單親天地

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

小雄維尼 發表於 11-4-30 21:56
醫生有無講如果再係甘燒應該點做?

3日後如果仲係燒就要入院檢查.
暑假.....咁就過咗一半啦.

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

細既快d 好返, 大既就要頂住呀
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

男爵府

wayso 發表於 11-4-30 21:57
係啦,如果佢肯食嘅,就煮多少少,
湯還湯,粉還粉,分開放入雪櫃,
要食至忽出黎隔水蒸,

我煮通粉多數都係用隔夜老火湯,
通粉就即煮, 再加滾返熱既湯,
咁樣得唔得呀?

水晶宮

回覆 維豬豬 的帖子

5駛甘擔心既, 返正都睇左醫生, 等佢好返之後....再問下sleep ee 煲咩比維維食, 等佢身體同抵抗力都正常返啦, 你都要保重呀!

男爵府

wing 發表於 11-4-30 21:57
希望呢個E生D藥可以幫到佢啦, 佢訓咗你都要休息下LA, 打緊仗嘛

嘻...我今晚都要早d訓, 聽朝一早要去報暑期興趣班囉.

男爵府

小雄維尼 發表於 11-4-30 22:09
細既快d 好返, 大既就要頂住呀

一係唔病, 一病就咁麻煩既.

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 維豬豬 的帖子

一早排隊報果D呀 ???

水晶宮

回覆 維豬豬 的帖子

個日我見到你, 都覺得你面色5多妥甘, 不過5敢講出口, 你都真係要小心, 5好搞到自己都病埋....姐姐一個搞5掂你2隻馬騮架

瑪瑙宮

環保接龍勳章

維豬豬 發表於 11-4-30 22:10
我煮通粉多數都係用隔夜老火湯,
通粉就即煮, 再加滾返熱既湯,
咁樣得唔得呀?

我阿媽話翻滖D湯會燥喎,
所以隔水蒸會好D....
用老火湯,唔知D味啱唔啱整粉呢...
之前BK唔記得邊個敎用魚煲個湯底會好好味架喎...

閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

男爵府

bbbs 發表於 11-4-30 21:48
希望佢今晚可以訓得好d,唔好再燒同咳啦! 呢兩日唔好同佢出街住喇!等佢好返先再玩過啦! ...

bbbs:

你聽日會唔會去報暑期參觀o個d活動呀?
我頭先行過農圃道口o個間香港青年協會, 原來佢地都有好多青少年活動呀,
最遲入表抽籤係下星期二(紅日後), 你可以去睇下喎,
不過呢間會貴少少, 但感覺又好d囉.

bbbs  我聽日會去呀!琴日經過青年協會,會貴D,但我都想報幾個平平地嘅比亞仔玩...  發表於 11-4-30 23:26

水晶宮

回覆 維豬豬 的帖子

又有? 哇.........周圍都有呀, 大鑊啦.................邊有甘叉多錢報喎

男爵府

wing 發表於 11-4-30 22:13
回覆 維豬豬 的帖子

一早排隊報果D呀 ???

係呀, o個間中心要先到先得, 唔到唔報得呀,
咁我咪同小雄一早去霸頭位囉.
不過頭先發現左間抽籤既中心,
但我都係鍾意先到先得, 掌握係自己手呀嗎,
想要呀, 咁就勤力d囉, 等佢抽呀, 都唔知得唔得.

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 維豬豬 的帖子

我舊年都試過清晨5點去排隊, 但去到都已經排3,4十LA, D人好似唔駛訓咁

今年無得報, 晞晞無得玩暑期班, 好慘

水晶宮

回覆 wing 的帖子

點解無得玩?

男爵府

小雄維尼 發表於 11-4-30 22:15
回覆 維豬豬 的帖子

個日我見到你, 都覺得你面色5多妥甘, 不過5敢講出口, 你都真係要小心, 5好搞到自己都 ...

我係長期唔夠訓所以搞成咁既,
你話我成日都俾維維學咁多野呀,
其實只有佢出街學野既時候我先至訓得好d jer.
平時就半個鐘走入來問我可唔可以咁、可唔可以咁....
半個鐘頭又走入來叫我評下道理, 話姐姐蝦佢喎,
半個鐘頭又走入來問我點解我咁吵你都仲未起身既?

伯爵府

回覆 小雄維尼 的帖子

我報得邊樹呀, 要晨早排既, 係將軍澳區我又黎唔到, 報屯門區,到時都應該搬咗屋LA, 無理由日日由TKO搭車返屯門卦

再者, 搬屋要駛大大筆錢, 仲邊有多餘錢預先拎出黎報名丫

男爵府

wayso 發表於 11-4-30 22:15
我阿媽話翻滖D湯會燥喎,
所以隔水蒸會好D....
用老火湯,唔知D味啱唔啱整粉呢...

係會奇怪d既啦, 但都好過用o個d味精粉,
同埋係因為嬤嬤每個星期都會揪一大壺湯來,
我好少係屋企食飯, 咁咪留俾維維煮麵同通粉囉,
飲唔晒又好浪費.

水晶宮

回覆 維豬豬 的帖子

點都好....你自己都要保重呀

男爵府

小雄維尼 發表於 11-4-30 22:18
回覆 維豬豬 的帖子

又有? 哇.........周圍都有呀, 大鑊啦.................邊有甘叉多錢報喎 ...

呢間就適合你地d仔多d, 因為多數比較大少少既活動,
4-6歲就會少d, 但我見佢地學術方面係會貴d, 但都係名牌或外籍老師.

水晶宮

回覆 wing 的帖子

你睇下呀伯有個post係將軍澳既暑期活動黎
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3864874&extra=page%3D1

有d 價錢都算係甘架啦, 比晞晞去玩下, 你都可以靜返陣嘛

首頁
12345...9

尾頁

跳至