自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 bellybaby 於 11-3-4 21:38 發表
我有兩個女,剛剛流產左個bb,調理好身體後就準備再有...
希望追到個仔就收工..

我都有2個女,想生多個女,不過未有聲氣呀...
My Two Princess

子爵府

我都生左三個囡呀
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

禁止訪問

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 carrai 於 11-3-4 21:53 發表
我都生左三個囡呀

流口水中.....

琥珀宮

原帖由 bellybaby 於 11-3-4 22:02 發表

其實我兩個都十二歲同九歲,理應可以嘆世界!
唯獨c6想要仔,,流產左個就係...
唉...傷心過後就想再努力,
希望自己身體仲頂得順,生多個就收工!

你試左幾耐呀?已有兩女,都係想追女呀?
預祝你成功,努力呀 ...

我大女都9歲啦....細女14個月。
我同老公都好鐘意女,完全無諗過要追仔呀....
我第一胎,試左2年先有...第二胎試左差不多7年 依家試左3個cycle....都未中

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 Laipyerica 於 11-3-4 15:45 發表
八卦吓: BK有幾多個媽咪生3個或以上架 ?

我自己: 大女 6歲半 / 細女 1歲半 / 細仔 6個月

我身邊D朋友多數係唔生, 最多都係一個。
生3個 ? 唔敢亦唔想, 我身邊都有3個朋友生3個, 全部都係鬼婆鬼佬

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 pigpig 於 11-3-4 22:27 發表

我大女都9歲啦....細女14個月。
我同老公都好鐘意女,完全無諗過要追仔呀....
我第一胎,試左2年先有...第二胎試左差不多7年 依家試左3個cycle....都未中 ...

加油呀!!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 phoebe^^ 於 11-3-4 20:09 發表
我下星期4生第4個,,,大囡7歲,2仔6歲,3仔下星期4就2歲

好勁第4個係咪囡 ? 咁咪可以有 2pair囉

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

嘩~~初生BB....好懷念bebe豬啱啱出世時個樣

呢幾日凍返, 你同BB都要小心, 唔好冷親

原帖由 BABY520 於 11-3-4 19:56 發表
老公一直想生3個,我自己就唔想只生1個,如果生就起碼要2個,啱啱2WEEKS前生埋小小B,可以收工LU
大女4歲,細女2歲,小小B14日

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 chrislpy 於 11-3-4 21:45 發表
如果唔駛陀同生,我要幾多個都無問題,但我好奇想問,有4個小朋友既媽媽仲有幾多私人時間呢?仲可以上嚟BK吹水

呢度好似有個mami 將生/剛生第 6個 .... 佢都偶然有上黎吹水架

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

好犀利呀????? 而家好少人會有咁多小朋友...大家庭.....

原帖由 miffymiffy 於 11-3-4 22:40 發表

呢度好似有個mami 將生/剛生第 6個 .... 佢都偶然有上黎吹水架

子爵府

原帖由 chrislpy 於 11-3-4 21:45 發表
如果唔駛陀同生,我要幾多個都無問題,但我好奇想問,有4個小朋友既媽媽仲有幾多私人時間呢?仲可以上嚟BK吹水

日頭大仔囡返晒學,,細仔訓覺咪可以上黎囉,有時姐姐又幫手同佢玩下,,,不過大果2個放學返黎,我就勁BUSY~~

子爵府

原帖由 miffymiffy 於 11-3-4 22:38 發表

好勁第4個係咪囡 ? 咁咪可以有 2pair囉

我都好想,,可惜都係仔,,,

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我生左3個女
14yrs ,12yrs...7yrs
3個夠哂數

禁止訪問

琥珀宮

原帖由 vkk 於 11-3-4 22:47 發表
我生左3個女
14yrs ,12yrs...7yrs
3個夠哂數

你7歲同14歲果2個女,有無代溝呀?佢地仲會唔會一齊玩?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 carnationBB 於 11-3-4 22:48 發表
有冇人生咗兩個仔,第三個係囡? 生三個係咪要好有錢呢?

我咪係囉! 我兩個勁想要個囡, 但係頭兩個係囝, 於是博多一個, 終於呢個係囡, o岩o岩兩個月大....

有錢? 低下中產啦.

子爵府

原帖由 pamelaywy 於 11-3-4 22:52 發表

我咪係囉! 我兩個勁想要個囡, 但係頭兩個係囝, 於是博多一個, 終於呢個係囡, o岩o岩兩個月大....

有錢? 低下中產啦.

我都鍾意囡

大宅

我生左兩個,好想生第三個、第四個但生第二個差d冇命,而家唔係好敢生

子爵府

下星期4我就生第4個喇,,好緊張

首頁
12345...15

尾頁

跳至