跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

不過e家佢緊食粥仔果d...都喂唔到幾多餐...

複式洋房

呵呵~~我仲餵緊架~~仲要一大一細~~~
不過細細唔係咁食粥仔
係要食糊仔....似哂個家姐...激死我///
我宜家餵亞細一日大約6-7次啦....
佢好鬼衰架....夠皮就唔肯再要架啦...
仲有呀..都未介得甩夜奶....真慘慘~~

大宅

我都餵緊, 早晚泵, 都夠阿囡食

男爵府

原帖由 杯杯碗碗 於 11-3-22 22:27 發表
呵呵~~我仲餵緊架~~仲要一大一細~~~
不過細細唔係咁食粥仔
係要食糊仔....似哂個家姐...激死我///
我宜家餵亞細一日大約6-7次啦....
佢好鬼衰架....夠皮就唔肯再要架啦...
仲有呀..都未介得甩夜 ...

me2...我大細都有飲...粥我2個都唔食...
所以我正果d係爛飯...或者湯飯果d...

男爵府

me 2
我係全PUMP, 12個鐘PUMP1次, PUMP足成個鐘先會有350-400ml
而bb1餐食200ml x 4 加1餐congee , 剛剛夠食jar, 好大壓力
我會明天開始加多1餐congee , 減1餐奶, 咁我可以1餐奶加到230ml, 咁我唔洗咁stressful la
我今個月都m come, 而家真係覺少左谷奶
同埋我而家瘦得90磅倒, 我唔知可以捱到幾時

複式洋房

原帖由 suiyiu922 於 11-3-22 23:31 發表

me2...我大細都有飲...粥我2個都唔食...
所以我正果d係爛飯...或者湯飯果d...

我大大個月就食大人飯啦...
爛飯都唔肯...
細細就未試...不過我覺得佢LIKE"傑"身野..
糊仔都要開得好"傑"先肯食...
我大女宜家2歲半LU~~
成日都左右逢源好過癮XDDD

男爵府

我想問下大家餵人奶仲有無戒口?

侯爵府

畀面勳章

原帖由 寶寶龍 於 11-3-24 09:55 發表
我想問下大家餵人奶仲有無戒口?

冇特別戒, 只係冇飲咖啡奶茶, 可樂, 勁辣架野...

男爵府

冇戒過...
1日3can可樂,,上埋癮...=.=

男爵府

戒SEAFOOD , CURRY FOOD, SPICY FOOD, RED MEAT, FRIED FOOD
COKE都好少飲
好慘呢
原帖由 faifaiwong 於 11-3-24 21:26 發表

冇特別戒, 只係冇飲咖啡奶茶, 可樂, 勁辣架野...

大宅

SEAFOOD , CURRY FOOD, SPICY FOOD, RED MEAT(全部都有食,haha)..
FRIED FOOD (極少食,本身吾係太鍾意食)
壽司&刺生(之前間中都有食,現在無得食啦)
我極少飲汽水類 ;檸茶都常飲;奶茶/coffee會俾自己2星期飲1次;紅/白酒都有飲少少

原帖由 ling142367 於 11-3-25 00:20 發表
戒SEAFOOD , CURRY FOOD, SPICY FOOD, RED MEAT, FRIED FOOD
COKE都好少飲
好慘呢

侯爵府

畀面勳章

原帖由 suiyiu922 於 11-3-24 23:01 發表
冇戒過...

可樂有咖啡因, 我由有左開始到而家都冇咩飲過!

複式洋房

原帖由 suiyiu922 於 11-3-24 23:01 發表
冇戒過...

ME2....

大宅

我都係全埋身,都比生之前瘦,但bb好痴身

大宅

我阿囝也算痴身,自己坐著玩,也要左右望有無人,睡前亦是,否則喊喊

大宅

好媽媽勳章

我全埋身餵, 呢排開始餵粥仔, 點知唔肯食, 想食大人飯...佢已經好輕, 要返健康院見e生, 都唔知點先可以令佢食固體等佢重番d...

男爵府

mr/ms@yuenBb 發表於 11-3-27 19:21
我全埋身餵, 呢排開始餵粥仔, 點知唔肯食, 想食大人飯...佢已經好輕, 要返健康院見e生, 都唔知點先可以令佢 ...

你d粥仔係稀定杰呀? 有D bb like杰, 有d like稀, 你可以再試下吖

男爵府

原來都好多mami唔係好戒口, 咁我都無咁慚愧

埋身餵既mami, 如果半夜BB醒, 會唔會塞比佢食了事呢? 定係會努力搵出咩原因醒呢? 因為我女成日半夜醒, 我會塞比佢食, 等佢唔喊. 健康院姑娘又話唔好, 話越塞佢, 佢就越喊, 因為佢鐘意啜既感覺. 但如果唔比佢食, 拍下佢等佢訓, 佢係訓返, 但好快又喊醒 你地會點做呀?

大宅

好媽媽勳章

寶寶龍 發表於 11-3-28 15:25
你d粥仔係稀定杰呀? 有D bb like杰, 有d like稀, 你可以再試下吖

稀同杰都試過, 都係唔食, 就連糊仔都唔食,
尋日試過佢只係食大人飯, 面包同蕃薯...不過蕃薯粥唔食...真係玩死我

大宅

好媽媽勳章

寶寶龍 發表於 11-3-28 15:29
原來都好多mami唔係好戒口, 咁我都無咁慚愧

埋身餵既mami, 如果半夜BB醒, 會唔會塞比佢食了事呢? ...

大女果時因為怕佢太瘦就比佢食住黎訓, 點知越食佢越痴身,
一定要啜住先肯訓, 要到2歲先介到, 果時真係好辛苦, 日日都好...

細女宜家有時都喊, 我會放佢落床仔摸住佢先, 再唔得就抱下佢,
如果抱緊佢訓番, 姐係唔係肚餓醒, so就放番佢落bb床,
如果放番落床即醒, 我唔會再抱佢, 愛下佢摸下佢, 多數喊多陣就訓番,
不過我太眼訓好, 佢仲喊的話我就的佢上大人床一齊食住奶訓,
但係多數之後果幾晚就有排搞, 因為佢會死都唔訓, 喊到你比佢上大人床...

首頁
12345...6

尾頁

跳至