跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章

Re: 0509 閒聊地帶--PART IV

我都搵唔到有咩保險公司, 肯唔指定醫生 claim 錢...
問過恆生 同 mass mutual 都無..........
所以重未同泡菜買 ...........

男爵府

我就係無咁諗,所以唔會為左萬一而去生,
我會堅持只對住迪少一個...
生多個我驚我會偏心,我大嫂就係偏心個女,結果搞到個女見到佢就扭計,個仔因為得不到媽媽的愛,又係一見佢就扭計,搞到工人都話好驚太太在家,2個細佬好難揍...

LongYin 寫道:
喂喂喂..... 生多個唔係為左有乜萬一架。
唔好咁諗呀~~~~~~ 對兩個都好唔公平架,
特別係第二個,好似代替品咁。

男爵府

點解得我同jolo,有'在線上'呢3個字,其他人無,你地走晒咩
呀!mandy都有...

子爵府

唔係呀... 我見到個個都有喎
kitna 寫道:
點解得我同jolo,有'在線上'呢3個字,其他人無,你地走晒咩

男爵府

咦...依家又個個都有顯示'在線上'

男爵府

朗言仔張新相好大個仔咁

洋房

我都係擔心自己會偏心,仲有錢的問題,所以決定唔再生多個。但有時會唸,將來老左,有咩事都要小肥自己一個人去承擔,真係好辛苦。

翡翠宮

好媽媽勳章

我就算行開左/做野, 都唔 登出 bk o架....
如果 bk 唔踢我走, 咁.... office hour 我都會 show "在線上"....

子爵府

係呀... 好老積
尼張相似兩,三歲
kitna 寫道:
朗言仔張新相好大個仔咁

洋房

jolo 寫道:
我就算行開左/做野, 都唔 登出 bk o架....
如果 bk 唔踢我走, 咁.... office hour 我都會 show "在線上"....

Me 2

大宅

肥仔媽 寫道:
我都係擔心自己會偏心,仲有錢的問題,所以決定唔再生多個。但有時會唸,將來老左,有咩事都要小肥自己一個人去承擔,真係好辛苦。

我都想生多個..
兩個人總比一個人好......若是跌倒,這人可以扶起他的同伴;若是孤身跌倒,沒有別人扶起他來,這人就有禍了。......有人攻勝孤身一人,若有二人便能敵擋他......

洋房

mandywan00 寫道:
[quote]
肥仔媽 寫道:

我都想生多個..
兩個人總比一個人好......若是跌倒,這人可以扶起他的同伴;若是孤身跌倒,沒有別人扶起他來,這人就有禍了。......有人攻勝孤身一人,若有二人便能敵擋他......[/quote]

十分贊成,但實在財力有限,又是一個無奈 :-( :-( :-(

大宅

morning all......
比彤彤激死我啦!
寶貝彤彤及欣欣 !

大宅

kathychoi:
世然點呀?仲未好番呀?
寶貝彤彤及欣欣 !

男爵府

孩子大了就要學習獨立,
不是不理他,而是從小給他對的教育和指導,
大了他會懂得自己去面對,將來的事不能預計,
想得多也沒用,世事往往事與願遺,
一切有安排的...

肥仔媽 寫道:

男爵府

彤彤做咩呀?搞到你要

洋房

都十分贊成,世間上的事,一切自有安排,希望所有的孩子都用樂觀的心態去面對佢地的將來,我自己亦希望能培養小肥有樂天的性格,讓他將來能努力面對佢自己的人生。

大宅

生多個真係好吃力,我係指教,養就可以慳D都得,供書教學就好難慳,我而家兩個我就自己慳左好多啦,好多時都吾敢亂使錢.連SHOPPING呢個我惟一嘅樂趣都無埋.

子爵府

我都係咁話,平有平養,貴有貴養,
但敎就真係好難,就算父母可以以身作則,
但佢一樣可以係出面學/識到其他唔好既野。
cocoWong 寫道:
生多個真係好吃力,我係指教,養就可以慳D都得,供書教學就好難慳,我而家兩個我就自己慳左好多啦,好多時都吾敢亂使錢.連SHOPPING呢個我惟一嘅樂趣都無埋.

男爵府

coco,
晴晴張出浴照呢?我重睇到呀,唔制 :evil:

首頁

尾頁

跳至