自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

kkvicky 發表於 12-10-4 00:10
agree, 五個大人加一個小朋友,應該報名時旅行社會講明其中一個大人要同領隊一間房,絕對唔會係一大一小再 ...

家姐話係母女,即媽咪去報名的,佢地事係都問過佢,佢依依俄俄冇正面答~~~
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

子爵府

BK Milk勳章

回覆:去外地旅遊,行情指明個餐自費會自備HK食物嗎~~

不如唔好帶個女去

侯爵府

引用:Quote:kkvicky+發表於+12-10-4+00:10+agree

原帖由 jo2901chan 於 12-10-04 發表
家姐話係母女,即媽咪去報名的,佢地事係都問過佢,佢依依俄俄冇正面答~~~
哦,咁如果再有下次,妳家姐同佢啲朋友都唔想同佢同房又唔肯同領隊同房,咁就報名時叫佢幫個女俾大人價錢。

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好寒酸,不如唔好去

我為貓狂

子爵府

回覆:Babybaby120 的帖子

好心啦,去旅行去到噤

男爵府

去外地旅遊,行情指明個餐自費會自備HK食物嗎~~

真係咁窮我會未出發前日日即食麵黎慳都唔會咁做,去到外國我一定係食當地既野,點會咁笨食返香港野,除非係落後地區既先會!

複式洋房

搞到咁寒酸不如唔好去
仲要d朋友貼錢:;pppp:

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好肉酸je...平有平食,點解要做到咁

子爵府

kkvicky 發表於 12-10-4 00:25
哦,咁如果再有下次,妳家姐同佢啲朋友都唔想同佢同房又唔肯同領隊同房,咁就報名時叫佢幫個女俾大人價錢。 ...

佢就係唔想upgrade個女呀,所以我地估,佢報名時,係講左另一朋友名,所以個領隊咪以為係同另一朋友同房囉,但本應佢地自己4個去,比佢知道之後佢又話去,但要就佢時間報名,佢話不如佢去報啦~~~~

琥珀宮

畀面勳章

我去咁多次旅行, 只係見過B6人會咁做, 佢地好興, 唔止會帶一餐, 係幾餐

有次我响烏魯木齊參加 4日local tour, 其中4餐唔包, 佢地都係買定食物開餐的

侯爵府

認識瑞士牛牛第三回 DHA勳章 陪月勳章

回覆:jo2901chan 的帖子

去旅行就預咗洗錢同試當地食物啦,咁樣攪法,不如唔好去玩啦!

子爵府

I9528 發表於 12-10-4 01:08
我去咁多次旅行, 只係見過B6人會咁做, 佢地好興, 唔止會帶一餐, 係幾餐

有次我响烏魯木齊參加 4日local to ...

烏魯木齊食物同物品價錢貴嗎,同B6人同行感覺如何??

琥珀宮

畀面勳章

jo2901chan 發表於 12-10-4 01:15
烏魯木齊食物同物品價錢貴嗎,同B6人同行感覺如何??
唔貴, 但因為我地去北彊, d交通好轉折, 參加local tour 方便d, 所以揀佢

我以前曾經响b6玩過一年 ( 流浪), 同佢地相處一定唔會好似同香港人咁, 但响偏遠山區, 佢地係好純樸的

但參加得local tour, 我會專重佢地嘅文化, 最難忍一定係衛生問題, 只要過到呢關就得, 我見過更差衛生嘅地方, 所以我無好大問題,

子爵府

I9528 發表於 12-10-4 01:24
唔貴, 但因為我地去北彊, d交通好轉折, 參加local tour 方便d, 所以揀佢

我以前曾經响b6玩過一年 ( 流浪), ...

好配服你,可以去到咁遠,,我都好鍾意依D地方,但我多數只係用眼去依D地方,所以我成日睇中國旅遊~~~~

伯爵府

畀面勳章

引用:家姐有個朋友,每次去旅行,都帶好多食物去,

原帖由 jo2901chan 於 12-10-03 發表
家姐有個朋友,每次去旅行,都帶好多食物去,到自費個餐,就會拎出黎同仔女食,午餐去坐人地快餐店或公園,晚餐係 ...
真係乜人都有!去旅行一定想食當地野!自己帶野去不如去野餐啦

子爵府

回覆:jo2901chan 的帖子

呢個朋友同個女
應該自己一間房啦
叫佢咪玩啦!
慳得幾多喎搞到咁肉酸
又帶食物又呢樣果樣

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

每次去旅行我都會帶定幾個杯麵比我個女,因為驚佢有時差瞓唔著或者係D嘢唔啱食既時候可以醫下肚。

不過你家姐個FD真係幾咩下!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+jo2901chan+於+12-10-03+發表

原帖由 lovelykitty 於 12-10-04 發表
我一定唔會同佢去旅行
Me too

男爵府

真係好cheap囉!
下次去旅行唔好再比佢知喇

首頁

尾頁

跳至