自由報料

跳至

首頁
12345...77

尾頁

水晶宮

真係好慢.......

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

原帖由 Ali_03 於 10-10-28 21:09 發表

有無人知點樣先知個實際 size 有幾大呀, 點 check 呀!

佢地好似有個STD, 好似去HELP 到搵下...(但唔肯定)

伯爵府

2023年兔年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

奇怪 !! 係呢個網見到有好多貨都寫明 made in China

咁點解唔直接係淘寶買 ? 無咁煩喎 (重可能平 d 添) !

珍珠宮

原帖由 pyng4030 於 10-10-28 23:30 發表
奇怪 !! 係呢個網見到有好多貨都寫明 made in China

咁點解唔直接係淘寶買 ? 無咁煩喎 (重可能平 d 添) !

所以E + 都有去淘寶搵..特別係見到MIC....但是覺得GMARKET 果度買野好似可靠D....簡單D....落左單就等EMS 送到來...

珍珠宮

最近GMARKET..有個BRAVO GMARKET..有COUPON 送...你去CLICK入去, CLICK D COUPON睇下中唔中...中左你就會晌你自己個COUPON BOX到見到, 買野時可以攞來用...但是唔係張張都自由使用, 各有D限制...ANYWAY, CLICK 到用得就用左佢,都可以平到唔少...

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我想問下係25/10落左Order 3件, 其中有一件到今日仲未送出, 係咪點追
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb1f.lilypie.com/rqeAp8.png[/img][/link]

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

大宅

我有嘢想問呀,我喺兩間鋪頭分別各買一件貨,放咗喺 shopping cart 度,但係見到個delivery fee 分別都收咗我錢, 咩唔係唔計一次運費架咩?樣樣都計運費咪好貴?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 wbrenda 於 10-10-29 10:05 發表
5566xs, 吾洗追, 應下星期有貨架那。

我今日收貨, 哈哈哈哈

okay等埋下星期先..

收左貨呀, 上來報告下丫
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lb1f.lilypie.com/rqeAp8.png[/img][/link]

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

大宅

sorry 我都唔係好明, 其實 gmarket 係咪擔任緊淘寶的集運角色,而每件貨如要比運費就係指由鋪頭送去 gmarket 的運費, 有 d 鋪頭係會免咗呢個費用 (即係等如淘寶有d鋪頭係會包郵咁解), 最後由 gmarket 送嚟 HK 的運費 (即 EMS) 係另外再要計要比的, 我的理解啱唔啱?

原帖由 wbrenda 於 10-10-29 10:52 發表
eg.
http://english.gmarket.co.kr/cha ... e=131534627&interest_group_no=3
呢間廠收delivery charge, 點知?
你就要按下少少有打出來的 : [ Items from the seller ] Delivery fee: ₩2,500 with purchase of ...

大宅

畀面勳章

唔該哂你呀!等我再研究吓先!
原帖由 wbrenda 於 10-10-28 22:05 發表
haha~剛arm幫你搵到...
呢條link arm晒你個b呀好Q呀
http://english.gmarket.co.kr/challenge/neo_goods/goods.asp?goodscode=170021694&pos_shop_cd=EN&pos_class_cd=90000030&pos_class_kind=T

...

珍珠宮

原帖由 Ali_03 於 10-10-29 10:41 發表
我有嘢想問呀,我喺兩間鋪頭分別各買一件貨,放咗喺 shopping cart 度,但係見到個delivery fee 分別都收咗我錢, 咩唔係唔計一次運費架咩?樣樣都計運費咪好貴? ...

你留意下,(好似晌個W2500下面有個『DETAIL」,按來睇)若果你跟手買其他野都係同果個ITEM係同GROUP, 佢地只收一次。。。。到時就可以攤薄番果WON2500

你選D 唔收DOMESTIC DELIVERY FEE 個D SHOP。。。

禁止訪問

貓狗褓姆 畀面勳章

大宅

咁如果我喺兩間唔同 shop 度買嘢,就可能要比兩次運費,然後再加多一次由 gmarket 運嚟 HK 的EMS 運費, 啱唔啱, 請指教!

原帖由 hinhin_ma 於 10-10-29 11:55 發表

你留意下,(好似晌個W2500下面有個『DETAIL」,按來睇)若果你跟手買其他野都係同果個ITEM係同GROUP, 佢地只收一次。。。。到時就可以攤薄番果WON2500

你選D 唔收DOMESTIC DELIVERY FEE 個D SHOP。。。 ...

大宅

唔該哂你呀!

咁我想問我仲洗唔洗通知物流我一共有幾多件貨去佢度?佢出貨嚟 HK 前會唔會先話我知運費係幾多錢先既呢?

原帖由 wbrenda 於 10-10-29 12:03 發表
Ali_03, I am so sorry, I ordered 淘寶 one time, I forgot how does it work anymore.

u ar right, some factory do not ask for delivery.

廠一ready會寄去間物流公司=GMARKET, 然後物流對齊D貨, PACKING 入箱, ...

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Any mom bought shoes for kids b4? I want to buy for my girl, but they are all in "mm". Does that means 毫米?

珍珠宮

原帖由 Ali_03 於 10-10-29 12:07 發表
唔該哂你呀!

咁我想問我仲洗唔洗通知物流我一共有幾多件貨去佢度?佢出貨嚟 HK 前會唔會先話我知運費係幾多錢先既呢?

唔使。。。E個就係同淘寶有唔同之地方。。。佢地只有EMS FOR OVERSEA, 佢地會按你張單D貨收到後之實際重量去改運費, 落單果時個價係ESTIMATE,多左會HOLD 晌你個ACCOUNT 到。。。唔夠就會要你俾。。。但差DD 佢地都唔會收番。。

首頁
12345...77

尾頁

跳至