跳至

首頁
12345...98

尾頁

大宅

Re: 0509 閒聊地帶--PART II

jolo:
佢愈來愈百厭,乜都玩一餐,連玩具佢都拎黎擺入口度食!睇少陣都唔得! :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:
寶貝彤彤及欣欣 !

男爵府

好媽媽勳章

jolo 寫道:
smallrain,
彤彤好精靈呀...
肥囝拉左張被遮住自己之後, 唔識推開, 傻下傻下遮住自己塊面, 發脾4....

不僅要,只要時間不長,樣他自己想辨法•

大宅

henrykwok:
我無比枕頭佢訓呀!本來前幾日拎番個枕頭出黎,但好似個枕頭高左d,所以都係無比到!
寶貝彤彤及欣欣 !

翡翠宮

好媽媽勳章

係呀... 咩都放入口... 又鐘意兩隻手指公放入口啜... 連食奶咀都放多隻手指公入口, 一齊啜... 唔知係咪好味 d ... :tongue: :tongue:

smallrain 寫道:
jolo:
佢愈來愈百厭,乜都玩一餐,連玩具佢都拎黎擺入口度食!睇少陣都唔得! :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

大宅

死啦!係唔係我delete左babyhome既相簿,頭先post出黎d相就睇唔到啦?
寶貝彤彤及欣欣 !

大宅

jolo 寫道:
係呀... 咩都放入口... 又鐘意兩隻手指公放入口啜... 連食奶咀都放多隻手指公入口, 一齊啜... 唔知係咪好味 d ... :tongue: :tongue:

[quote]
jolo:
[/quote]

彤彤都係咁樣架!
寶貝彤彤及欣欣 !

男爵府

好媽媽勳章

訓枕頭會後面甩頭髮,冇訓枕頭會不會•

翡翠宮

好媽媽勳章

henrykwok,
係o架... 等一輪, 佢都搞唔掂...
大叫大喊, 咪幫佢拎開囉......

henrykwok 寫道:
[quote]
jolo 寫道:
smallrain,
彤彤好精靈呀...
肥囝拉左張被遮住自己之後, 唔識推開, 傻下傻下遮住自己塊面, 發脾4....

不僅要,只要時間不長,樣他自己想辨法• [/quote]

大宅

jolo 寫道:

我發覺我個b囡同你囝囝好似呀.

大宅

henrykwok 寫道:
訓枕頭會後面甩頭髮,冇訓枕頭會不會•

會.

男爵府

好媽媽勳章

[size=medium]最後比埋個咀咀你睇!

看見妳個B就好開心,都是放在前面好D
我阿B最近少影了,鬼叫他健健康康就手多多天天抓損額頭和間中抓損個臉•

大宅

henrykwok:
我鐘意呢張全面相多d
寶貝彤彤及欣欣 !

翡翠宮

好媽媽勳章

係呢...
肥囝一向一啖水都唔肯飲... 近排, 醫生俾果 d 電解粉開水俾佢飲, 可以一口氣飲哂 5-6安水(視乎我開左幾多, 次次飲到無剩)...
我試過唔係甜, 係咸咸o地....
第日無哂 d 粉, 如果佢又唔飲水, 有無咩野可以代替呢呵 ??? ?-( ?-(

大宅

jolo:
點解醫生要開d電解粉開水俾肥囝飲?
寶貝彤彤及欣欣 !

男爵府

好媽媽勳章

jolo 寫道:
係呢...
肥囝一向一啖水都唔肯飲... 近排, 醫生俾果 d 電解粉開水俾佢飲, 可以一口氣飲哂 5-6安水(視乎我開左幾多, 次次飲到無剩)...
我試過唔係甜, 係咸咸o地....
第日無哂 d 粉, 如果佢又唔飲水, 有無咩野可以代替呢呵 ??? ?-( ?-(

電解粉開水,我只懂保礦力

翡翠宮

好媽媽勳章

肥囝肚痾, 醫生俾左 d 粉開水俾佢飲... 補充水份喎 ~~

老公話肥囝似我呀... 無味野唔飲.....

翡翠宮

好媽媽勳章

肥囝連 d 奶加左藥落去, 我試過好勁藥味, 又唔甜, 佢都飲...
係唔飲無味o既水........

男爵府

好媽媽勳章

jolo 寫道:
肥囝肚痾, 醫生俾左 d 粉開水俾佢飲... 補充水份喎 ~~

老公話肥囝似我呀... 無味野唔飲.....

要喝到電解水,呀肥仔一定脫水得很嚴重,要小心D處理,如果不是會手尾長•
最最最最好是肥仔肯喝白開水,一定會快D回復健康
因為這是所有我看過育嬰健康書一引,都是這樣說

複式洋房

hihi,

岩岩起身.......你地開左part ii 咁勁

jolo,
收到肥囝d相~~~一個字~~~~勁 ,佢d痾好返未呀?

kitna,
廸廸仔咳成點呀?早d再帶佢睇doctor好d喎 ?-(

大宅

唉!仔女病,做父母既,真係寧願病既係自己。
我聽人地講,而家bb無咁病,係因為仲有母體既抵抗力,遲d大左既時候,就會多病痛,唔知係唔係真呢?
寶貝彤彤及欣欣 !

首頁
12345...98

尾頁

跳至