單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 Sami 的帖子

唉~~ 佢爭到周身債, 根本入不敷支, 邊會有錢比我丫...
我知可以出扣押入息令, 我已經去左法援攞左FORM, 不過未填未寄, 我想等搬左先搞, 廢事要對住佢。

dream_dream,

我有兩個囝架!

大宅

回覆 babytszkin 的帖子

真係唔該哂你幫我問朋友呀,我已經約咗佢星期六坐低傾下,睇下大家可以點樣做,係交宿舍前攞到公屋......

大宅

回覆 Sami 的帖子

祝你快啲派到心水公屋啦,有間屋個人真係定好多....

男爵府

回覆 dream_dream 的帖子

dream_dream,

多謝你GE祝福先....
如果你同你C6坐低仲有偈傾, 可以叫佢申請公屋先, 公務員隊快好多....咁攞到屋先離婚, 如果將來離婚個女撫養權係歸你, 咁間屋都會比你住....你試咁樣WORK唔WORK先LA...

侯爵府

dream.其實知清楚D個心真係會安樂好多架!好好地甘同佢傾下!一定鷙幫到手架
·

dream_dream  希望可以儘快解決到件事,多謝你!!!!  發表於 11-7-7 14:40

大宅

回覆 Sami 的帖子

我都曾經叫過佢用公務員身份攞間公屋比我哋住,佢話好難攞,又係當我唔識嘢,其實佢根本就只會顧著自己,如果佢用公務員身份去攞,將來佢就唔可以攞宿舍住,我真係好憎佢,佢寧願睇著自己個女無地方瞓,都唔肯為下佢著想,我放唔低對佢嘅恨,就係因為佢咁樣對個女,我真係好想快啲唔使對著佢,我真係驚有一日我會搵把刀捅佢兩刀.....

大宅

回覆:dream_dream 的帖子

佢用宿舍換左公屋先再搞離婚,個女跟你有公屋就係你同個女,之後唔會影響佢第日攞宿舍,只要佢第日再結婚,佢仍然可以有宿舍,所以真係要問清楚先好行動,佢地好估惑架。

大宅

回覆:jess6622 的帖子

唉,我都嘔知佢邊句真!

大宅

畀面勳章

引用:唉,我都嘔知佢邊句真! +

原帖由 dream_dream 於 11-07-07 發表
唉,我都嘔知佢邊句真!
佢根本冇句真:;pppp:
所以你真係要同佢講清楚呀

複式洋房

想借個位問問,如果子女係決定共同撫養,那可以保留宿舍嗎?

首頁

尾頁

跳至