論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

有日我同姐姐係所幫亞女(當時兩歲九個月)換衫,姐姐係後面幫亞女
札頭髮,亞女指住個日用品的架話,呢支牙膏爸爸用,呢支牙膏媽媽用,呢支牙膏佢用,呢支jel爸爸用,一路數全部都講,然後指住我支KOSE"雪肌精"話.......呢支姐姐用!:;pppp:,姐姐炸聽唔到,咁我又無出聲問佢,
之後有日我同老公同亞女刷牙,再叫亞女介紹d日用品係邊個用,亞女仍然指住我支"雪肌精"話.......呢支姐姐用!可能姐姐係亞女面前用過,亞女真係記得!

sophielau  I will keep the vacany container and put other kinds of cream let her feels allergy  發表於 11-6-19 22:58
sillything  你女好叻  發表於 11-6-19 20:10

大宅

畀面勳章

其實沐浴露、洗頭水真係用左你都唔知架播!使唔使加水呀?咪越用越多?

大宅

其實沐浴露、洗頭水我都覺得可以比工人用都冇所謂, 問句就得啦, 但係就仲咩要溝希佢!!??

我都發現工人好种意收集埋的空膠盒,膠樽咁(之前同現在的工人一樣).你地的工人係咪咁呀??係咪收集來有机會運野出去買呀?

大宅

我都發現工人好种意收集埋的空膠盒,膠樽,報紙,週刊,大部份都會去賣比回收鋪,而膠樽就會偷(你,我,他)家中飲過,白酒/洋酒/紅酒/護 膚品等等留放假曰用/飲!膠盒就會偷(你,我,他)家中花膠/乾貝/貴價藥材。 我C6哥哥個bun就用較剪把幾隻花膠剪碎放入膠盒,用衣服包住想寄走,好彩 最后99想煲湯發覺小了幾只,問bun'bun,佢話吾知,當日姐姐就係放假曰,同寄衣服返去老家,99馬上檢查大包小袋。結果內有花膠/乾貝,C6哥哥話報警,衰bun話比返錢,99話 扣一月糧。仲要白紙黑字認自已偷野簽名,拍照留念。 兩個月後bun姐自動提出吾做。都吾明佢地咩心態。

男爵府

我從來都唔見我隻印有沐浴露出現過, 問佢, 佢又話用洗頭水沖埋身...都知佢用我D DOVE 架啦...算啦...好過佢唔用啦....

大宅

xoey3 發表於 11-6-19 23:47
我都發現工人好种意收集埋的空膠盒,膠樽,報紙,週刊,大部份都會去賣比回收鋪,而膠樽就會偷(你,我,他) ...

我昨天工人放假,我自己用Kitchen, 發現好多空盒發, 掉了一部份, 只留下一少部份(因我自己留的,容易知道). 原因如下:

1/ 阻地方(我個人最吾种意存這些空盒/樽等.)
2/ 我比個信訊佢, 吾可以放太多無用的東西在家.
3/ 以防佢可以隨時偷野出去.
4/ 太多雜物,容易有蟑螂.

工人回來後我告知佢,盒好污漕,所以我掉了.我咁係咪好衰呀??未問過工人, 丟了佢的垃圾(空盒).

侯爵府

我想問 : 佢加左水落樓主 d 洗頭水/ 揀液入面, 咁佢下次再偷用時, 都會一樣係稀的, 佢咁蠢 ?

定係佢一早倒開你 d 野 (未溝水前) 再溝返水黎呃你 ? 如果係咪, 鬧爆佢啦 !! 偷野用仲要咁自私 !

大宅

屋企又成日得佢地o係度, 而且廁所唔裝得 cam, 佢地o係廁所入面偷 lotion/shampoo/梘液我地係咪防不勝防?

首頁

尾頁

跳至