P

首頁

尾頁

跳至