論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:jaca 的帖子

Ng hai ar Ma >.< chi sin

子爵府

我反而好有興趣知,佢有咩優點,點解咁都仲可以生存咁耐?
係咪冇左佢唔得?

333s  很有思考能力雇主!!! 有知慧  發表於 11-12-8 06:52

大宅

我去完旅行啦, 尋日本身班機5點到港, 點知delate咗, 成6點幾先落機!

一早叫咗姐姐6點左右要係屋企附近等我哋返黎! 我一落機已經打俾佢話佢知我哋會遲返, 要8點先返到屋企, 叫咗佢去印尼舖度坐, 因為個度有得上網, 同有成班同鄉傾計!

點知c6話我唔人導, 話我好唔俾鎖匙佢, 搞到佢咁凍要係街度留連, 心諗印尼舖係商場入面, 分分鐘佢都唔想我哋咁早返tim!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:我c6經常為工人同我嘈!上一個差d搞到離婚

原帖由 jaca 於 11-12-05 發表
我c6經常為工人同我嘈!上一個差d搞到離婚,最後炒左先無事,但事後佢同我講,個工人其實唔掂,不過唔喜歡 ...
嘩!我都係對工人鬆個隻,但都覺得你老公太誇張啦。

男爵府

回覆:d男人真係幫工人幫到出面~

我老公又係錫住個工人!原本我同c6各自一間書房,另有主人房,而我間書房有張單人牀,本來諗留比阿仔做房,我想買張摺牀比工人瞓,c6話我刻薄!重有好多野,連外人都睇到佢對工人好過我!

333s  古時也不是俾女上來做二房?  歷來如此, 只不過我地不去思考而己.  發表於 11-12-8 06:55

複式洋房

回覆:tingbb@mama 的帖子

我都係咁話

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

jaca 發表於 11-12-5 08:41
我c6經常為工人同我嘈!上一個差d搞到離婚,最後炒左先無事,但事後佢同我講,個工人其實唔掂,不過唔喜歡 ...
嘩!你c6問題好嚴重吓,幫工人pack lunch box,snack...
比我真係會同老公講不如離婚炒咗個工人,我再嚟in 做你工人.

我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

民房

回覆:d男人真係幫工人幫到出面~

我c6對前工人係一家人,已經令我發火!你c6整lunch box !佢想多個二奶

子爵府

我會問c6誰人是雇主,因為係我做employer和負責出糧的,若c6對佢咁好我話我炒佢你請返佢,由你做雇主出糧比佢。

男爵府

Jaca,
你老公真是好有問題!

禁止訪問

引用:我工人有偷錢前科,+所以我哋去幾日旅行,+寧

侯爵府

一槌打暈你老公佢喇! 佢唔講野冇人話佢啞架. 你老公既對話, 十足電視劇d笑料.

子爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

我第一個工人, 我老公同我argue到差不多要離婚, 但係, 我老公都冇你老公對工人咁好, 佢唔會理佢所有嘢, 唔會幫佢煮早餐, pack lunch 等等... 只係因為我成日話佢, 當我話個工人唔好時, 佢就幫佢口(唔係工人面前講嘅), 我就話你係唔係同佢有路,否則點解會為咗個外人令到個老婆咁唔開心, 咁樣, 呢個外人喺你心目中都一定佔有一定嘅位置啦! 就係咁, 佢就話咁不如炒咗佢啦, 費事我成日話佢同佢有路(呢召好有用)

樓主, 你試吓用呢召同你老公講, 你老公就一定唔會再咁樣對工人架啦.

大宅

agree with: vici

男人都一樣要教:;pppp:

別墅

好媽媽勳章

今日同c6噪,都係為咗姐姐工人,又話要我檢討下對佢d態度,次次都係話個老婆唔啱!又唔見佢哋話下個工人

大宅

回覆:lovely88 的帖子

我老公都係,重話吾好話佢地D姐姐,出糧比多少少錢,廢事佢地轉工,煩到佢。D工人淸潔好dirty,老公又話吾好出声,廢事工人加料,吾怪得个个工人對先生都扮曬野。

大宅

Ka_BB 發表於 11-12-8 09:53
我老公都係,重話吾好話佢地D姐姐,出糧比多少少錢,廢事佢地轉工,煩到佢。D工人淸潔好dirty,老公又話吾 ...

我c6又係咁, 出糧出$3580, 有時無散紙, 佢想俾$3600姐姐, 我當然唔俾啦, 我死都死$80返黎, 佢就話我計較, 孤寒......

大宅

哈哈,通常都係c6話工人呢度唔好,果度唔好(係我面前), 我就話算啦,算啦,你睇阿邊個換左好多個工人都好差,我地果個算ok啦,你仲想點? 佢跟住就會收聲.

男爵府

AK47AK47 發表於 11-12-7 14:15
我第一個工人, 我老公同我argue到差不多要離婚, 但係, 我老公都冇你老公對工人咁好, 佢唔會理佢所有嘢, 唔 ...
我係男人, 但若因為個姐姐問題, 老婆屈我同佢有路, 我會好傷心同好嬲。 呢一樣好傷兩公婆的感情
一事還一事。 大家對待姐姐方法唔同, 但唔好拉呢o的野黎講~

別墅

我老公都係對工人姐姐好好, 有時特登為左佢, 個餐飯轉買牛肉, 買糖水予埋佢, 出去買lunch 比我食買埋佢, 買tea 予埋佢, 我都有講唔駛樣樣野都要予佢, 但老公話對佢好d, 希望佢對阿b 仔 好d, 希望係咁喇

首頁

尾頁

跳至