自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

好心個正付做下野喇!

奶粉離境要打稅,好似煙仔咁入境都要打稅!

別墅

今日生果報都有講奶粉的野!!!!

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 leonora1227 於 11-1-22 09:38 發表
好心個正付做下野喇!

奶粉離境要打稅,好似煙仔咁入境都要打稅!

贊成 ~~~
雖然阿仔 兩歲戒左奶粉... 不過見 hk 媽咪為 bb 搵奶粉好慘...
經親過 萬o, 都見 d 幾個識o既男人+老人家排隊買奶粉, 好明顯係水貨客啦 ~~~~

政府再唔做 d 野... 遲早迫 d 父母 圍 bow o太..........

大宅

多謝你贊成,其實我個女都就介奶,但都想幫其他媽咪!我地通帳得咁勁,咪因為人仔升得勁!變左佢地有錢,我地頂住通帳,佢仲要去藥房提高$100搶奶粉,真係衰到

原帖由 jolo 於 11-1-22 09:49 發表

贊成 ~~~
雖然阿仔 兩歲戒左奶粉... 不過見 hk 媽咪為 bb 搵奶粉好慘...
經親過 萬o, 都見 d 幾個識o既男人+老人家排隊買奶粉, 好明顯係水貨客啦 ~~~~

政府再唔做 d 野... 遲早迫 d 父母 圍 bow ...

大宅

我老公說,國家不准帶日本奶粉,所以現在國內人多要a+......!

大宅

原帖由 f-f-肥媽 於 11-1-21 22:01 發表
朝頭早返工,見到的萬0門口N多個水貨客去買奶粉,一陣間就無貨了!結果買唔到嘍%

得閑去藥房問下,或者話無貨,有貨竟然話要$330
想知道,藥房是但叫價,政府允許嗎?:;pppp:
奶粉饑荒,真是搞的頭都大,周圍僕奶粉,有了上頓要擔心下頓, ...

呢個價係咪佢哋收自由行那啲架…香港係平番啲架喎…我係葯房買HKD245一罐。

咁貴你唔好去葯房買,萬寧、吉之島都係HKD255,吉之島買滿399,包埋送貨添…(不論係洋樓/唐樓,照包送貨服務)

男爵府

打電話比"美贊臣公司"投訴那間藥房高價出售$330.00 一罐A+1 奶粉
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

希望奶粉商可以比我地團購奶粉

大宅

畀面勳章

原帖由 mandy108 於 11-1-22 14:01 發表
希望奶粉商可以比我地團購奶粉

無可能 , 佢一定話攞貨後擰上大陸炒 .

如果由屋村協會或區議會辦 , 一定得 .

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

原帖由 karkar39 於 11-1-22 04:31 PM 發表
海鮮價仲升得快過個市

絕對同意!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

子爵府

國內同胞個個都要A+.. 我D國內同事個個D仔仔女女都食A+..... 基本上, 我叫佢地轉飲其它牌子.. 唔好比A+獨權.. 但佢地話D仔仔女女唔肯食其它奶粉... A+好似毒粉咁. 真係慘.

原帖由 Fiona0235 於 11-1-22 16:35 發表

絕對同意!

首頁

尾頁

跳至