自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我諗起當時住我對面床果位大陸媽媽........佢話痛到要擲電話(係產房等生時).........哈哈!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回復 3# 小bie豬 的帖子

下? 你生時無人理,自己係咪生左都唔知?

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

咁恐怖生左都冇人知??

我2006, 2009 都係QE生,兩次都比我帶電話。不過姑娘話佢有固網電話,咁唔使SIDE分鐘就比我講,我06年果次又開始痛一路講電話講到開始用力先收線。09年就係產房一邊睇真情一邊煲電話粥~ 幾爽~~

原帖由 小bie豬 於 10-11-23 10:32 發表
我01年生大女老公陪產,我差唔多生得姑娘問我自己有冇電話打比老公,冇就借比我,到我生完佢即刻打電話報喜,都冇人話佢;
到07年生細女產房爆棚唔比陪產,我全程同我老公,大女視像一樣冇人話,呢次仲要係我係電話到話比老 ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 foggyao 於 10-11-23 10:49 發表
下? 你生時無人理,自己係咪生左都唔知?

我第2胎,梗係知生得啦...
果日產房爆晒,D姑娘個個忙到發癲係咁剷人,我開到4度先推落產房,落到去佢地駁好D機,因為實在太痛,我問佢地可唔可以打止痛針先,點知比鬧到9彩,冇得打針諗住問佢地攞氣聞,又比人鬧,結果針冇打,氣又冇比嘅情況下,我唯有"禁"鐘話比佢知我好痛吹佢地比氣我,點知"禁"多2次佢地話我煩熄左個鐘,咁我咪打比C6叫佢快D黎,C6話已經係門口,但姑娘話產房爆棚唔比陪產,跟住我同佢傾視像傾左差唔多半個鐘,我覺得好似生得問C6點好,佢叫我大嗌搵人黎,第1個入黎嘅睇都冇睇就同我講"你第一胎痛30幾40個鐘,呢胎都唔快得去邊"第2個就話"你唔好嘈啦,落左黎1個鐘左右之嫲,冇咁快生得"第3個入黎望一望就出番去同人講唔使理我(以上過程C6透過電話全程聽住的).....跟住我喊住同老公講bb好似出左黎,佢聽到就即刻拍產房門同d姑娘講,之後聽到有個姑娘好大聲咁講"你同我去3號房睇下個人做咩,自己一個仲唔夠,仲要搵人係出面搞搞震"跟住有個心口掛住個理工大學嘅姑娘好有溫柔咁問我咩事,我話我生bb,跟住佢就話助產士話我未生得,可能係疴左大便,佢話幫我清潔,點知佢一揭開張被就跑出去大叫"快d過黎啦bb個頭出左黎".....跟住又比佢地不停咒駡,連逢針都冇落麻醉藥,呢個經歷我呢世都唔會忘記架

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我2005年喺QE生大仔電話跟身,幾時打都得,之後2007年喺瑪嘉烈生細仔都一樣可以帶住跟身,傾到生得先收線喎!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小bie豬 於 10-11-23 13:48 發表

果日產房爆晒,D姑娘個個忙到發癲係咁剷人,我開到4度先推落產房,落到去佢地駁好D機,因為實在太痛,我問佢地可唔可以打止痛針先,點知比鬧到9彩,冇得打針諗住問佢地攞氣聞,又比人鬧,結果針冇 ...

好慘啊,,,睇到我眼濕濕又好嬲...搞到我好怕生bb

d 姑娘係唔係痴架..

珍珠宮

原帖由 milk2008hk 於 10-11-23 01:52 發表
你地邊間E院生,入產房有無拿住部電話???
會唔會比D人話架????
THX

勁喎~ 痛到咁都可以打電話.
如果係開刀, 全身麻醉, 要個電話嚟做乜?

大宅

果日產房爆晒,D姑娘個個忙到發癲係咁剷人,我開到4度先推落產房,落到去佢地駁好D機,因為實在太痛,我問佢地可唔可以打止痛針先,點知比鬧到9彩,冇得打針諗住問佢地攞氣聞,又比人鬧,結果針冇 ...

吓~唔係卦~點解可以咁...真係好慘....好在你老公通知咋
我今年喺威爾斯生, 都唔俾攞電話, 要打電話就同d助產士講, 佢會俾個固網電話我打

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

qe~2007/2009
俾帶唔俾開
不過姑娘俾佢地房個電話我講到夠

大宅

嘩,有無搞錯....曾生又係咁叫人生...生仔都要咁受氣....

比著我一定記低晒佢地D名...事後逐個PO.....

我都就生.....第2胎..你咁講搞到我好驚...= ="

原帖由 小bie豬 於 10-11-23 01:48 PM 發表

大宅

唔使架,要打電話可以問姑娘

禁止訪問

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

嘩....冇野呀....D姑娘望都唔望仲咁冇禮貌!真係好在當時你同老公視像緊咋...如果唔係成個B出左黎都冇人知呀..

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 小bie豬 於 10-11-23 10:32 發表
我01年生大女老公陪產,我差唔多生得姑娘問我自己有冇電話打比老公,冇就借比我,到我生完佢即刻打電話報喜,都冇人話佢;
到07年生細女產房爆棚唔比陪產,我全程同我老公,大女視像一樣冇人話,呢次仲要係我係電話到話比老 ...

瑪嘉烈係好差GA, 早年嗰D生到缺氧都無人理嗰D B差唔多全部都係嗰間醫院出世

別墅

我係 PWH 開刀, 冇諗過要帶電話wor
基本上自己已經"光禿禿"咁滯, 又冇袋跟身, 落到去又要過床, 邊個幫你睇住個電話wor!!!

大宅

好媽媽勳章

我晌瑪麗生一大一細都唔需要拎電話,因有c6陪產;晌屯門生第二個冇拎電話,不過生完姑娘問我洗唔洗打電話,之後俾左個固網無線電話我

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 hiuhiues 於 10-11-23 14:28 發表
嘩,有無搞錯....曾生又係咁叫人生...生仔都要咁受氣....

比著我一定記低晒佢地D名...事後逐個PO.....

我都就生.....第2胎..你咁講搞到我好驚...= ="

已經痛到傻左,加上我又喊,同埋D姑娘冇咩近距離照顧過我,所以唔醒起睇/問佢地個名,而態度最好就係"理工大學"個學護

子爵府

聖保去禄醫院生,係待產室就有ling,不過痛到唔得閑聽,生完個電話就係床!

大宅

我上胎向屯門生..我都有比姑娘話..叫我唔好大叫...
咁係我自己拎黎衰...我真係係咁叫...忍唔到痛....佢話我我無野好講....

你咁講一講...我又唸咁到時我帶唔帶電話好.....但我又無得唔帶....因為我痛到入E院..如果日頭既..我都要打電話安排我大仔...如果佢返緊學又要搵人湊佢放學......

唸起都唔知點算....

原帖由 小bie豬 於 10-11-23 05:39 PM 發表

已經痛到傻左,加上我又喊,同埋D姑娘冇咩近距離照顧過我,所以唔醒起睇/問佢地個名,而態度最好就係"理工大學"個學護

伯爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

06年係瑪嘉烈電話跟身隨時可以打..但痛到講唔到野..就算c6打電話黎都唔想聽咁滯.08年係屯門生電話同埋所有物品一入產房就話要放入佢地既locker.到生完先問佢地借電話打..兩次唔同既地方生都有好幾個學生睇住我生bb.真係醜醜
當遇到困難的時候

成功就在你的前面

首頁

尾頁

跳至